Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 360 návštěvníků)

CUKROVÁ HMOTA -MARCIPÁN

0.0
CUKROVÁ HMOTA -MARCIPÁN

Potřebné ingredience

Sušené mléko-150g, cukr moučka- 150 g, 1-2 káv.llžičky oleje, 1 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek tresti-hořká mande, nebo sladká mandle, trocha vody, potravinářská barva.-sypká, nebo gelová.POZOR:MANDLOVOU I JINOU TRESŤ SEŽENETE V DROGERII !!!!

Postup přípravy

Vše propracovat, pokud je to moc husté, přidat vodu, ale jen po kapičkách, pokud je to řídké, přidat sušené mléko a cukr, tresti podle chuti, já dávám tak 8 kapek a nakonec popř.přidám,-pozor nepřehnat to s trestí a s barvivem, jinak bude marcipán hořký.
Dá se uložit ve fólii v chladnu, pokud bude po vyndání moc tvrdý, dejte ho ohřát do mikrovlnky na chviličku, změkne a bude se s ním lépe pracovat....
Výborná pochoutka pro děti a na ozdoby na dort, při práci s marcipánem si na ruce a na vál dejte bramborový škrob, nebude se lepit. nebo podle cukrářky potřít ruce máslem..

xxx

další dílko

xxx

slepička

bezvadná kniha, ve které jsou návody na modelování, třeba i z marcipánu...

další možnost užití marcipánu..

roláda

rolády s marcipánem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie