(recept
si oblíbilo 646 návštěvníků)
Kefírové řezy,ale fakt povedené - mechové
Potřebné ingredience
1/2l kefíru,250 g pískového cukru,150ghladké mouky+200g polohrubé mouky,2lžíce strouhaných ořechů,9 lžic oleje,1 vajíčko,1 kávová vrchovatá lžička jedlé sody,2 lžíce kakaa. - Přidala jsem rozinky namočené v rumu a nalámala jsem ještě čokoládu na vaření.Poleva :1čokoláda na vaření + kysaná smetana je vynikající. ll.poleva 1 čokoláda na vaření, smetana,pomazánkové máslo.
Postup přípravy
V míse jsem smíchala všechny sypké ingredience,pak jsem přilila kefír přidala vajíčko,olej ,ořechy hrozinky a nalámanou čokoládu.
Vůbec jsem se s tím nepárala,bylo to na šup.- nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.A upekla.
Nechala vychladnout, mezi tím rozpustila čokoládu, přimíchala kysanou smetanu.To je tak vynikající,ani to není jak poleva ,spíše krém. Korpus potřela meruňkovou marmeládou a na to rozetřela tu čokoládovou mńamku.
Tak se mi dnes tak povedla a tak nám chutnala,že jsem neodolala ji sem vložit.
Vůbec jsem se s tím nepárala,bylo to na šup.- nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.A upekla.
Nechala vychladnout, mezi tím rozpustila čokoládu, přimíchala kysanou smetanu.To je tak vynikající,ani to není jak poleva ,spíše krém. Korpus potřela meruňkovou marmeládou a na to rozetřela tu čokoládovou mńamku.
Tak se mi dnes tak povedla a tak nám chutnala,že jsem neodolala ji sem vložit.
xx
hotovo a ke kafíčku
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jarkulisovad
(upraveno)
6. 3. 2011, 20:04
Opravdu výborné, dnes jsem poprvé vyzkoušela a všem moooooooc chutnalo
backa
(upraveno)
8. 3. 2011, 20:54
@jarkulisovad
Jééé moc děkuji
brčule123
(upraveno)
6. 1. 2011, 13:30
Vypadá to dobře, budu to muset vyzkoušet
sketka
(upraveno)
6. 1. 2011, 13:13
Tak je dopečeno a řezy jsou opravdu parádní Moc doporučuji, povedly se, jen se rozplývají a dělala jsem z kefíru co mi dělá tibetská houba, měla jsem trošku strach jestli to nebude vadit, ale fakt úžasná, už je půl plechu skoro fuč!!
sketka
(upraveno)
6. 1. 2011, 9:00
Táni, tak už to mám v troubě a čekáme netrpělivě jestli se povede, snad jo, ale jak jsem se tady začetla do komentářů paní Marcely, no to je něco neskutečného jak se dokáže někdo krásně vyjádřit, ikdybych pekla nevím jak strašně dlouho a kvalitně asi bych to tady nedokázala tak sebevědomě specifikovat jak někteří jedinci, je zvláštní, že když se to podaří a neskutečně chutná asi 99procentům holek a dvě se najdou co nejsou spokojené, tak bych chybu spíš než v receptu hledala v sobě samotné nemyslíte? Doufám, že Vás to neodradí v posílání ostatních receptů a já pak písnu jak se mi povedl ten můj Mějte se krásně !!!
backa
(upraveno)
6. 1. 2011, 11:45
@sketka
Děkuji Petruško, za Váš pochvalný a povzbuzující komentář,to Víte,že to zamrzí,když se někomu nezadaří a ještě recept jak se říká sepsuje ale mě se také někdy nezadaří ,ale to asi každému.Někdy to může být surovinou,nebo se něco zapomene,nebo přehlédne stane se to i zkušené kuchařce. budu ráda,když písnete,ale hlavně když budete spokojená. Hezký den
MatildaH
(upraveno)
4. 12. 2010, 14:10
Dnes jsem dělala, a ačkoliv jsem začátečník mám je krásně nadýchané, vysoké a opravdu mechové Určitě budu dělat znovu!
kopretin.a
(upraveno)
11. 9. 2010, 8:21
Dělala jsem včera - a asi mám "laťku dost nízko" - viz níže , protože řezy jsou výborné. Taky jsem je dělala na plech, takže jsou nízké, ale vůbec nejsou gumové - jsou vláčné a výborné Díky za recept
IviqV
(upraveno)
22. 7. 2010, 18:32
Brý den, musím Vám poděkovat za super receptík. Rychlé a lahodnéééééééé Jo a míchala to moje 3letá dcera a je fakt ,,mechový,, DOPORUČILA BY JSTE NÁM, JEŠTĚ NĚJAKOU RYCHLOU BUCHTU? iVČA Andělka a Bekulík
LEILI
(upraveno)
26. 2. 2010, 16:02
nadšeně se přidávám k ostatním co vyzkoušely recept a děkuji a chválím nejsem největší pekařka, ale tohle je jednoduchá dobrůtka a opravdu jako mech nadýchaná a ta poleva půl plechu je za půl hodinky fuč nechápu, že je někdo schopen si na vás vylít vztek, že se mu nedaří to je mazec, snad vás to neodradí a dál budete vkládat tak dobré recepty
backa
(upraveno)
4. 10. 2010, 13:12
@LEILI
děkuji Leni i když dost pozdě reaguji jsem ráda,že jste si pochutnali a moc děkuji za pěkný komentář Nebojte neodradí mě to,že se někomu nezadaří i to se stává
veuda1
(upraveno)
20. 1. 2010, 17:29
jsou opravdu výborné,děkuji za receptík
backa
(upraveno)
26. 1. 2010, 15:46
@veuda1
Já děkuji a jsem moc ráda,že Vám chutnaly
SONULKA
(upraveno)
27. 11. 2009, 13:05
Včera jsem vyzkoušela tuto mňamku a nemá chybu jen jsem udělala z podmáslí kefír jsem nesehnala a je vynikající děkuji za receptík
Vendelinek
(upraveno)
23. 11. 2009, 17:51
dobry den tatjano, i ja jsem dnes vyzkousela vas recept a parada. mam rada jednoduche veci z dostupnych surovin. vase buchta je chutna a navic se da do nekonecna obmenovat. ja napriklad nemela mlete orechy, tak jsem dala kokos. je moc dobra, mate 1 hanka
Nikis.
(upraveno)
22. 11. 2009, 10:18
Tak jsem opět upekla tuhle fantastickou buchtu, je opravdu fantastická nadýchaná, vláčná, prostě bomba A znovu se budu opakovat - ale lepší polevu jsem ještě nejedla
šaretka
(upraveno)
15. 11. 2009, 9:45
Dobré,děkuji.
Světlana
(upraveno)
4. 10. 2009, 13:05
ahoj, jsou opravdu vynikající, pekla jsem je už poněkolikáté a vždy se povedly, neměla jsem kysanou smetanu, tak jsem je potřela meruňkovou marmeládou a posypala mletými ořechy a bylo to super - všem chutnalo a švagrová si hned vzala recept
tafíci
(upraveno)
11. 9. 2009, 17:32
Dnes jsem upekla podle Vašeho receptu, opravdu . Jen se po řezech zaprášilo, byly krásně nadýchané, doopravdy "mechové". Brzo budu muset opět upéct, měly velký úspěch.
venda kudelova
(upraveno)
26. 7. 2009, 15:43
Táňo dnes jsem upekla Vaší kefírovku dala jsem domácí rybízovou marmeládu a čokoládu se smetanou jsem posypala kokosem a je to obrovská mňamka ke .Je to uplný rozdíl od klasické kefírovky.Děkuji za další super recept Venda
backa
(upraveno)
26. 7. 2009, 16:40
@venda kudelova
Díky Vendy za pěkný komentář a jsem ráda,že jste byla spokojená
retrika
(upraveno)
24. 4. 2009, 13:13
Někde musí být fakt chyba v návodu receptu,jelikož jsem opravdu ani já jako i Lucka měla řez GUMOVÝ A to nejsem žádná začátečnice.Měla jsem též recept na kefirový řez,ale někde jsem ztratila tak jsem chtěla zkusit jiný no a není to tedy nic moc.Asi máme každý laťku někde jinde!!No když ostatním chutná??Čekala jsem řezy aspoň tak nadýchané jako na obrázku Mějte se Marcela
danima3
(upraveno)
22. 11. 2009, 10:32
@retrika
Marci, taky nejsem žádná začátečnice, ale podle mě ( pokud teda nebyla chyba např. v nekvalitních ingrediencích, staré vajíčko apod.) jste udělala základní chybu ... přešlehala jste si třenou buchtu, třená buchta se doporučuje šlehat jen chvilinku, jen co se spojí suroviny, pokud je budete šlehat dlouho, výsledná buchta bude sedlá a gumová
backa
(upraveno)
24. 4. 2009, 15:46
@retrika
Marci,chyba tam žádná není,já jsem je nikdy neměla gumový a peču je docela často. Ještě nikdo nepsal,že by se nepovedly.tak nevím.Kde se Vám stala chyba.Vždycky je mám tak nadýchané. všimla jsem si v komentářích,že už to píšete podruhé Ale vidíte ty odezvy,že se všem povedly.
vseta
(upraveno)
21. 3. 2009, 8:58
Zdravím Táňo, včera jsem již po několikáté upekla tuto Vaši mňamku, přišla mi návštěva - kolegině z práce se přišly podívat na miminko a byly unešený a to jak z moučníku tak i z miminka Díky za fajn recept Petra
backa
(upraveno)
21. 3. 2009, 10:31
@vseta
I já Vás zdravím Petruško, děkuji za pochvalu moučníku a já Vám gratuluji k tak krásnému chlapečkovi ,je krásnej dívala jsem se k Vám do albíčka,tak ať Vám roste ve zdraví a k Vaší spokojenost Táńa
Mikýsek
(upraveno)
23. 2. 2009, 22:34
Také chválím, u nás hodnocení na jedničku
backa
(upraveno)
24. 2. 2009, 8:39
@Mikýsek
Děkuji ,jsem ráda,že jste si pochutnali Táňa
kyselinka
(upraveno)
17. 2. 2009, 21:27
Musím moc a moc pochválit - u nás se po nich jen zaprášilo
backa
(upraveno)
24. 2. 2009, 8:40
@kyselinka
Já moc a moc děkuji ,za komentář