(recept
si oblíbilo 1073 návštěvníků)
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké
Potřebné ingredience
UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.
Postup přípravy
JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***
takto nakynou
už upečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lluisa
(upraveno)
24. 1. 2016, 22:03
Chystám se také na tyto buchty. Proč se potírá těmi bílky? Můžu je nechat jen potřené olejem (máslem), bez bílků?
Jxsara
(upraveno)
24. 1. 2016, 16:41
Dnes upečeno a vynikající..děkuji za recept
srneckova
(upraveno)
23. 1. 2016, 20:46
plamenek
(upraveno)
23. 1. 2016, 16:20
Nechávám je na pekáči, nevyklápím.
Moja1112
(upraveno)
23. 1. 2016, 16:06
Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ moc děkuji za recept
AdrianaVr
(upraveno)
16. 1. 2016, 13:59
Ahoj holky, nemám robota ani pekárnu. Takže všechno růčo. Buchty jsem dělala poprvé, přišlo mi, že těsto moc nevykynulo a že jsou buchty trošku tuhé? Nějaké rady prosím. Nejsem moc velký talent... Třeba když přidáváte mouku a pak droždí hnětete to pak rukou nebo má to těsto jakoby téct? Dík za rady Jinak teda i tak jsme si pošmákli
plamenek
(upraveno)
23. 1. 2016, 16:24
@AdrianaVr
Tak bylo těsto tuhé, musí vykynout . Těsto neteče. Tak udělat z droždí kvásek. Hněte se vařečkou. Aby nakynulo musí být v teple.
georginecka
(upraveno)
10. 1. 2016, 13:31
Skutečně luxusní.
PetraRol
(upraveno)
25. 1. 2016, 19:24
, tak i vyzkoušené a výborné
mondas
(upraveno)
9. 1. 2016, 14:00
Dnes jsem upekla a jsou úžasné
tetakniha
(upraveno)
11. 4. 2015, 18:37
Určitě vyzkouším, vypadají nádherně
gulda
(upraveno)
7. 3. 2015, 21:08
Naprosto bezkonkurenční recept na buchty!!!!! Těsto nám nadzvedávalo víko pekárny, jak pěkně nakynulo. Holky se mohly zbláznit, strašně je pečení bavilo,dělaly jsme povidlové,makové a tvarohové. A ještě za tepla jsme každá jednu zbaštilly. Už nebudeme dělat jiné. Děkujeme. Magda a .
Česťa kuba
(upraveno)
7. 3. 2015, 21:33
@gulda
Tak to je super mějte se krááásně
radka437
(upraveno)
5. 3. 2015, 10:48
vynikající recept, děkuji za něj První pokus a dopadl na obrovskou jedničku, to jsem ani nečekala Buchty nevydržely ani jeden den
Česťa kuba
(upraveno)
6. 3. 2015, 23:16
@radka437
Tak to je jako u nás. I kdybych jich upekla 50, tak na snídani nezbydou Děkuji, jsem ráda, že dopadly na 1
LH
(upraveno)
21. 2. 2015, 15:11
Aničko, chci se zeptat, nezkoušela jste do těsta dát pouze máslo, místo oleje a másla? Já ty vaše buchty peču už dva roky a jsou naprosto úžasné. Tak mě napadlo, že bych je vylepšila, ikdyž ony snad být lepší ani už nemohou.
Česťa kuba
(upraveno)
24. 2. 2015, 15:01
@LH
Lucko, to netuším, ale může být, chce to jen vyzkoušet. Moc děkuji, jsem ráda že chutnají
mathiaska
(upraveno)
15. 2. 2015, 17:09
Luxusní i nás dělá a jsou
malmar
(upraveno)
25. 1. 2015, 20:56
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 11. 2014, 9:22
jananovazak
(upraveno)
30. 11. 2014, 1:09
devětdevítka
(upraveno)
29. 11. 2014, 22:40
dnes jsem vyzkoušela, sice je každá jinak velká ( nedařilo se mi balit ), ale na tom se nic nemění, že jsou výborné. Děkuji za receptík
ajkammm
(upraveno)
13. 8. 2014, 10:17
když čtu tolik pozitivních komentářů, tak je musím zkusit taky jsem zvědavá na výsledek, kynuté těsto se mnou nekamarádí
lenca2612
(upraveno)
10. 8. 2014, 19:28
Moje první kynuté těsto a podařilo se buchty jsou vynikající ze začátku se to lepilo,míchala jsem ručně a hákama,trošku podsypávala moukou,nechalal být a pak zase a najednou se to přestalo lepit a vykynulo to krásně jela jsem přesně podle receptu akorát je mám velké,nakynulo to hodně,ještě to nemám v oku ale to se podá,moc děkuji,recept uložený a už se kynutého nebudu tak bát
Česťa kuba
(upraveno)
12. 8. 2014, 22:27
@lenca2612
Skvělé poprvé se málokomu kynuté podaří