(recept
si oblíbilo 1073 návštěvníků)
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké
Potřebné ingredience
UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.
Postup přípravy
JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***
takto nakynou
už upečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
9. 8. 2014, 15:47
díky za inspiraci-už dlouho u nás nebyly,tak jdu na ně
lenca2612
(upraveno)
9. 8. 2014, 14:41
Budu dělat poprvé jak přídám mouky a rozdrobím droždí,můžu těch 20 minut míchat mixérem těmi hákami,nebo ručně? Robota nemám,tak proto se ptám,děkuji za radu
Česťa kuba
(upraveno)
9. 8. 2014, 14:56
@lenca2612
Jasně, jednou mi pekárna pekla oběd a těsto jsem si vymíchala ručním šlehačem. 20 min nemusíte, stačí, když bude těsto hezky hladké ... vypnete šlehač, necháte 15 min odpočinout a chvíli přešleháte, pak necháte nakynout. Těsto pak bude samá bublinka Zrovna před chvílí jsem je dopekla, dám si ke Přeji dobrou chuť
manhartici
(upraveno)
5. 3. 2014, 8:23
Dobrý den, buchty byly výborné.
miskabu
(upraveno)
17. 2. 2014, 18:59
jsou moc dobré
Česťa kuba
(upraveno)
17. 2. 2014, 19:32
@miskabu
Děkuji
PetraRol
(upraveno)
18. 11. 2013, 21:10
Máte je krásnééééé. Buchty už jsem dlouho nedělala, co nejdříve zkusím Váš recept.
Česťa kuba
(upraveno)
18. 11. 2013, 21:37
@PetraRol
Vyzkoušejte určitě jsou fakt lahodné děkuji
PetraRol
(upraveno)
22. 11. 2013, 13:11
@Česťa kuba
Vyzkoušeno a jsou vynikající, tak buchty už jinak asi dělat nebudu. Moc děkuji za recept.
Česťa kuba
(upraveno)
22. 11. 2013, 13:15
@PetraRol
jsem moc ráda, to potěší děkuji a vyzkoušejte coko-li. Je to těsto univerzální když mám zbytek těsta a plný pekáč buchet, nechám nakynout bochánek a pak upeču - mazanec
debora
(upraveno)
18. 11. 2013, 19:57
vynikající .Velmi srozumitelný popis a překvapivý výsledek.Jsem ráda,že jsem je našla. ,,patří mezi naše nejoblíbenější.Děkuji
Česťa kuba
(upraveno)
18. 11. 2013, 20:30
@debora
Skvělýýýý jsem moc ráda, děkuji
AGongolova
(upraveno)
23. 10. 2013, 12:22
TAky se přidávám ke kladným ohlasům, z kynutého těst jsem byla vždycky "na prášky" ikdybych dělala co bych dělala tak to rostě nedopadlo ale váš recept je paráda a buchty jako z pohádky takže děkuji a chci se zeptat jestli nemáte i nějaké recepty na náplně at´ nemusíme pořád dlabat jednu
Česťa kuba
(upraveno)
23. 10. 2013, 12:26
@AGongolova
Děkuji Tak třeba makovou dělám, ale "od oka" až budu dělat, tak povážím a vložím recept. Míchám ji i s povidlama, taky super. A tvarohovou, nebo ořechovou určitě zná každý
Martinaak
(upraveno)
19. 10. 2013, 10:05
Dělala jsem před 14 dny a dopadly na výbornou, takže se k Vašemu receptu opět vracím i dnes Jen těsto nedávám na vál, mouku sypu po troškách do mísy s těstem, trochu promíchám a pak jen odebírám dle potřeby a v ruce vytvořím požadovaný tvar
Česťa kuba
(upraveno)
20. 10. 2013, 21:21
@Martinaak
Děkuji
image.lbc
(upraveno)
14. 10. 2013, 13:37
naprosto super těsto je famozní nádherně se zadělává a buchty byly
Česťa kuba
(upraveno)
16. 10. 2013, 10:41
@image.lbc
To je super díky
Taloš
(upraveno)
9. 10. 2013, 12:40
famózní.....dala jsem 1/3 celozrnné mouky..... ...i druhý den (jsou možná i lepší). Zkusím z nich i koláče. Děkuji za bezva recept, u kterého určitě zůstanu.
Česťa kuba
(upraveno)
9. 10. 2013, 20:42
@Taloš
To jsem moc ráda s celozrnnou moukou jsem nezkoušelo, to prubnu
Havlousek
(upraveno)
6. 10. 2013, 14:42
naprosto identicky recept je v Albert kucharka Od jara do zimy co vyslav roce 2012. Buchty sem jeste nezkousela ale asi na brzy dojde
Česťa kuba
(upraveno)
6. 10. 2013, 21:28
@Havlousek
Tak to mi to někdo pěkně OKOPÍROVAL tohle těsto dělám "od oka" Já jsem to pracně vážila, aby tu maminky měly pořádnej recept na mňamózní buchty a ono se někdo pochlubí MÍM receptem pod vlastním jménem. Ale no co, takovej je život Vyzkoušejte je, jsou super
simonakl
(upraveno)
30. 9. 2013, 23:42
tak tyhle zkusím na 100% velmi brzy, už teď se mi sbíhají sliny
kvítečko
(upraveno)
31. 8. 2013, 21:28
vypadá moc hezkyyyyy
Česťa kuba
(upraveno)
1. 9. 2013, 18:35
@kvítečko
Děkuji tak je vyzkoušejte, je to závislost
lidare
(upraveno)
31. 8. 2013, 9:36
jsou krásné
Česťa kuba
(upraveno)
31. 8. 2013, 11:11
@lidare
děkujiiiii určitě vyzkoušejte
PistalkaS
(upraveno)
30. 8. 2013, 16:16
Buchtičky neměly chybu ,recept výborný,dělala jsem těsto v pekárně a jedli jsme je teplé.........nedalo se to vydržet ,čekat
Česťa kuba
(upraveno)
31. 8. 2013, 8:49
@PistalkaS
Tak to je super díky moc
fojaa
(upraveno)
26. 7. 2013, 20:03
fantazie http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4428546 díky za receptík
Česťa kuba
(upraveno)
28. 7. 2013, 11:53
@fojaa
Moc děkuji vypadjí náááááádherně
vtipálek
(upraveno)
8. 6. 2013, 21:59
Vážně výborné! Děkujeme.
Česťa kuba
(upraveno)
9. 6. 2013, 9:07
@vtipálek
Jani, moc děkuji
zuzzanaa
(upraveno)
1. 6. 2013, 13:05
jsou opravdu luxusnííííííííííííííííííííííííííííííííííí!!!! děkuju moc za recept!
Česťa kuba
(upraveno)
1. 6. 2013, 20:59
@zuzzanaa
Moooooooooooooc děkuij
Thrate
(upraveno)
1. 6. 2013, 0:06
Je mi to až hloupé po tolika kladných komentářích, ale u nás se buchty neujaly. S těstem se pracovalo na jedničku, krásně nakynulo, ale chuťově nás zklamaly, takže se vracíme k našemu starému a osvědčenému receptu .
Česťa kuba
(upraveno)
1. 6. 2013, 8:34
@Thrate
Každý máme jiné chutě, takže nemůže VŠEM chutnat VŠECHNO.
BRAMBURKA35
(upraveno)
31. 5. 2013, 21:08
už jsem vyzkoušela více receptů a hledala to nejlepší, pořád to nebylo úplně na jedničku podtrženou, ale toto to nemá prostě chybu, ty buchty byly prvotřídní prostě paráda, byla jsem na sebe pyšná co jsem dokázala upéct. Takže za mně veliká pochvala a doufám, že příště se mi povedou znovu!!!! Jestli ano tak jsem objevila nejúžasnější kynuté těsto a slibuju, že jiné už zkoušet nebudu.
Česťa kuba
(upraveno)
1. 6. 2013, 8:34
@BRAMBURKA35
Báro, jsem ráda a mooooc děkuji