Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbili 3 návštěvníci)

Jak odstranit skvrny od jablek a jiného ovoce.

0.0
Jak odstranit skvrny od jablek a jiného ovoce.

Postup

Pokud Vám zůstaly i po vyprání na oblečení skvrny od ovoce, mohl by pomoct následující postup. Ještě na vlhké prádlo nakapejte šťávu z citronu, nebo roztok kyseliny citronové. Nechte působit asi 10 min., pak prádlo vymáchejte v čisté vodě a sušte venku na sluníčku!!! Co nevybělí kyselina citronová dokončí sluníčko. Nezaručím, že se zbavíte všech skvrn od jídla, ale na jablka zabírá 100%.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

LenHav 18. 1. 2011, 16:41
U bílých a světlých triček je to dobré (Y) ale u tmavších se mi už stalo, že po citronku zůstaly světlejší flíčky :-| tak vždycky upatlané tričko namočím do co nejteplejší vody (podle druhu materiálu) a přidám notnou dávku (klidně celou odměrku) nějakého pořádného prášku na praní (skvělý je Persil, Ariel nebo Tide), nechám přes noc, ráno vyžmoulám, pokud to ještě není odmočené, dotočím horkou vodou a opět nechám namočené :-$ mám vyzkoušené, že do 24 hod., max. do 36 hod. zmizí i takové neřády jako rybíz a jahody ,-) pak se to řádně vymáchá nebo dá vyprat do pračky a je to :-) zatím mi takhle pustily všechny fleky |:o)
Prďolka 25. 1. 2011, 15:29
@LenHav Díky za super rady (L) máme většinu bodýček od jablek a už mě to fakt začalo štvát 8o|. Dávala jsem na to vanish a žlučové mýdlo, ale stejně to vždycky trochu zůstalo. Tak vyzkoušíma uvidím :-$

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie