Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1073 návštěvníků)

České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

5.0
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

Postup přípravy

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.

Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.

Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.

Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí

Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***

takto nakynou

už upečené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lluisa 24. 1. 2016, 22:03
Chystám se také na tyto buchty. Proč se potírá těmi bílky? Můžu je nechat jen potřené olejem (máslem), bez bílků?
Jxsara 24. 1. 2016, 16:41
Dnes upečeno a vynikající..děkuji za recept (Y) (Y) (C)
srneckova 23. 1. 2016, 20:46
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
plamenek 23. 1. 2016, 16:20
Nechávám je na pekáči, nevyklápím.
Moja1112 23. 1. 2016, 16:06
Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (clamp) (clamp) moc děkuji za recept (L)
AdrianaVr 16. 1. 2016, 13:59
Ahoj holky, nemám robota ani pekárnu. Takže všechno růčo. Buchty jsem dělala poprvé, přišlo mi, že těsto moc nevykynulo a že jsou buchty trošku tuhé? Nějaké rady prosím. Nejsem moc velký talent... :-( Třeba když přidáváte mouku a pak droždí hnětete to pak rukou nebo má to těsto jakoby téct? Dík za rady Jinak teda i tak jsme si pošmákli :-)
plamenek 23. 1. 2016, 16:24
@AdrianaVr Tak bylo těsto tuhé, musí vykynout . Těsto neteče. Tak udělat z droždí kvásek. Hněte se vařečkou. Aby nakynulo musí být v teple.
georginecka 10. 1. 2016, 13:31
Skutečně luxusní. (X) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
PetraRol (upraveno) 25. 1. 2016, 19:24
(Y) (Y), tak i vyzkoušené a výborné
mondas 9. 1. 2016, 14:00
Dnes jsem upekla a jsou úžasné (F) (clamp) (clamp) (L)
tetakniha 11. 4. 2015, 18:37
Určitě vyzkouším, vypadají nádherně (F)
gulda 7. 3. 2015, 21:08
(Y) (Y) Naprosto bezkonkurenční recept na buchty!!!!! (clamp) (clamp) Těsto nám nadzvedávalo víko pekárny, jak pěkně nakynulo. Holky se mohly zbláznit, strašně je pečení bavilo,dělaly jsme povidlové,makové a tvarohové. A ještě za tepla jsme každá jednu zbaštilly. Už nebudeme dělat jiné. Děkujeme. (L) (L) (L) Magda a (X) (X). (hello) (hello) (hello)
Česťa kuba 7. 3. 2015, 21:33
@gulda Tak to je super (H) mějte se krááásně (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
radka437 5. 3. 2015, 10:48
vynikající recept, děkuji za něj (clamp) První pokus a dopadl na obrovskou jedničku, to jsem ani nečekala (Y) Buchty nevydržely ani jeden den :-) (Y)
Česťa kuba 6. 3. 2015, 23:16
@radka437 Tak to je jako u nás. I kdybych jich upekla 50, tak na snídani nezbydou ,-) Děkuji, jsem ráda, že dopadly na 1 (L)
LH 21. 2. 2015, 15:11
Aničko, chci se zeptat, nezkoušela jste do těsta dát pouze máslo, místo oleje a másla? Já ty vaše buchty peču už dva roky a jsou naprosto úžasné. Tak mě napadlo, že bych je vylepšila, ikdyž ony snad být lepší ani už nemohou. :-)
Česťa kuba 24. 2. 2015, 15:01
@LH Lucko, to netuším, ale může být, chce to jen vyzkoušet. Moc děkuji, jsem ráda že chutnají (L) (hello) (hello) (hello)
mathiaska 15. 2. 2015, 17:09
Luxusní (Y) i nás dělá (svatba) a jsou |:o) (dance) (L)
malmar 25. 1. 2015, 20:56
(Y) (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
P.A.V.L.A 30. 11. 2014, 9:22
(Y) (Y) (Y)
jananovazak 30. 11. 2014, 1:09
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
devětdevítka 29. 11. 2014, 22:40
dnes jsem vyzkoušela, sice je každá jinak velká ( nedařilo se mi balit ), ale na tom se nic nemění, že jsou výborné. Děkuji za receptík
ajkammm 13. 8. 2014, 10:17
když čtu tolik pozitivních komentářů, tak je musím zkusit taky :-) jsem zvědavá na výsledek, kynuté těsto se mnou nekamarádí ,-)
lenca2612 10. 8. 2014, 19:28
Moje první kynuté těsto a podařilo se (Y) (Y) buchty jsou vynikající (clamp) (clamp) ze začátku se to lepilo,míchala jsem ručně a hákama,trošku podsypávala moukou,nechalal být a pak zase a najednou se to přestalo lepit :-p :-p a vykynulo to krásně (radost) jela jsem přesně podle receptu :-D akorát je mám velké,nakynulo to hodně,ještě to nemám v oku *-) ale to se podá,moc děkuji,recept uložený a už se kynutého nebudu tak bát (smich) (smich)
Česťa kuba 12. 8. 2014, 22:27
@lenca2612 Skvělé (clamp) (clamp) (clamp) poprvé se málokomu kynuté podaří (Y) (Y) (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie