Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 239 návštěvníků)

Cukeťák - bramborák na plech i pro nejzatvrzelejší odpůrce cukety

0.0
Cukeťák - bramborák na plech i pro nejzatvrzelejší odpůrce cukety

Potřebné ingredience

350 gr cihla Eidam 30%, velká cuketa cca 1 kg, 4-5 vajec, 1 kypřící prášek, 400 gr dietního salámu, 2 dcl polohrubé mouky (pokud bude těsto řidší, dejte mouky víc, těsto má mít konzistenci jako na bramboráky), sůl 1 čaj. lžička, majoránka, 6-8 stroužků česneku, 1 dcl oleje, 1 najemno nakrájená střední cibule.

Postup přípravy

Je to tip pro toho, komu už se zajídá tlusťoučká nádivka a hlavně pro chlapy, kteří si myslí, že je cuketa jedovatá. Upečte mu co nejtenčí cukeťák-bramborák, a bude se olizovat až za ušima. Recept na klasický cukeťák mám v alb....tohle je jen taková inovace♥
Všechny ingredience nastrouháme na jemném struhadle, napřed cuketu, kterou necháme stát alespoň 15 min., všechnu vodu slijeme, nejlepší je starší cuketa, která už nemá tolik vody, potom najemno sýr i salám, kupte třeba kuřecí dietní, nebo šunkový, můžete nakrájet párek, co kdo má doma. Nakonec dáme mouku s kypřícím práškem, promícháme, zbylým olejem, co vám zůstal v hrnečku na dně, vymažeme a vysypeme polohr. moukou dva plechy a těsto rozetřeme ve velmi tenké vrstvě. Pečeme na 160°C do zezlátnutí. K obědu si k cukeťáku uvařte dobrou polévku, k večeři, pokud zbyde, si ho dejte s velkou mísou zeleninového salátu.
Dobrou chuť.

po upečení nakrájejte a sundejte z plechu a než sníte jeden plech, máte upečený druhý...

jako příloha k masíčku....

příště přidejte nasekanou pažitku, petrželku...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

prdelinka14 6. 9. 2012, 13:04
Mirko, dnes jsem přemýšlela co udělat k obědu a v lednici byla cuketa tak jsem si řekla že vyzkouším tento váš receptík ,vypadá výborně tak jsem ho vyzkoušela a je famozní................všem ho doporučuji vyzkoušet a Vám díky za super receptík díky kterému jsem si obohatila svou sbírku receptů...............Díky moc....... (Y) (clamp) (hello)
pavlíkmacík 7. 9. 2012, 2:16
@prdelinka14 Lucko, díky (kocka)za pěkný komentík, jsem ráda, že Vám chutnalo (hello) (L) (F)
Nellynka75 16. 11. 2011, 22:06
Dobrý večer Pavlo, minulý víkend jsem dělala tenhle Váš recept. (Y) Musím tady pro všechny napsat, že je to naprostá bomba (clamp). Dala jsem to studené dětem do školy na sváču a to jsem si teda dala :-p. Pak jsem jen seděla u PC a tiskla pro paní učitelky a dceřiny kamarádky tenhle Váš recept ,-). Je to mňamka (jidlo) Díky za recept. Mirka D.
pavlíkmacík 25. 11. 2011, 12:56
@Nellynka75 Mirko, děkuju (kocka)za krásný komentík, jsem moc ráda, že cukeťák chutnal (hello) (L) (F) (F) (F)
pavlíkmacík 11. 8. 2011, 2:26

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie