Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Dort pro psí oslavence

0.0
Dort pro psí oslavence

Potřebné ingredience

Hovězí maso, hovězí srdce, mrkev, hrášek, dvě balení želatiny na vaječnou tlačenku, trochu sole, těstoviny

Postup přípravy

Uvařte maso a srdce spolu s trochou soli, vývar uchovejte a maso pokrájejte na kousky. Uvařte si v čisté vodě mrkev nakrájenou na kolečka a hrášek /vařila jsem zvlášť, kvůli tomu, aby vývar nebyl zakalený/. Dále potřebujete vařené těstoviny. Pak si připravte dortovou formu - nejlépe tu otevírací - a dejte do ní igelitový sáček. Musí být dostatečně velký, alespoň jako forma, protože směs budete plnit do formy vyložené sáčkem. Pokud byste formu naplnili bez sáčku, tak Vám želatina vyteče.
Pak navrstvíte suroviny - zelenina + kolínka, pak vrstvu masa, opět těstoviny a zeleninu. Masový vývar /0,7 l / dejte znovu na vařič a přiveďte k varu. Pak odstavte a přidejte dva sáčky želatiny. Dobře rozmíchejte, ale už nevařte.Až se Vám želatina v horkém vývaru rozpustí, tak zalejte suroviny připravené v dortové formě. Teď už jen vychladit a pejsků přeji dobrou chuť.

a takto vypadá uvnitř

*

a takto chutnalo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Krtečková 1. 2. 2012, 18:38
,-) já jsem nejdřív myslela že je to pro lidi a pak dole až ten pejsek.... Jinak super nápad (Y) (Y) (Y) a hezky to i vypadá (Y) (Y) (Y)
Cipísek 1. 2. 2012, 18:34
Kačko super |:o) (^)máme stejnou rasu i jméno :-)
aalthea 1. 2. 2012, 9:09
Super nápad, taky uděláme naší Laince a vyprdněte se na ty co to haní, nemají srdíčko na správném místě, někteří si myslí,že jedinej člověk má právo na dobrý život, kolikrát zvířata dávaji více lásky než člověk!!! (F) (Y)
katiana (upraveno) 1. 2. 2012, 18:23
@aalthea Původně jsem sem dávala recept z recese, jelikož už bylo dost všech těch potahovaných uměleckých děl. Chtěla jsem to tu trochu odlehčit ,-). Dortík pro Ebinku jsem nedělala s prvotním úmyslem, nafotit ho a dát do receptů. Napadlo mě to až později. Teď jsem moc ráda, že jsem sem dort vložila. Děkuji všem za příjemné komentáře, je vidět, že své pejsky máte rádi. Vůbec nezáleží, zda jsou to gaučoví psíci nebo hlídací psi u boudy. Jde jen o to soužití se zvířetem, které má své kořeny již v dávné minulosti. Vůbec nevidím problém svého psa milovat a případně i rozmazlovat. Zvíře dokáže být dobrý terapeut a oplácí člověku mnohem větší měrou. Léčí lidské srdce a za to mu ten dortík příští rok opět udělám. (F) ,-)
ryska81 31. 1. 2012, 22:20
Káťo, dortík je super (L) (L) (L) budu ho mamči Beníkovi dělat k svátku (&) slaví ho v psím kalendáři na Josefa... tak se to dobře pamatuje ,-) ,-) A na všechny kašlete.... kdo nemá rád zvířátka nemá rád lidi.... :-S A teď do mě..... :-D :-D
jakl 31. 1. 2012, 21:08
(clamp) výborný nápad,tak teď už vím též co tomu našemu (&) udělám (Y) (Y) (Y)
ivana.king 31. 1. 2012, 21:01
(Y) krááásný (^) i (&). (clamp) (clamp) (clamp)
Faktorka 31. 1. 2012, 18:01
Katko (Y) (Y) báječný nápad na (^) pro (&). Jsme na tom stejně Simča v předchozím komentáři ,-) také máme jorkšírka (&) takže by nám to také stačilo do bábovičky :-$ A z těch řečí si nic nedělejte (L) ty komentáře jste napsala moc hezky (F) paní dělá jak kdyby jste udělala pesanovi dort z kaviáru a zbytek republiky neměl co jíst :^) přitom si pochutnal na kolínkách, mrkvi, hrášku a masíčku (jidlo) Když jsem ty komentáře četla tak jsem ani nemohla uvěřit :-o jak dokáže někoho popudit dort pro pejska *-) a rubrika jsou prostě ,, DORTY,, (^) Káťo díky za tip a skvělé fotky (F) (F) (F) (F)
Tyna12 31. 1. 2012, 17:57
(Y) tak to je super (Y) (Y)
HHaannuullee 31. 1. 2012, 17:56
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)super nápad Katko, krásný dort a krásný pejsek (&) (&) (&) (&) (&) (&) přeji spoustu krásných dní a radostí s pejskem (flower) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
skotsko 31. 1. 2012, 17:00
Pejsek i dort jsou super (Y) (Y) (Y) máme dvě jorkšírky tak těm by velikostně stačily formičky od bábovek ,-) dort ještě k narozeninám neměly, ale vždy jim kupujeme něco na zub nebo hračku. Přinášejí nám spoustu radosti (F) (F) (F) (F)
katiana 31. 1. 2012, 17:07
@skotsko Všem moc děkujeme za přání, mrzí mne, že to někteří berou jako provokaci. Mám pocit, že v dnešním světě zapomíná na humor, nebo jen na to, jak si maličkostmi zpříjemnit život. Holky, zabořte ruce do psího kožíšku, pohlaďte svého psího miláčka po čumáčku a uvidíte jak bude svět příjemnější. Naučte své děti, že i zvíře je člen domácnosti a mají se u o něj starat. To, že naše domácí zvířátka pak slaví s námi i svátky a dostávají na přilepšenou dělá i dětem radost. Tento dortík připravovali mí kluci s velkou radostí a láskou. Jednou tu lásku snad věnují svým dětem a naučí jim dělat si radost i z maličkostí a nebrat vše až tak strašně úzkoprse. Snad vychovám lidi s velkým srdcem. (F)
Eunkaa 31. 1. 2012, 17:30
@katiana Káťo super nápad ,) a vyprdněte se na ně, také máme pejsky jako členy rodiny (L)
Aničkaa1 31. 1. 2012, 16:10
Snad jako provokace pro ty, co nemají co jíst. A dort už teprv ne! Chtělo by to novou rubriku...psí, pak kočičí, pak ..jak jsme povýšili zvíře nad člověka. Nezlobte se, na mně je tohle příliš. :-S
civik 1. 2. 2012, 21:27
@Aničkaa1 vy jste asi nikdy nedostala od nikoho dort,když ho závidíte i tomu pejskovi (kocka)
AaMisa 1. 2. 2012, 20:46
@Aničkaa1 *-)
evicela 1. 2. 2012, 9:18
@Aničkaa1 :-p běžte se s takovým názorem vycpat!!! Zvíře je stvoření s citem tak jako člověk a někdy je o mnoho lepší, pro mě jsou mnohem podřadnější lidi co lžou , podvádějí atd, nic vám to neříká , že ne!!!
nula 1. 2. 2012, 19:40
@evicela (Y)
katiana 31. 1. 2012, 19:35
@Aničkaa1 Koukám Aničko, že máte pozastavený účet kvůli vícenásobné registraci. A to se tady pohoršujete nad takovou hloupostí, jako je dort pro psa ,-). Nevím, nevím, která z nás více provokuje.................
Faktorka 31. 1. 2012, 20:50
@katiana tak to je síla ,-) tací jsou nejlepší, kritizují a sami mají máslo na hlavě *-)
KáKá 31. 1. 2012, 19:41
@katiana Kašlete na ně +o(dort je krásnej,pejsek krásnej (Y)kdo nemá rád zvířata,nemá rád lidi-říkám já (Y) (L) (L) (L)
kaira 31. 1. 2012, 19:47
@KáKá Anička je už bloklá,dlouho se neohřála ,-) ,-)
KáKá 31. 1. 2012, 19:49
@kaira +o(takový mám nejraděj,vlezou,prudí a jsou v .... ,-)
katiana 31. 1. 2012, 16:49
@Aničkaa1 Aničko, nezbývá, než Vám popřát v životě jen to dobré (F). Psa bych i tak , jako každý den, normálně nakrmila, je to člen rodiny. I hospodář ve svátcích přilepšil domácím zvířátům. Do krmelce s dětmi také nosíme a představte si, dokonce kupuju pro ně mrkev. Přijde mi to lidské. (F)
Dan.ka 31. 1. 2012, 16:13
@Aničkaa1 Nepřeháníte trochu? +o(
kaira 31. 1. 2012, 16:43
@Dan.ka Víš co mi poslední dobou připadne,že ty registrace nad 400 tu dělaj samí cáklí lidi. ,-) ,-)
Brůs 1. 2. 2012, 18:31
@kaira z rybníčku
pitufo 1. 2. 2012, 17:13
@kaira Opravdu si myslíte, že každý kdo má jiný názor než Vy je cáklý?? A vůbec nejde o to, jaké číslo registrace má. Pes je zvíře a podle toho by se k němu lidé měli chovat. Měl by mít psí jméno (ne lidské), svůj pelíšek nebo boudu někde venku, potom by totiž nebyl zhýčkaný a nepotřeboval by oblečení. Mnoho lidí povýšilo psa na svou lidskou úroveň a někteří snad ještě výš a podle toho to vypadá. Pokud někdo psa má a dopřeje mu dobré a zdravé jídlo je to jistě v pořádku. Už jsem ale viděla prodávat psí adventní kalendář, teď tu vidím dort.. Co bude příště? Psí příbor?
AaMisa 1. 2. 2012, 20:51
@pitufo ano pes je pes, taky se o něm říká "nejlepší přítel člověka" .......našemu (&) kupujeme i drobnost pod stromeček ,-), jsme divný +o(
blondgalka 1. 2. 2012, 19:45
@pitufo Proboha jsou tam těstoviny a zelenina,děláte,jako by tam měl kaviár..... myslím,že tady to spíš ukazuje na člověka,jaký má vztah k zvířatům,ten pes totiž jaksi neví,že ty narozeiny má,bere to jako každé jiné jídlo |-)
PETROB 1. 2. 2012, 19:29
@pitufo Ježiš co je Vám do toho jaké jméno má pes,který není Váš a jestli nosí oblečky a spí v boudě 8-|Mnoho psů má totiž kolikrát vyšší úroveň,než kdejaký člověk (zip)
mamuna 1. 2. 2012, 19:27
@pitufo a to mají i hřbitovi... strašné.... a kočky to samé, taky samá výhoda, od jídla počínaje konče hřbitovem.... a nekdo dokonce vozí plyšáky na dovolenou, někdo si dokonce kupuje panenky, někdo sbírá velké kočárky, někdo opravdická stará auta, sousedka ulítává na botech, kamarádka na spodním prádle a má ho tolik, že by mohla zásobovat armádu spásy..... Psa nemám a nechci, ale pokud bych ho měla a žil s námi, dostal by dort, byl by to člen NAŠÍ rodiny.. člověk je taky zvíře co chodí po dvou +o(
evicela 1. 2. 2012, 19:16
@pitufo :-S no vy máte tedy dost, pes má mít psí jméno ,-) a nebýt zhýčkaný, nejraději živořit někde na dvorku , ne? Je dobře že jsou lidé co mají ke zvířatům cit a lásku , ten pes totiž ( často na rozdíl od člověka) je láskyplné a milující stvoření, když si beru psa nebo jiné ho tvora, tak jako dalšího člena rodiny a ne žebráka co živoří na okraji, ale asi to nepochopíte.
pitufo 1. 2. 2012, 23:43
@evicela Nevím proč bych měla mít dost. Mám jiný názor, tak mám dost?? Proč?? Vám také nikdo neříká, že máte dost, za Váš názor. Lidská jména pro psy, to je asi jen Česká a Moravská, abych neurazila, specialita. Nikde jinde to tak není. Není pak divu, že se k psovi, chováme jako k člověku. To, že se pes jmenuje Azor a nespí v mé posteli neznamená, že živoří.
evicela 2. 2. 2012, 9:53
@pitufo ,-) co to plácáte ? Kde jste všude byla že toto můžete napsat? Já asi na rozdíl od vás procestovala hodně a můžu vám říct že tzv. lidská jména se psům a kočkám atd. dávají všude , doslova , i v Japonsku, a já se chovám slušně jak k lidem tak to samé ke zvířeti, je to člen rodiny tak jak bych se k němu proboha měla chovat? Zjevně nemáte ke zvířatům cit, takže je zbytečné to s vámi rozebírat, končím, jo a vidím že máte děti, tak mimichodem , tam kde vyrůstají děcka společně se zvířetem a učí se o něho starat a s ním soucítit, tak s těchto dětí prokazatelně vyrůstají lidé mnohem citlivější , soucitnější a chápavější k potřebám druhých ( to není z mé hlavy i když mě je to jasné, mám to na očích), mějte se pěkně.
pitufo 2. 2. 2012, 13:36
@evicela Milá paní, nemáte pocit, že jste neslušná? Já nic neplácám. Nebudu se Vám zpovídat, kde jsem všude byla, ale byla jsem i v zemích, kde se psi normálně jedí. To, že mi přijde nemístné, dávat psa na úroveň člověka neznamená, že nemám cit. Děti mám vychované dobře, jsou citlivé, vnímavé a velmi empatické. K tomu, aby takové byly, nepotřebují, aby je olizoval pes. Z diskuze, která se tu rozpoutala se mi jen jasně potvrdil můj názor, že malitelé psů jsou velmi zvlášní skupina lidí, Mohou vše, stejně tak jako jejich psi. Mohou ostatní urážet a napadat, stejně tak jako mohou jejich psi běhat volně bez vodítka a košíku a obtěžovat kolemjdoucí. O neuklizených hromádkách ani nemluvím.
Katulik007 2. 2. 2012, 1:38
@pitufo byla jste někdy za hranicemi? *-)asi ne co +o(
katiana 1. 2. 2012, 19:21
@evicela (L)
reka14 (upraveno) 1. 2. 2012, 21:50
@pitufo když tak čtu vaše příspěvky,je mi z vaší antipatie vůči zvířatům docela smutno a doufám,že žádné zvíře nemáte
Brůs 1. 2. 2012, 18:33
@pitufo no , rozesmála jste mě. Jaký je to pravý psí jméno? Punťa? Mám psů sedm a to bych se z těch punťů zcvokla (smich). Pelíšky mají svoje, domeček svůj, žerou svoje žrádlo. A když maj narozky, dostávaj dort. \Psí dort (L)
kaira 1. 2. 2012, 18:30
@pitufo Trochu nadhledu by to chtělo (F)
KáKá 1. 2. 2012, 18:33
@kaira Ten tady hodně lidem chybí (zip)
katiana 1. 2. 2012, 17:38
@pitufo Jano, ale ten dort je normální psí žrádlo. Nevyvářela jsem žádné speciality. Jen je to ve slavnostnější formě. Nikdy bych zvířeti nedávala lidské pamlsky, vím že mu ubližují. Nezlobte se, ale rozčilujete se na nepravém místě. (F)
pitufo 1. 2. 2012, 23:29
@katiana Já se nerozčiluji, a nemyslím si, že věci v tom dortu jsou nějak drahé nebo pro psa škodlivé. Ale prostě nepochopím už ten fakt dělat pro psa dort. Dort prostě patří lidem ne zvířatům. Když má pes narozeniny a mám tu potřebu je slavit, půjdu s ním třeba na celé odpoledne ven, aby se vyběhal. Myslím, že by to ocenil víc. Myslím, že lidé obecně by se už konečně měli probudit a tu pozornost, kterou dávají psům, by měli dávat lidem kolem sebe.Ty nesmysly, které se tady píší, že pes je lepší než člověk a pod. Je to vždy o vztazích a o komunikaci a pes neumí mluvit, neodporuje, na tom se asi shodneme. Pes Vám neřekne jiný názor, takže ho neozačíte za cvaklého, jak tu napsala jedna pisatelka. Jde o princip, nejde o dort, ale to asi nevysvětlím.
kaira 2. 2. 2012, 7:45
@pitufo Nenapsala jsem,že lidi s jiným názorem jsou cáklý,jen jsem napsala,že registraci nad 400 tisíc si tu poslední dobu dělají samí cáklý,konkrétně ta paní na kterou jsem rágovala má pozastaven účet,to mi normální nepříjde.
Aničkaa1 31. 1. 2012, 16:16
@Dan.ka Ne! viděla jsem už dost bídy, je mi z toho smutno. Nemusíte se mnou souhlasit, o to nežádám, jenom se zamyslete. Dort je krásný, pointa ne.
mamuna 1. 2. 2012, 19:29
@Aničkaa1 super nápad... kdo nemáme psa, poneseme jednou ročně dort někomu, kdo nemá co jíst - možná by tu bylo lépe
katiana 31. 1. 2012, 16:51
@Aničkaa1 Pointou je, že náš pes je členem rodiny, výborným přítelem, skvělým terapeutem pro mé děti. Nás pohladí po duši, my jeho po kožíšku. (F)
KáKá 31. 1. 2012, 19:50
@katiana Kdo nechce pochopit,nepochopí (zip) (L) (L)
Dan.ka 31. 1. 2012, 16:46
@Aničkaa1 Takže,když nenakrmím psa / kočku,slepici,medvěda,srnku / tak spasím svět (Y)
Aničkaa1 31. 1. 2012, 16:54
@Dan.ka Nakrmím, no nechlubím se něčím, co není normální. Pes je strážce- ochočený člověkem a vzájemně si projevují duvěru. Pak pes obětuje za svého pána i život a naopak. Přijde mi divné tady mezi pokrmy pro lidi dávat dort pro psa, psala jsem, chtělo by to speciální rubriku. A navrhuji ještě jednu: jak vyžít, ...tam by se to hemžilo radama...
Zrušený účet 1. 2. 2012, 19:34
@Aničkaa1 Jestli vy si malinko neprotiřečíte. Nejdřív, že pes je jenom zvíře, strážce ochočený člověkem a pak "Pak pes obětuje za svého pána i život a naopak". Já bych tedy za svého psa život neobětovala :^) A jestli vám vadí ten dort, že je pro psa .... není tam nic špatnýho můžou to i lidi (Y)
Faktorka 31. 1. 2012, 18:10
@Aničkaa1 To je totiž právě to co Vy nechápete.... a to je podstata této rubriky.... paní Katka se nechlubí ! Dává inspiraci, dělí se o nápad či recept tak jak to děláme my všechny co příspíváme svými dortíky a je jedno pro koho jsou. Jsou dělané s láskou a je jedno jestli pro lidi nebo domácí mazlíčky (@) (&)
nula 31. 1. 2012, 14:58
(Y) super (F)
koblizecek 31. 1. 2012, 9:59
Tak tohle je bomba!!! Nadhera :-D
žabada 31. 1. 2012, 7:51
:-D :-D :-D :-D nádherné fotky ,-) oslavenci přeji dlouhý a spokojený život ve zdraví (L) (L) nápad a dort je úžasný (Y) (Y) (Y)
pitufo 31. 1. 2012, 0:05
+o( Tak to fakt nechápu, dělat psovi dort. Myslíte, že on to chápe?? To už není v pořádku. Psi mají lidská jména, oblečení, dorty, proboha, vzpamatujte se!!
lenka98765 1. 2. 2012, 19:34
@pitufo 8-| Pardon, ale působíte na mě jako naprostá kráva
Katulik007 2. 2. 2012, 1:43
@lenka98765 i bez pardonu, velice výstižné označení (Y)
pitufo 2. 2. 2012, 16:34
@Katulik007 Jste normální?? Když má někdo jiný názor než Vy, tak je kráva?
pitufo 1. 2. 2012, 23:46
@lenka98765 Jste normální?? Když má někdo jiný názor než Vy, tak je kráva?
reka14 1. 2. 2012, 21:55
@lenka98765 (smich) (smich) (smich)
civik 1. 2. 2012, 21:22
@lenka98765 to je naprosto výstižné :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D (Y)
katiana 1. 2. 2012, 19:37
@lenka98765 :-D pardon, musela jsem se zasmát ,-)
šíma 1. 2. 2012, 18:32
@pitufo to si představte, že někdo mu třeba i balí dárek pod stromek :-S třeba my :-D
piskotka8 2. 2. 2012, 9:40
@šíma já taky balím naše Čelzinke dárky a pak spolu čekáme na santu, no a co??? :-D :-D :-D
evicela 1. 2. 2012, 19:20
@šíma (Y) já taky a vlastně všichni pejskaři co znám, a jakou má naše fenuša radost když vidí že my vybalujem , tak trhá papír jak vzteklá a doluje z něho ty svoje dobrotky a hračky, očividně se raduje
Sarion 1. 2. 2012, 18:46
@šíma naše kočky mají taky dárky pod stromkem a přijde mi to naprosto přirozené ,-) ,-) ,-)
katiana 31. 1. 2012, 16:53
@pitufo Náš pes nemá lidské jméno, nenosí oblečení, není to typický gaučový pejsek, žije venku na dvoře. Přesto ho máme rádi, je to člen rodiny. Kdo nechce - nepochopí (L)
KáKá 31. 1. 2012, 15:20
@pitufo 8-| (zip)
Dan.ka 31. 1. 2012, 15:08
@pitufo Já to chápu,pejsek to chápe a že to nechápete vy,je mu úplně fuk (&)mějte se krásně (hello)
Katulik007 2. 2. 2012, 1:41
@Dan.ka :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-Dto je trefný (Y)
KáKá 31. 1. 2012, 15:20
@Dan.ka (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
Boňule 31. 1. 2012, 14:57
@pitufo Když svého pejska milujete, uděláte pro něj všecho možné i nemožné, tak jako on pro vás! (hello)
KáKá 31. 1. 2012, 15:20
@Boňule (Y) (Y) (L) (L)
žabada 31. 1. 2012, 8:00
@pitufo (H) je to jen o nápadu a chuti dát si práci - pro (&) to bylo jen líp upravené (jidlo)
katiana 30. 1. 2012, 23:14
(F) Všem moc děkuji za komentáře. Snad jen k doplnění - vyfotila jsem oslavence při konzumaci, ale syna, který tajně ujídal co Ebince spadlo z talíře, , toho sem raději dávat nebudu. Byl dotčený, že mu nechci uříznout kousek dortíku ,-).Prý ho měla lepší než on :-$. On slavil sedmé narozeniny v lednu ,-) a měl klasiku (je to masožravec, na sladké není). Takže možná inspirace i pro dětičky podobného naturelu, jako je náš Vojta. :-D
nobstice 30. 1. 2012, 23:08
Konečně někoho napadlo vyfotit oslavence při konzumaci (Y) :-D
veveřáček 30. 1. 2012, 22:12
tak to je super (Y) naprosto perfektní nápad (clamp)
žingi 30. 1. 2012, 21:41
:-D (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)krásně si s nim poradil (Y) (Y) (Y) (Y) |:o)
gonzar 30. 1. 2012, 21:34
:-D :-D :-D ,-) ,-) To je nádhera (^) i pejsek. Je vidět, že si pochutnal. Pejskovi vše nejlepší, ať je spokojený a ještě celou řadu narozeninových (^) (^) (^) (^) (^) (^) (D) (D) (&) (pes)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie