(recept
si oblíbilo 360 návštěvníků)
CUKROVÁ HMOTA -MARCIPÁN
Potřebné ingredience
Sušené mléko-150g, cukr moučka- 150 g, 1-2 káv.llžičky oleje, 1 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek tresti-hořká mande, nebo sladká mandle, trocha vody, potravinářská barva.-sypká, nebo gelová.POZOR:MANDLOVOU I JINOU TRESŤ SEŽENETE V DROGERII !!!!
Postup přípravy
Vše propracovat, pokud je to moc husté, přidat vodu, ale jen po kapičkách, pokud je to řídké, přidat sušené mléko a cukr, tresti podle chuti, já dávám tak 8 kapek a nakonec popř.přidám,-pozor nepřehnat to s trestí a s barvivem, jinak bude marcipán hořký.
Dá se uložit ve fólii v chladnu, pokud bude po vyndání moc tvrdý, dejte ho ohřát do mikrovlnky na chviličku, změkne a bude se s ním lépe pracovat....
Výborná pochoutka pro děti a na ozdoby na dort, při práci s marcipánem si na ruce a na vál dejte bramborový škrob, nebude se lepit. nebo podle cukrářky potřít ruce máslem..
Dá se uložit ve fólii v chladnu, pokud bude po vyndání moc tvrdý, dejte ho ohřát do mikrovlnky na chviličku, změkne a bude se s ním lépe pracovat....
Výborná pochoutka pro děti a na ozdoby na dort, při práci s marcipánem si na ruce a na vál dejte bramborový škrob, nebude se lepit. nebo podle cukrářky potřít ruce máslem..
xxx
další dílko
xxx
slepička
bezvadná kniha, ve které jsou návody na modelování, třeba i z marcipánu...
další možnost užití marcipánu..
roláda
rolády s marcipánem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé