Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1311 návštěvníků)

Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

0.0
Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 šlehačka 200g nugátu (mají ho skoro v každé cukrárně na váhu jen se nebojte zeptat!!!!) (dá se nahradit i nugátovou čokoládou - ta je k dostání běžněji, ale nugát je nugát )150g hořké čokolády100g mléčné čokolády100g 100% tuku

Postup přípravy

Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo, jinak Vám kousky čokolády budou ucpávat zdobící pytlík. Poté dáme misku někam vychladit, já jsem dala do ledničky. Ztuhlou směs pak dáme do mixéru, rozšleháme a plníme do malých košíčků.

Já dneska dělala poprvé, zrovna se chladí na balkoně a jsou opravdu boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Měla jsem strach, jestli seženu nugát, ale absolutně bez problému jsem ho koupila v obchůdku s hamburgery :)))))))))))) A ptala jsem se i v cukrárně, tam ho taky mají, jsou to prostě klasické kostičky jako z bonboniery, jen podstatně levnější :))) U nás ho prodávají za 16,- 100g :)))


=========================================
PRO MAMINKY, KTERÉ NEMOHOU SEHNAT NUGÁT
=========================================
Paní Janička vyzkoušela a doporučuje:
Obyčejná nugeta (Spar, Tesco, Clever...) + přidat o 50g hořké čokolády a 50g 100% tuku víc :)) Výsledek je stejně úžasný :)))

protože mi chodí hodně emailů s dotazy jakou šlehačku používám, zde je foto :o)

Takto vypadá vychlazená a ztuhlá hmota

Předáme do mixéru, vypadá to nevalně, ale nebojte se :))))

Když se to šlehá, dostane směs krásnou barvu :)

Toto je množství z jedné dávky !!! To si dááááme :o)))

Detail pro pokochání :)))))

Výsledek Dášenky Veselé ID 9782. Prostě nádhera Dášo, jsou fakt krásné!!!!

Výsledek Lucky Pijakové ID 98957 - Další mega šikovná mamča :o))))

Výsledek Barborky H. ID 11352 - Další nádherné výtvory s krásným zdobením

Detaily Barborčiného zdobení :)

Výsledek Petry B. ID 35806 - Nádhera, jedna špička jako druhá :)))

Detaily Petřiného zdobení :)))

s mandličkou od Petry A. (napka) ID 9857

Nádherná letošní várka Kláry K. (kklarysa) ID 31490

detail zdobení Klárky!!! Nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s lentilkou a dalším krásným nápaditým zdobením od Pavly M. (Paja_M) ID 29503

varianta s piškotem od Martiny Kosternové (Lupitka) ID 122460 - mňam!!!!

varianta s plněním vaječným koňakem od Lenky T. (TOPIK) ID 79609

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

prima vařečka 21. 12. 2008, 21:05
Dobrý den včera jsem dělala vaše špičky a jsou výýýýborné (clamp) doporučuji všem. [A]
Hanka V. 28. 12. 2008, 21:18
@prima vařečka To jsem moc ráda, že chutnají (Y) (Y) (Y) (L) (L)
pudelka 20. 12. 2008, 10:54
Dobrý den, tak já sháněla nugát v cukrárně, pekárně a niiic :-@ a nakonec ho měli normálně v potravinách, v chlaďáku vedle salámu ;-) 100g za 17,- ;-)... poradila mi to jedna paní, která zaslechla, jak se ptám na nugát v pekárně... takže špičky jsem dělala včera, jsou vynikající... malá (2 roky) mě tajně olizovala metly, když já dělala špičky a evidentně jí to také chutnalo |:o) |:o) já dělala na piškot a plnila krémem, který mi zbyl z vosích hnízd a sypala malé kuličky na ozdobu (zdobení, ne hliněné ;) ) díky za recept a krááásné Vánoce všem (banky) (andel) Monča
Dannylla 19. 12. 2008, 10:20
Dobrý den, my se do špiček také o víkendu pustíme. Nugát už máme koupený - nejprve jsem ho viděla v Hypernově, kde stálo 100 g 37,--, cena mě dosti odradila. Nakonec jsem si skočila do cukrárny, jak jste radila......zde stálo 100 g váženého nugátu pouhých 15,50. Už se na receptík moc těším, vypadá báječně (hello)
Hanka V. 19. 12. 2008, 18:56
@Dannylla To mě těší, že konečně zase nějaká šikula nugát normálně sehnala (clamp) (clamp) (clamp) Ty cenové rozdíly jsou opravdu brutální :-@ :-@
Dannylla 23. 12. 2008, 8:38
@Hanka V. Tak už se nám to chladí :-) :-) :-), dneska dodělávám ve skluzu poslední dva druhy a to tyto špičky a ještě pařížské rohlíčky. Letos jsme ve skluzu, vymyslela jsem si malování domečku, tak teď doháním jak úklid, tak pečeníčko ;-), nejsem ale ostuda, mám 11 druhů a myslím, že tohle množství s ročním prckem je docela úspěch (clamp) to víte, manžel taky hodně pomáhal - jsou to [A], krásné Vánoce všem přeje Xeňa
timeaa 18. 12. 2008, 21:03
Nepročetla jsem diskuzi celou, ale můžete mi prosím někdo napsat, jestli je nutné používat tu hořkou čokoládu? Nemáme ji rádi, raději bych mléčnou ... Díky (F)
Hanka V. 19. 12. 2008, 18:56
@timeaa Jani nemusíte vůbec dávat hořkou (Y) Já už ji také vynechala a místo ní jsem dala o to víc mléčné :-$
timeaa 22. 12. 2008, 21:38
@Hanka V. Tak hotovo! S mléčnou je to pro nás značka Ideál .. (zajic), děkujeme za recept! (L) (L) (L) Jana a děti
ivast 18. 12. 2008, 20:12
Dobrý den, nugát jsem u nás taky nesehnala, tak jsem dala nutelu a ten tuk navíc, ale zatím to jaksi nechce ztuhnout, nevím kde jsem udělala chybu, chutnají výborně, ale je to pořád jen krém v košíčkách, má to tak být, nebo to má být tuhé?
jprok 19. 12. 2008, 19:54
@ivast taky jsem dala nutelu, ale stuhlo mi to. nedala jste tam málo 100% tuku? Té nutely jsem dala z 400 g asi tak půlku.
Hanka V. 19. 12. 2008, 18:54
@ivast Ivi má to mírně ztruhnout, není to tvrdé, jako čokoláda, špičky jsou na skus spíš polotvrdé prostě něco mezi ;-) Jak píšu, nikdy jsem to s nugetou nedělala, tak snad Vám poradí nějaká mamča co už zkušenost má (L)
jprok 18. 12. 2008, 16:22
ahoj holky, nugát jsem ve 4 cukrárnách nesehnala, tak jsem tam šupla nugetu, ale nevěděla jsem, kolik jí tam dát jako nugátu 200 g? měla jsem 400 G, tak jsem tam dala půlku, ale cítím tam hodně hořké čokolády, kterou já nemusím. Je to tak v pořádku? převládá Vám tam taky chuťově hořká čokoláda? nebo jsem udělala chybu. díky za odpovědi. Jana (jezisek)
Hanka V. 19. 12. 2008, 18:53
@jprok Jani v tomhle Vám asi nepomůžu, já jsem to s tou nugetou nikdy nedělala, kamarádka ano, ale dávala tam originál českou nugetu ( http://dumpotravin.inshop.cz/inshop/pictures/mkr382577.jpg) která má specifickou chuť, a bylo to moc dobré (Y) Určitě nepřevažuje chuť hořké čokolády, ikdyž samozřejmě mírně cítit je, špičky už jsem jednou dělala i bez ní pouze s čokoládou mléčnou :-$
lucatko 18. 12. 2008, 8:15
Dobrý den, také jsem je chtěla udělat, ale po celém Valašském Meziříčí jsem nesehnala nugát na váhu. Holt si budu muset nechat zajít chuť. Lucie
Zrušený účet 18. 12. 2008, 10:24
@lucatko Lucko, jsem z VM - a zkoušela jsi ve zdravé výživě na Mostní ulici? Tam jsem ho myslím taky viděla. Hela (hello)
Hanka V. 18. 12. 2008, 10:12
@lucatko Luci tak si kupte místo Nugátu nugátovou čokoládu, ta je běžně k dostání (Y)
Tazinda 17. 12. 2008, 16:24
Dobrý den, vypadá to úžasně, můžu se zeptat na tuk, který používáte????? *-)
Hanka V. 17. 12. 2008, 16:46
@Tazinda Blani letos jsem měla tuším Omegu, ale myslím, že je to v celku jedno :-$ :-$
Delisa 17. 12. 2008, 11:28
Dobrý den, jsou vynikající. (Y) Loni je dělala podle Vás mamka. Letos je chci udělat i já, ale také bych se chtěla jako paní dole zeptat, zda na ně není ještě brzy *-) Děkuji a krásné Vánoce (andel)
Hanka V. 17. 12. 2008, 14:42
@Delisa Luci opravdu je to teď akorát :-$ Jen jak píšu, uchovávat v chladu (Y) Tak ať se Vám povedou :) (F)
Delisa 17. 12. 2008, 15:50
@Hanka V. Díky, tak to je super, ale počkám asi raději na sobotu *-), bo se bojím, že bych je sežrala (zajic) Jsou fakt vynikající (Y) Můžu každému doporučit (Y)
Purpurová 17. 12. 2008, 9:33
Dobrý den, recept vypadá úžasně |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp). Chtěla jsem se zeptat. Naplněné v košíčkách mi to vydrží až do vánoc. Předpokládám, že to skladujete v krabici na cukroví na balóně. Díky moc za radu. Markéta (D) (C) (flower)
Hanka V. 17. 12. 2008, 13:14
@Purpurová Markét já jsem je loni dělala v listopadu!!! Viz datum uložení receptu 24.11.2007 :-D Takže vydrží na 100% tedy pokud je nezbaštíte (clamp)
vlnkaX 17. 12. 2008, 9:28
Moc děkuji za recept, skvělé. Manžel to vyhlásil hitem vánočního cukroví a chodí ujídat :-)
Hanka V. 17. 12. 2008, 13:12
@vlnkaX Tak to je ta největší pocta :-D :-D :-D Zdravím manžela (Y)
U Čáryfuka 16. 12. 2008, 8:16
Hani, tak jsem ani já neodolala a receptík musela vyzkoušet :-$ a musím říct, že je to ohromná dobrota (Y) (Y).. Musela jsem je sama před sebou schovat, jinak by do Vánoc nevydržely :-D :-D.. Díky za bezvadný receptík a přeji vám krásné Vánoce Renata (banky) (novy rok)
Hanka V. 16. 12. 2008, 12:23
@U Čáryfuka Reni jsem ráda, že Vám chutnají (L) S tím užíráním máme stejný problém :-D :-D :-D
TOPIK 15. 12. 2008, 22:35
Dobrý večer Hani, tak jsem neodolala a musela vyzkoušet Váš receptík (clamp) (clamp) (clamp) je opravdu úžasný. Dělala jsem podle inspirace v komentářích , na piškot a dovnitř vaječný koňak. Sice piplačka ,ale výsledek stojí zato (Y) (Y) jen doufám ,že něco zbyde na vánoce. *-) Moc díky za recept mám (P) ,přeji krásné svátky (banky) (kolednici) Lenka
Hanka V. 16. 12. 2008, 7:34
@TOPIK Leni fotečka je už u receptu [A] [A] [A] Dávala jste pod ten koňak vrstvu nugátu nebo jste ho dávala rovnou na piškot? Já bych tu variantu chtěla taky zkusit jen mám strach že když dám koňak rovnou na piškot tak mi to nasákne a bude po koňaku :-D Děkuji za radu :-$
TOPIK 16. 12. 2008, 21:17
@Hanka V. Hanko piškot jsem jenom pomázla krémem , myslím ,že to bude v pohodě. :-) :-)
Hanka V. 16. 12. 2008, 21:22
@TOPIK Tak to určitě zkusím (Y) (Y)
zdenka54 15. 12. 2008, 19:09
Hani,prosím,kde jste koupila ty papírové košíčky?Já jsem dnes oběhla Interspar a Hypernovu a nic,asi spíš v papírnictví? *-)
Hanka V. 15. 12. 2008, 20:05
@zdenka54 Zdeni v papírnictví nebo běžně v domácích potřebách (Y) (Y) (Y) (Y)
Suša 15. 12. 2008, 9:35
Super recept (Y)Děkuji (L)Renáta
Hanka V. 15. 12. 2008, 10:01
@Suša (L) (L) (L)
Denisaaa 15. 12. 2008, 9:28
Hani nerozbijou se mě při šlehání ztuhlého nugátu metly ? *-) Je to tak tuhý, že se to bojím šlehat. A nechat to chvilku povolit se bojím, aby se to pak vůbec ušlehalo (L) Díky a pěkný vánoce
Hanka V. 15. 12. 2008, 9:51
@Denisaaa Deni, ono to tou smetanou při rozpouštění ve vodní lázni změkne, a pokud se vám to i po ztuhnutí v lednici zdá tuhé tak to nechejte tak hodinku dvě mimo ledničku a ono to ještě povolí a bude se to lépe šlehat :)
elima 15. 12. 2008, 8:44
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na čokoládu v receptu-musí to být hořká nebo může byt na vaření?Děkuji :^)
Hanka V. 15. 12. 2008, 9:51
@elima Může být i na vaření, je to celkem jedno (Y) (Y) (Y)
Lupitka 14. 12. 2008, 20:23
Hani, opravdu super receptík!! (Y) (Y) Nugát jsem sehnala dokonce u nás v malém městečku v zelenině na váhu, měli ho v těch skleničkách jak mají i mandle, oříšky a různé ovoce v čokoládě :-) :-) Sice prodavač říkal, že to je sojový nugát, ale chutná úplně stejně jako normální... Špičky jsou suprovní, udělala jsem jich pár místo do košíčků na piškoty a ty jsou ještě lepší!! (clamp) (clamp) (clamp) Díky, díky!! (L) (L) (L)
Hanka V. 15. 12. 2008, 9:58
@Lupitka (L) (L) (L) Já ho viděla taky už u nás ve více obchodech dokonce i ve zdravé výživě :-D :-D :-D Jsem ráda, že Vám chutnají :-p jestli máte fotku, tak mi ji prosím pošlete nebo si ji dejte do rodinných abych ji mohla dát k receptu, variantu s piškotem tam ještě nemáme (L)
romanareh 14. 12. 2008, 17:45
(Y) dneska chci taky vyzkoušet (clamp) nugát jsem taky nesehnala ;-) ale koupila jsem bonboniéru s nugát :-p a je to to samé |:o) |:o) (Y) tak jdu nato (H) (L) (hello) (hello) (hello)
Hanka V. 15. 12. 2008, 9:59
@romanareh Romčo je to úplně stejné, jenom dražší :-S Ale bude to stejně dobré (clamp) (clamp) (clamp)
HanHan81 14. 12. 2008, 14:19
Super receptík, jen jsem nesehnala nugát, tak jsem tam dala nugátovou čokoládu. A je to taky supr. Jen jsem to trochu vylepšila jak tu někdo psal, na kolečko piškotu jsem udělala zdobičkou okraje, dovnitř vkápla vaječný koňak a po ztuhnutí dodělala špičku a šoupla do papírového košíčku, ještě jsem ten piškot trochu zmenšila vykrajovátkem. Je to opravdu supr. (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Hanka V. 15. 12. 2008, 10:00
@HanHan81 Hani vy jste si teda vyhrála :-D vykrajovat ještě piškoty, na to bych byla líná :-$ Jste šikula (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie