Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 164 návštěvníků)

MŮJ VÝTEČNÝ VIŠŇOVOČOKOLÁDOVÝ SEN :-) KEFÍROVÝ

0.0
MŮJ VÝTEČNÝ VIŠŇOVOČOKOLÁDOVÝ SEN :-) KEFÍROVÝ

Potřebné ingredience

Na korpus :-) 1 kefír (ne nízkotučný ač dá se i z něj :-))TJ 500 ml, 350 gramů cukru krupice, 350 gramů polohrubé mouky, 1 rovná lžíce sody, 2 vejce , 100 ml oleje 2 lžíce kvalitního holandského kakaa a hrst strouhané nebo drcené čokolády (použijte zbytky z Mikuláše či Velikonoc :-) ale zkontrolujte zda mají více než 35% kakaového másla. Chcete-li dort luxusní užijte kvalitní hořkou čokoládu! Na náplň :-) 2 smetany ke šlehání, 4 ztužovače (dá se i bez nich) kompot vypeckovaných višní (kupuji v TOOMu v Německu, německé tedy výtečné má i Kaufland) cukr jak kdo rád, já nedávám 3 lžičky Solamylu Čokoládovou polevu :-) Nebo potřít šlehačkou. Fantazii se meze nekladou :-)

Postup přípravy

Všechny sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté a dobře zpracujte. Těsto je řídké :-)
Formu mažu sádlem na dno dávám kruh pečícího papíru a následně vysypu boky hrubou moukou.
Peču při 180 stupních v horkovzdušné troubě na středním roštu dokud není na střed vpíchnutá špejle suchá :-)
Vychladlý prořezat a potřít višňovým želé :-) Smíchat Solamyl se šťávou z dobře okapaných višní a za stálého míchání metličkou tekutinu provařit - nechat vychladnout. Někdy dávám solamylu 3 lžičky někdy čtyři - buď je želé řidší a hezky se vpije do korpusu nebo hustší a drží na vrchu. Napadlo mne, že by šlo krásně obzvláštnit višnovicí :-) Bylo by to pak lehounce do punčova, přes zimu super :-)

Lehce potřít šlehačkou nasázet suché višně zakrýt šlehačkou a přiklopit patrem. Opakovat dle počtu prořezů.
Řezat velmi opatrně - korpus je křehký. Já vždy proříznu, potom protáhnu tenkým velkým Iplastovým kea prkénkem a na něm vlastně horní patro odnesu - nemůže se zlomit. Prkénka jsou na fotu promazávaných částí dortu. Můžete nechat korpus odpočinout do druhého dne, půjde to o fous lépe - ale stojí to za to!!!


Hotový dort prochladit a ozdobit dle svého. Je prima i navrchu šlehačkový, přesypaný skořicí a ozdobený třeba čokoládovými hvězdami a zlatostříbrnými perličkami - bude vánoční :-)

Je to obdoba mého oblíbeného Schwarzwaldského. Jen jako korpus jsem užila vláčný kefírový koláč :-) Můžete ho upéct i samotný!!!

Rozřezaný korpus potřený želé z višňové šťávy :-)
Připraveno na dohotovení.

Šlehačky ušlehat úplně do tuha - kdo rád sladké přisladí, ale není třeba. Já dávám do každé šlehačky 2 ztužovače a špetku želatinového ztužovače - dort je těžký. ALE ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ NEMUSÍ BÝT!!!

Upečený korpus nechcte vychladnout ve formě a poté vyklopte :-) Stáhněte pečící papír. Chladné prořežte. Může být mastný - nelekněte se.

Promazáno, naplněno :-) (Labuť je od mé 6 tileté Luisy :-)

Na řezu :-)

Já jsem přelila čokoládovou polevou, přidala lupínky mandlí a sáčkem na zdobení perníčků ještě ozdobně přestříkala :-)

Personalizováno pro můj a švagrové svátek :-)

A hotovo : " DOBROU CHUŤ ! "

Díky Helče 73 za krásnou fotku :-) To jsem moc ráda, že můj dortík těší i ostatní :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

enkka 6. 3. 2012, 17:34
(Y)
VERONIKA 19. 3. 2012, 11:39
@enkka (L) (L)
Mia Reina 6. 3. 2012, 17:05
Tak jsem jej pekla, vypada bozsky, ale jeste jsme do nej nesmocili cumacky.... az zitra 8o| 8o| 8o| 8o| to se mi onem bude i zdat. (L) (L) (L) (L) (L)
VERONIKA 10. 3. 2012, 19:58
@Mia Reina Tak jak chutnal :-) (L)
helca73 13. 2. 2012, 21:25
už jsem upekla váš recept 2 krát,moc výbornej dort.vložila jsem fotku do receptu :-)
VERONIKA 10. 3. 2012, 19:57
@helca73 Tedy, krásný! Dala jsem ho do mých receptů. Beru to jako poctu! (L) Jen jsem teď upravovala množství sody, snížila jsem na jednu lžíci, občas jsem ji v korpusu cítila :-) Ať se Vám daří a udělala jste mi radost :-) ,-)
Dada34 7. 1. 2012, 19:23
(Y) (Y) (Y)
VERONIKA 10. 1. 2012, 21:14
@Dada34 Díky, to jsem ráda, že Vás všechny tak navnadil :-) (clamp) (clamp) (clamp)
krišon 7. 1. 2012, 19:20
Jak nemám chuť na nic sladkého po vánocích, tak tohle je výjimka, to bych si dala, udělám v létě, myslím že s malinama či ostružinama to nebude mít také chybu - třešně my nemusíme
VERONIKA 10. 1. 2012, 21:13
@krišon Oni v něm jsou kyselé višně :-) Ale další ovoce bude také prima. Ať se povede!!!
krišon 16. 1. 2012, 19:45
@VERONIKA Višně tomu asi dávají tu pravou pikantnost, tak to s nimi zkusím
jansemi 7. 1. 2012, 18:40
Koľko ml toho kefíru? Balenia sú totiž rôzne. Ja robím podobný koláč a tam ide pol litra kefíru. Ďakujem.
VERONIKA (upraveno) 10. 3. 2017, 21:53
@jansemi Já používám standartně 500 ml :-)
veronininka 7. 1. 2012, 18:12
Jééééžiš, na mě působí tak svěže, letně (Y) Už ať je teplíčko (Y)
VERONIKA 10. 1. 2012, 21:14
@veronininka Taky ho dělám v létě ráda :-)
s-arka 14. 12. 2011, 19:42
TAKY MILUJEME SCHWARZWALDSKÝ (Y) (Y)TAKŽE BRZY VYZKOUŠÍM. VYPADÁ LUXUSNĚ (clamp) (clamp) (clamp)
VERONIKA 14. 12. 2011, 20:48
@s-arka No to jsem ráda, že se Vám líbí. Já na schwarzwaldu ujížděla ve Vídni. Tenhle je trošinku jiný, vlhčí a mokřejší. Ale mě moooc chutná! Ať se Vám podaří, pošlete fotku :-)
druna 14. 12. 2011, 8:52
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)fantazia!!!!!!!!!!
VERONIKA 14. 12. 2011, 9:46
@druna Díky :-)
plamenek 14. 12. 2011, 8:32
Myslím,že je chyba v receptu 35g mouky,?asi má být jako cukru 350g,Těsto by těžko udržel kefír s vejci a cukrem.
VERONIKA 14. 12. 2011, 9:45
@plamenek Už jsem to briskně opravila :-)
VERONIKA 14. 12. 2011, 9:45
@plamenek Díky, píši všemi deseti prsty a vypadla mi 0. Jste moc hodná, to by mne mrzelo, kdyby se s tím někdo dělal bez té nuly :-(
VERONIKA 14. 12. 2011, 9:44
@plamenek Díky, píši všemi deseti prsty a vypadla mi 0. Jste moc hodná, to by mne mrzelo, kdyby se s tím někdo dělal bez té nuly :-(
Sophie70 14. 12. 2011, 8:06
vyzerá neskutočne perfektný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
VERONIKA 14. 12. 2011, 8:08
@Sophie70 Ale jde docela jednoduše :-)
nynuna 14. 12. 2011, 0:10
Nádhera, určitě vyzkouším (Y) (Y)
VERONIKA 14. 12. 2011, 7:45
@nynuna Tak pak písněte jak chutnal :-))) Dobrou chuť :-) :-)
marcelau 13. 12. 2011, 17:29
oku lahodící dobrůtka :-$
VERONIKA 13. 12. 2011, 19:02
@marcelau Plně souhlasím, jsme mlsoun :-) A co tepve jazýčku :-) :-)
Plachoška 13. 12. 2011, 17:25
Dobrý den, nevím jestli to chápu dobře, ale v těstě jen kefír a čokoláda a kakao?? Žádná mouka ani vejce??
VERONIKA 13. 12. 2011, 21:36
@Plachoška Recept je komplet |:o) |:o) |:o)
VERONIKA 13. 12. 2011, 19:01
@Plachoška A ještě dovětek :-) RECEPT DODÁM VEČER :-))))) Musím uložit děti a vrhnu se na to. Ještě olej, mouka, vejce, soda (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie