Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 6 návštěvníků)

o pivu-článek,který jsem nemohla dát do diskuse

0.0
o pivu-článek,který jsem nemohla dát do diskuse

Postup

kopíruji zde,jelikož mneodkaz na tento článek neprošel do diskuse:Pivo je alkohol - každý to ví, ale napadlo někdy někoho, že je vlastně zázračně zdravé? (Samozřejmě nic se nemá přehánět a všeho s mírou.) Proto jsem pivu věnovala samostatný článek.





Pivo je nápoj, který je sám o sobě zdravější než voda, jen v nadměrném množství může působit škodlivě. Pivo obsahuje mnoho vitaminů a dalších látek, které při střídmé konzumaci může působit příznivě proti vzniku atherosklerózy. Při spotřebě 1 l piva denně si člověk pokryje zhruba 20 % denní potřeby vitaminu B2, 35 % vitaminu B6, 50 % niacinu a 25 % kyseliny pantothenové. Jeden litr piva obsahuje v průměru 200 mg biologicky aktivních látek. Rozumné pití piva do 1 až 2 litrů denně přispívá k vyšší hladině vysokodensitního, tzv. HDL cholesterolu v krvi, který působí proti kornatění tepen, přitom hladina celkového cholesterolu v krvi se nemění. Rozumná konzumace piva snižuje stres, podporuje krevní oběh, snižuje riziko srdečních onemocnění, snižuje vysoký krevní tlak. Pivo je nápoj, který obsahuje malé množství alkoholu (0,5 - 5 %). Pivo je určeno k tomu, aby je lidé pili pro chuť , pro radost a pro lepší trávení nikoliv proto, aby se opíjeli. Při pití rozumného množství piva je možné využít jeho pozitivních účinků na organismus a nenechat je přebít negativními účinky nadměrného množství alkoholu. Protože pivo není „prázdný“ alkoholický nápoj a navíc obsahuje 92 % vody. Obsahuje látky působící kladně na lidský organismus. Tyto látky příznivě působí na výměnu tuků a cukrů v krevním řečišti, regulují krevní tlak, Pivo podporuje vylučování moči. Taktéž obsahuje antioxidanty, látky, které snižují riziko rakoviny a zvyšují tělesnou odolnost.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kakunka 3. 5. 2012, 18:47
Ale teda čtyři mi přijde vážně moc...nejen kvůli alkoholu, ale kvůli kaloriím taky *-) *-) *-) *-)
Petulina233 3. 5. 2012, 18:07
Přesně tohle vždycky tvrdil tchán a dodržoval zmíněné 3-4 "kousky" denně. Vysoký tlak neměl, cholesterol nevím... ale byl to cholerik a to BYL píšu protože před rokem zemřel na rakovinu jater. *-)
krišon 3. 5. 2012, 17:43
Byla jsem před 30 lety na operaci s vaječníky - pan primář nařídil manželovi přinést pivo a pít a 2 dcl k obědu a zbytek k večeři ...... povzbudí chuť k jídlu (měla jsem 48 kg) a prospěje látkové výměně ...
KatePal 3. 5. 2012, 10:32
Pivo doporučují i lékaři |:o),strejda byl na operaci prostaty a primář mu doporučil 1-2 Plzně denně,jinak by musel na kapačky. (Y) A není nad to,dát si pivečko,když je venku pořádné vedro,osvěží víc než voda a dodá tělu potřené ionty a vitamíny. Samozřejmě pít ve stínu nebo v hospůdce né na sluníčku, tam by byl špatný rádce 8-| .Tak (B) (B) (B) (B) (B)
Zrušený účet 2. 5. 2012, 20:53
Taky se po něm super tloustne... a čtyřem pivkům denně bych já už říkala alkoholismus než rozumné pití piva ,-) Ale jinak mám pivo ráda (B)
zelenoockam 2. 5. 2012, 22:37
@ co jsem zvýšila konzumaci,tak se daří hubnout ,-)nějak se ho nemůžu vzdát-tělo asi ví,co chce.ale 4 denně nedám a nehodlám trénovat ,-)
Zrušený účet 3. 5. 2012, 21:02
@zelenoockam Jako kalorií má dost, jenom co je v tom cukru.. Jinak já mám pivo velmi ráda, klidně bych dala i čtyři denně... ale mám tři děti, musím ještě chvíli vydržet, než umřu na cirhózu... ,-)
danima3 2. 5. 2012, 20:55
@ myslím že po kouknutí do rodinných ti toto musí věřit každý (Y) :-D
Zrušený účet 2. 5. 2012, 21:27
@danima3 no jo, moje oblíbená fotka... taková.... mamičkovská ,-)
janapka 2. 5. 2012, 21:02
@danima3 Rodinných čeho? Jestli myslíte, že jsme po pivu přibrali? Myslím, že se to na pivo svádí.My jsme všichni celkem štíhlí. Nikdy nepijeme víc než se doporučuje. Pokud ovšem někdo vysedává u piva, ať už doma nebo v hospůdce celé hodiny, den za dnem, musí se to na něm někde projevit, chybí mu jednoduše pohyb. :-$
zelenoockam 2. 5. 2012, 22:38
@janapka když si jdu na pivko někam sednout-doma nepij,tak z něj chodím pěšky-i několik kiláků ,-) ,-) ,-)
danima3 2. 5. 2012, 21:03
@janapka jani, to bylo na Lenku a její větu, že má pivo ráda... koukněte jí do rodinhných fotek a pochopíte
janapka 2. 5. 2012, 20:40
Pivo je dar. Ne jen tak nadarmo se říká, že je zdravé.Před mnoha lety vycházel na pokračování o blahodárnosti účinků piva na lidský organismus celý seriál v Průboji. Do dnešního dne lituji, že jsem si ho tenkrát postupně nevystřihovala. Naše celá rodina jsme milovníci piva, většinou se i dožíváme vysokého věku v dobré zdravotní kondici. Tak na zdraví děvčata, jdu si dát jedno a nebo dvě??????? (hadka) (clamp)
danima3 2. 5. 2012, 19:32
(Y) to se tak asi ví, dobře udělané pivo má spousta dobrých vlastností, jen nevím, jestli 1l-2l , mně kdysi dr. říkala 0,5l denně ať piju kvůli ledvinám, navíc pracuju s alkoholikama, tak mě to trochu děsí, já normálně pivo nepiju, ale tedka ty nový ochucený |:o) |:o) |:o) mnam ,-) limetka, brusinka, citron, malina... (clamp)
adka123 2. 5. 2012, 19:25
a pred pár tisíc rokmi ho robili aj starí Sumeri a tiež im chutilo . Prečo by sme mali byť výnimkou ? (B) (B) (B) (Y)
janapka 2. 5. 2012, 21:07
@adka123 Pivo se vařilo co rozum lidem sahá. Každá tvrz si vařila své, a nalévali jenom tomu koho si vážili. Pivo je prostě pivo, dodává tělu mimo jiné hořčiny, které jsou pro tělo velmi potřebné.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie