(recept
si oblíbilo 106 návštěvníků)
LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

Potřebné ingredience
4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme najemno nastrouhaný celer a cibuli (nebo ji najemno nakrájíme). Restujeme cca 5 minut, vložíme maso, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. (Krkovice byla cca za 15-20 min.) Díky cibuli a celeru vznikne úžasná omáčka, kterou není třeba zahušťovat ani dochucovat! CELER se v omáčce úplně ztratí, žádná nepříjemná chuť. DOPORUČUJI. Měla jsem z toho trošku strach, ale moji mlsouni byli nadšeni :o)
Jako příloha můžou být brambory, bramborová kaše nebo knedlíky.....já udělala pro změnu bramborové noky s klasického br. těsta.
DOBROU CHUŤ!
Jako příloha můžou být brambory, bramborová kaše nebo knedlíky.....já udělala pro změnu bramborové noky s klasického br. těsta.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Jitaku
(upraveno)
2. 3. 2017, 15:16



nahlásit

klokan11
(upraveno)
17. 5. 2014, 12:52
Hani,dnes uvařeno k obědu s bramborem a moc nám chutnalo
Opravdová mňamina.




nahlásit

petula *
(upraveno)
29. 8. 2013, 12:47
Dnes jsem zkusila, nevěřila jsem tomu, ale je to opravdu jednoduché a dobré

nahlásit
lenkamary
(upraveno)
15. 8. 2013, 17:16
výborné ,mňamka mňamozní není co dodat



nahlásit
Jana z VM
(upraveno)
5. 4. 2013, 6:31
vypadá to dobře
milujeme tyhle zeleninové omáčky, určitě vyzkoušíme doma


nahlásit

pusicek
(upraveno)
4. 4. 2013, 23:46
Dnes jsem dělala k obědu s vař. bramborem a je to opravdu mňamka.
Celé rodině chutnalo.




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
30. 12. 2012, 17:17
Toto je úžasná stránka čerpám tu nielen inšpiráciu ale aj ako na rodinku díky za typ

nahlásit

garpous
(upraveno)
30. 12. 2012, 16:31
Dnes bylo k obědu a všem mooooc chutnalo.
Jen manželovi jsem neprozradila z čeho je ta vynikající omajda
hádal zeleninová,tak jsem ho při tom nechala a měl vlastně pravdu
Děkuji za vynikající recept a ukládám ke svým oblíbeným.Přeji v novém roce hodně zdraví a spokojenosti
Katka.








nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
23. 10. 2010, 12:53
Dnes jsme měli na obídek a všem moc chutnalo
!!!!Určitě budeme opakovat









nahlásit
zouf
(upraveno)
8. 11. 2009, 19:05
Paní Hanko, vyzkoušela jsem Váš recept a je opravdu moc dobrý! Celerovou omajdu jsem ještě promixovala... Pochutnali jsme si! Děkuji za skvělou inspiraci. Zdraví Martina Z.



nahlásit

Janci
(upraveno)
16. 3. 2008, 22:33
Tak jsme měli dnes k obídku s bramborovou kaší a bylo to opravdu dobroučké
A navíc to byla rychlovka
Takže Hani moc děkuji za prima tip, určitě budu dělat pravidelně



nahlásit

gembek
(upraveno)
6. 4. 2008, 17:11
@Janci
Všem díky za pochvalu
já tuhle baštu dělám často, s různými obměnami a pořád nám šmakuje asi už mám vytvořenou závislost tak pozor, pozor
přeju všem dobrou chuť





nahlásit
rufino
(upraveno)
16. 3. 2008, 11:01
Taky se připojuju s chválou, dělala jsem nedávno a všichni v rodině se oblizovali až za ušima a hádali z čeho to je, když jsem řekla, že z celeru, tak jim zplasklo, to koukali, kdybych to řekla dopředu, tak by to asi nejedli.


nahlásit

gembek
(upraveno)
18. 3. 2008, 10:59
@rufino
Moniko, díky za pochvalu
u nás by to dopadlo stejně, taky jsem radši dopředu neřekla z čeho to je
můj chlap by se celeru dobrovolně nedotknul
ačkoliv je jinak nenáročný strávník. Takže jsem rodinku taky obelstila a teď to bez problému dělám poměrně často
Dobrou chuť.









nahlásit

Jits
(upraveno)
4. 3. 2008, 13:02
Hanko, díky za bezva recept. Za hodinku uvaříno i zbaštěno. Akorát s tím celerem jsem to asi přehnala. Dala jsem ho hodně, takže omáčky bylo ažaž a byla dost hustá. Ale to nevadí. Příště už budu vědět. Taky jsem to prohnala tím mixérem aby se to zjemnilo. Takže bezva bájo
. Jitka

nahlásit

gembek
(upraveno)
14. 3. 2008, 16:45
@Jits
Jitko, celeru není nikdy dost
a rozhodně s ním nic nezkazíte. Záleží jen kolik máte rádi omáčky. S tím mixérem je to super nápad, protože mlsné jazýčky neohalí skrytou neplechu
Doboru chuť.






nahlásit

dapru
(upraveno)
24. 2. 2008, 18:56
Moc dobré, jsem ráda, že jsem tento receptík objevila, je neotřelý, a fakt výborně chutná. Dala jsem péct krůtí maso a měla původbně naplánováno zelí a bramb. knedlík , ale protože už delší dobu jsem se chystala na váš recept, orestovala jsem cibuli s nastrouhaným celerem a po chvíli přidala k pečené krůtě. Vydatně jsem podlila vodou a nejprve dusila v troubě s poklicí, pak jsem nechala maso upéci bez poklice dočervena. Nakonec jsem šťávu taky mixla ponorným robotem a vznikla krásná omáčka bez zahuštění, přesně jak píšete. Bramborový knedlík je k tomu ideální. Bylo to vynikající, příště udělám dle receptu s plátkem, tohle byl jen pokus, ale dopadl na jedničku , díky


nahlásit

gembek
(upraveno)
16. 3. 2008, 10:35
@dapru
Moc díky za pochvalu
jsem ráda, že se povedlo a že Vám chutnalo






nahlásit

KÁJA 77
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:42
Tak jsem taky vyzkoušela - jen jsem při dušení ještě přihodila hovězí bujón a kvůli poslední stopě celeru jsem po uvaření vyndala masíko a omáčku prohnala ponor. mixérem
a nikdo nepoznal, že jsme snědli celou kebulku celeru
Udělala jsem k tomu šíšy a jedna báseň
Díky moc za skvělou mňamku









nahlásit

gembek
(upraveno)
22. 2. 2008, 16:39
@KÁJA 77
Jo, jo, na mlsounky se musí fikaně
je vidět, že je máte prokouknutý
ale proč ne, když pak baští zdravě a neremcají u toho
Jsem ráda, že Vám chutná
. Mějte se krásně






nahlásit

Marcela 1980
(upraveno)
20. 2. 2008, 20:30
Hanko dneska jsem vas recept delala k objedu s bram kasi a musim rict uzasne.



nahlásit
Veverča76
(upraveno)
19. 2. 2008, 14:28
Tohle je super mňamka
Včera odzkoušeno a spapáno
Dělala jsem s bramborem a ještě zbylo na dnešek, tak jsem přidala trošku smetany a namixovala - vznikla úžasná krémová omáčka a s bramb. noky to fakt nemělo chybu
Díky za bezvadný recept Verča






nahlásit

gembek
(upraveno)
20. 2. 2008, 11:28
@Veverča76
Verčo, jsem moc ráda, že Vám chutnalo
jste šikulka
ta smetana je dobrý nápad, taky to vyzkouším . Díky Hanka





nahlásit

Edulla
(upraveno)
12. 2. 2008, 14:29
Dnes jsme měli k obědu
Výborná mňamka, díky za super receptík






nahlásit

gembek
(upraveno)
18. 2. 2008, 21:35
@Edulla
Všem Vám moc děkuji za pochvalu
jsem moc ráda, že Vám chutná
velká zásluha je hlavně na Vaší straně, jste prostě šikovné kuchařinky














nahlásit

Bára D.
(upraveno)
9. 2. 2008, 13:16
Tak jsme po obědě - a byla to mňamka
, super recept a rychlé jídlo
Bára




nahlásit

Ropazu
(upraveno)
4. 2. 2008, 15:08
Dobrý den Hanko, zrovna jsem měla v lednici celer (a že ten tam moc často nebývá) a nevěděla jsem jak ho zužitkovat. Náhodou jsem narazila na váš recept. Vyzkoušela jsem a musím se připojit k ostatním - moc vám poděkovat a pochválit
. Měli jsme včera a dnes k obědu a dokonce i naše
vyloženě dlabala
. Moc dobré a přesně jak píšete, ten celer se v tom úplně ztratí
. Budu tedy dělat častěji. Díky, Pavla
.







nahlásit

gembek
(upraveno)
5. 2. 2008, 15:17
@Ropazu
Pavli, díky za pochvalu
jsem ráda, že i Vám chutná
rychlé, zdravé a mňamkové, to je ideální kombinace
mějte se krásně a dobrou chuť






nahlásit