(recept
si oblíbilo 173 návštěvníků)
Likérové špičky
Potřebné ingredience
18 dkg vody
3 lžíce solamylu
16 dkg písk.cukru
2 dkg kakaa
26 dkg čokolády
26 dkg omegy
Náplň: vaječná koňak nebo salko smíchané s rumem
Postup přípravy
Vodu,solamyl,písk.cukr a kakao vaříme 5 minut na hustou kaši,pak přidáme čokoládu na vaření a po rozpuštění přimícháme omegu.(Dávám jí tam v tuhém stavu,rozřezanou na kousky,hezky se rozpustí)Necháme vychladit a vyšleháme.Speciální trubičkou na špičky ( nebo hladkou úzkkou trubičkou stříkáme jakoby stočeného hada,aby vznikl uprostřed otvor) nastříkáme krém na piškoty a dáme do mrazáku.Po ztuhnutí naplníme buď vaječným koňakem nebo já jsem plnila rozmíchaným salkem s rumem.Řezanou špičkou uzavřeme špičky a dáme zase do mrazáku,pak máčme v čokol.polevě.
Takhle vypadá hmota po sundání z vařiče
A takhle po ztuhnutí před vyšleháním
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé