Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 33 návštěvníků)

Úleva při vaginální mykóze

0.0
Úleva při vaginální mykóze

Postup

Také Vás trápí vaginální mykózy? Mě od porodu druhého syna docela často. Stačí se vykoupat v bazénu a po antibioticích ani nemluvím. Ikdyž v poslední době mám po atb klid, začala jsem užívat Fromilid 500, protože mám alergii na penicilin.

Ale jakmile ucitím svědění mám osvědčený B Í L Ý J O G U R T, kterým se namažu stejně jako kdybych použila jakýkoli krém. Je to uplě obyčejný bílý jogurt je jedno kolik má % tuku, hlavně nesmý být slazený.
Já ho používám vychlazený z lednice a přináší mi úlevu. Teno fígl z jogurtem mi poradila zdravotní sestřička, která měla z mykózy velké problémy. Jjogurt obsahuje živé kultury, o které je tělo oslabeno a vznikají tyto neviditelné, ale velice nepřijemné potíže. Neříkám, že mě jogurt vylečí, na noc si zavadím čípky, ale mám zkušenost, že se trápám méně.
Zkuste a uvidíte.

Přejí pěkné léto bez mykóz. Jana

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

dawsonka 8. 6. 2012, 21:29
také jsem od porodu syna trpěla na mykózy, odzkoušela jsem snad všechno, ale nic nepomohlo, svědění se stále vracelo, potom mi známá doporučila vyzkoušet bylinné kapky a ty mi opravdu zabraly...musela jsem sice využívat 3 lahvičky, ale od té doby mám opravdu klid :-)
banker 3. 11. 2011, 18:26
na jogurt nedám dopustit také namočím tampon nechám nějakou hodinku. Ještě to chce hodně pít obyčejnou vodu bez bublin . (Y)
janni.ka 31. 10. 2011, 17:23
taky jsem na tuto nepříjemnost hodně trpěla každý měsíc jsem byla na gynekologii až z přechodem k jinému lékaři se mi ulevilo a obtíží jsem se zbavila jen díky němu.Nechal mi ze stěrů udělat autovakcínu kterou jsem užívala 3měsíce a od té doby mám pokoj :-) objeví se mi jen po antibioticích a měla jsem ji jednou v těhu ,-) ale jinak klid po pěšině musím to tedy zatukat ,-)
Danny123 3. 8. 2010, 19:10
Volně prodejný je už i Jenamazol s 2% Clotrimazolem - český výrobek, řekla bych, že velmi dobrý, stojí kolem 120 Kč......pak také vaginální globule v kombinaci s Pimafucinem mastičkou - globule už jsou myslím též volně prodejné, Pimafucin na předpis.... globule užívám i preventivně, mívala jsem také problémy, koupání v bazénu u mě nepřicházelo v podstatě v úvahu... chytla bych kdeco, snad jen v moři nic...ty globule jsou na úpravu vag. prostředí...jukněte pro info na netu... jinak na dovolenou si beru dvě balení jenamazolu, ten nemusí být v lednici, globule musí být v lednici....tak abych měla něco po ruce, kdyby náhodou.... všem přeji pohodové dovolené bez obtíží... (dance) (plaz) (kytara)
Jarmila48 20. 7. 2010, 10:19
Ráda bych připojila pár slůvek k této debatě. Také jsem náchylná na mykózu, když se vykoupu v bazénu, rybníce, po antibiotikách. Já si zavedu přímo tampon namočený v jogurtu do pochvy a nechám ho tam tak 2 hodinky, pak zase výměna, snažím se toto den dodržet a druhý den mám zcela po...... Nedám na jogurt dopustit. Přeji všem krásný den Jarka
libiana 16. 7. 2010, 12:43
Mě stačí, když si vezmu na sebe těsné šťoury a je to tu :-(. Co mi pomáhalo hodně je vylouhovat řepíček, dát do lavorku, přidat 2-3kapky tee tree olejíčku a vnitřní výplachy balonkem a (Y) ohromně to zabírá |:o) |:o)
Charllotka 15. 7. 2010, 14:01
Taky znám. Tento "recept" nám poradil lékař gynekolog, který nás učil na zdrávce (hello)
MíšaC 15. 7. 2010, 13:25
Já ještě z volně prodejných přípravků můžu doporučit Femigel (Y) a čípky Gyntima (Y)
gabiklim 15. 7. 2010, 12:59
Ju a ještě jsem slyšela také takový domácí recept - že při zánětu je možné zavést do pochvy tabletu penicilínu - působí prý lokálně (Y) ale já ještě nezkoušela *-) *-)
gabiklim 15. 7. 2010, 12:56
Taky připojím komentář - jelikož mám s tím nesčetné zkušenosti! Jak se tady píše tak každá je jedinečná a každá může mít příčinu někde jinde! Mě trápí výtoky, svědění, pálení a bolení v podbřišku snad od malička! :-| ale poslední roky jsem také vyzkoušela snad vše! +o( Ale problém je v tom že chce zjistit příčinu - rozborama se mi tak málo kdy něco najde - takže ani antibiotika nezabírají- nejznámější původce mykoz je bakterie candida - na kterou dobře zabírají třeba čípky gyno-pevaryl ( ségra koupí, aplikuje a má pokoj) sestřenice zase měla zlatého streptokoka z lázní tak musela antibiotika a poté léčitelku a bylinky [A] já mám převážně vždy pomnoženo to co tam má být ale ve špatném poměru - takže když je to akutní tak si dělám výplachy tím Rosalginem - vyrovnává to ph a osídlení mikroflory a hodně mi to pomáhá, pak doporučuji i ten tee-tree - v lekárnách jsou ho spousty forem! Aloe vera od LR - vůbec žádný účinek :-( Jogurtík jsem ještě nezkoušela - trochu se bojím - protože jeden čas jsem měla problémy hrozně opakované tak jsem brala laktobacily od Swissu (jinak moc dobré) ale pak za další půl rok se ukázalo že mi problémy dělá pomnožený laktobacilus takže s jogurtíkem nepřehánět ,-) Občas to chce zajít asi k doktoru a zjistit jaká potvůrka tam dole řádí (Y)
blondgirl 15. 7. 2010, 10:20
Taky jsem měla tento problém, pomohla mi gynekoložka, která mně i manželovi předepsala antibiotika - a od té doby mám 4 roky klid (Y) (Y) (Y)
Evásek.cz 15. 7. 2010, 13:30
@blondgirl přesně tak! Přeléčit se musí i partner (ikdyž nemá žádné problémy) - jinak holky můžou chodit s kelímkem jogurtu v kalhotkách a stejně se jim bude problém vracet. A důležitá je samozřejmě věrnost obou partnerů (Y)
gabiklim 15. 7. 2010, 13:39
@Evásek.cz Evi partnera jsme přeléčovali už asi 4x a nic nepomohlo! Také fakt záleží kdo je původcem problémů! *-) mě řekla gynekoložka že někdo může být tak citlivý že mu prostě sebemenší nerovnováha může tu mikrofloru narušit! +o( mě to také hodně dělala a dělá antikoncepce :-(
verusqa 16. 7. 2010, 15:39
@gabiklim Gabi a zkoušela jste přípravky s tea tree olejem? Používám chladivý gel, volně prodejný v lékárně, obsahuje tea tree olej (nevzpomenu si na název - růžová tuba) a musím uznat, že od té doby žádný problém...a to hodně cestujem a mykozy jsem mívala hlavně po osprchování v jiné vodě, než na jakou jsem zvyklá doma. Tea tree olej prý udržuje tu správnou rovnováhu asi tak jako ten jogurt (L)
gabiklim 19. 7. 2010, 13:32
@verusqa Ano ten užívám a beru všude sebou a použiji jakmile cítím sebemenší náznak že by mohlo něco být v nepořádu ale stále to není ono *-) (F)
blondgirl 16. 7. 2010, 12:02
@gabiklim Záleží na tom, co Vám dr předepíše. Já měla nejdřív různé čípky, masti (manžel také masti), a nepomohlo to vůbec. Bojovala jsem s tím několik let. Až opravdu antibiotika v tabletách tomu udělala konec (plaz) :-$ (F)
Eva.Top 15. 7. 2010, 8:41
Já jeden čas měla šílené problémy, během půl roku třeba 15x , vyzkoušela jsem různé sra@ky co mi psal gynekolog, nic nepomáhalo.Tak jsem se natírala rybilkou jestli znáte, natírala jsem co chvíle a pomohlo (clamp)
andrejs 15. 7. 2010, 8:12
Ahoj holky, tak jak to čtu, tak koukám, že je to dost rozšířený problém. Mě to trápí už nějaký rok , vždycky tak 10 dnů před měsíčkama je to na zbláznění a když se zadaří to mívám celý měsíc, fakt krize. Vyzkoušela jsme jogurty, čípky, mastičky, teetri olejíček, Lactobacilus, teď mě imunoložka předepsala prášky na posílení imunity a beru to už 1 a 1/2 a začíná se mě to zase objevovat.. :´(..ještě mě pak Dr. doporučila Wobenzim, ale mám takové tušení, že to asi taky nepomůže. Ještě zkusím pár věcí co jsem tady četla a budu doufat. A. (F)
maruška 15. 7. 2010, 10:20
@andrejs Ahojky, tak já přesně 10 dní před to stejné. Na gynekologii už ani nechodím, pořád samé dreky. Kamarádka se zajímá o čínskou medicínu a dle jejích rad jsem jogurt dala na tampon a zavedla, kombinovala jsem s aloe vera od LR-stejně jako jogurt na tampon a zavést. Musím to tady někde zaklepat, protože mám od té doby pokoj |:o)
majulenka 15. 7. 2010, 9:23
@andrejs Andrejko,j á takhle objovala taky chvíli, u mě to teda vyvolala trojí antibiotika, ale pak jsem koupila manželovi mastičku a je to zase v pohodě....přitom on žádné příznaky neměl, nicméně , mně se to objevovalo i dříve a dr. mi řekl, že to je přehnaná hygiena, vůbec nepoužívat mýdla, apod. jen vodu...od té doby je to fajn
čamun 15. 7. 2010, 8:06
Zdravím všechny, děkuji za milé komentáře, a taky za rady. Vidím, že tento problém je docela aktuální a trápí skoro každou z nás. Ještě jsem si vzpoměla, známá používá na mykózy výplachy ROSALGIN takový růžový je volně dostupný v lékárně a od švagrové ségra zase nějaké bobule. Je fakt, že přípravků je celá řada, ale každé sedí něco jiného. Pá Jana (F) (F) (F)
rosta20 14. 7. 2010, 22:15
Jogurtík,konkrétně Activii mám taky odzkoušené.Namočím tampon,zbytkem pomatlám "ostatní " části a nechám tak 1/2h působit.Ale zabralo to jen v začátku,jakmile jsem měla první příznaky jako pálení,svědění,.. (F)
tekla 14. 7. 2010, 21:53
...já jsem s mykózou bojovala dlouho,ale mohu doporučit bylinku KONTRYHEL,najdete ji na louce,má lístečky jako muškát,užívám jako čaj,ted už jenom preventivne,mne to pomohlo na 1000procent,je to levné,účinné a hlavne bez chemie. (Y) (Y) (Y)
Jasminax 14. 7. 2010, 19:31
Teda jak se tak divam, tak na to trpi kazda druha :-o diky za radu (Y) (Y) (Y)
majulenka 14. 7. 2010, 13:12
je ale třeba, pokud se problémy vrací přeléčit i partnera :-$
HunchiBunchi 14. 7. 2010, 19:02
@majulenka přesně tak, jinak se to vrací pořád dokola a přitom partner většinou žádné příznaky nemá. (pusa)
Ivana18 14. 7. 2010, 8:24
zkusíme všechno co je tu napsané ^o) mám stím problémy poslední 2 měsíce a ne a ne se toho střepat :-@
kamona 14. 7. 2010, 7:30
Jani trpěla jsem na vaginální mykózy opravdu velmi často a na co nedám dopustit je APO Lactobacilus. Od doby co užívám - dva roky - tak jsem neměla mykózu. Vyzkoušejte a uvidíte. (Y)
Kamilka10 14. 7. 2010, 12:19
@kamona Moni, co je to APO,, tablety, sirup, pmazání. Dá se sehnat v lékárně a používat při těhotenství?
kamona 15. 7. 2010, 7:08
@Kamilka10 APO Lactobacilus jsou kapsle na užívání. http://www.manitera.cz/traveni-zaludek-jatra/dobre-traveni/apo-lactobacilus-10-30-tablet Jsou to "dobré bakterie" ,které člověk potřebuje pro správnou funkci střev. Pomáhá to právě i předcházet vag.mykózám a navíc to obsahuje brusinky takže i jako prevence zánětu moč.cest. Jsou vhodné i při braní antibiotik a samozdřejmě vhodné i pro děti (od 3 let) a pro těhotné. (F)
MíšaC (upraveno) 15. 7. 2010, 9:08

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie