Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1073 návštěvníků)

České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

5.0
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

Postup přípravy

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.

Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.

Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.

Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí

Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***

takto nakynou

už upečené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anaba 9. 8. 2014, 15:47
díky za inspiraci-už dlouho u nás nebyly,tak jdu na ně (Y)
lenca2612 9. 8. 2014, 14:41
Budu dělat poprvé *-) jak přídám mouky a rozdrobím droždí,můžu těch 20 minut míchat mixérem těmi hákami,nebo ručně? ,-) ,-) Robota nemám,tak proto se ptám,děkuji za radu :-$ :-$
Česťa kuba 9. 8. 2014, 14:56
@lenca2612 Jasně, jednou mi pekárna pekla oběd a těsto jsem si vymíchala ručním šlehačem. 20 min nemusíte, stačí, když bude těsto hezky hladké ... vypnete šlehač, necháte 15 min odpočinout a chvíli přešleháte, pak necháte nakynout. Těsto pak bude samá bublinka :-$ Zrovna před chvílí jsem je dopekla, dám si ke (C) Přeji dobrou chuť (hello)
manhartici 5. 3. 2014, 8:23
Dobrý den, buchty byly výborné. ^o) |:o) (L)
miskabu 17. 2. 2014, 18:59
(Y) jsou moc dobré (Y)
Česťa kuba 17. 2. 2014, 19:32
@miskabu Děkuji (L) (L) (L) (hello)
PetraRol 18. 11. 2013, 21:10
Máte je krásnééééé. (Y) Buchty už jsem dlouho nedělala, co nejdříve zkusím Váš recept. (F)
Česťa kuba 18. 11. 2013, 21:37
@PetraRol Vyzkoušejte určitě (Y) (Y) (Y) jsou fakt lahodné (L) (L) (L) děkuji (F) (F) (F)
PetraRol 22. 11. 2013, 13:11
@Česťa kuba Vyzkoušeno a jsou vynikající, tak buchty už jinak asi dělat nebudu. (Y) (Y) Moc děkuji za recept. (F)
Česťa kuba 22. 11. 2013, 13:15
@PetraRol (hello)jsem moc ráda, to potěší (L) děkuji a vyzkoušejte coko-li. Je to těsto univerzální (Y) když mám zbytek těsta a plný pekáč buchet, nechám nakynout bochánek a pak upeču - mazanec ,-)
debora 18. 11. 2013, 19:57
(Y) (Y) (Y) vynikající (clamp) (clamp) (clamp).Velmi srozumitelný popis a překvapivý výsledek.Jsem ráda,že jsem je našla. (radost) (radost) (radost),,patří mezi naše nejoblíbenější.Děkuji (hello) (hello) (hello)
Česťa kuba 18. 11. 2013, 20:30
@debora Skvělýýýý |:o) |:o) |:o)jsem moc ráda, děkuji (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
AGongolova 23. 10. 2013, 12:22
TAky se přidávám ke kladným ohlasům, z kynutého těst jsem byla vždycky "na prášky" 8-| ikdybych dělala co bych dělala tak to rostě nedopadlo *-) ale váš recept je paráda a buchty jako z pohádky (Y) takže děkuji a chci se zeptat jestli nemáte i nějaké recepty na náplně at´ nemusíme pořád dlabat jednu (clamp)
Česťa kuba 23. 10. 2013, 12:26
@AGongolova Děkuji (L) (L) (L) Tak třeba makovou dělám, ale "od oka" :-$až budu dělat, tak povážím a vložím recept. Míchám ji i s povidlama, taky super. A tvarohovou, nebo ořechovou určitě zná každý (L)
Martinaak 19. 10. 2013, 10:05
Dělala jsem před 14 dny a dopadly na výbornou, takže se k Vašemu receptu opět vracím i dnes ,-)Jen těsto nedávám na vál, mouku sypu po troškách do mísy s těstem, trochu promíchám a pak jen odebírám dle potřeby a v ruce vytvořím požadovaný tvar ,-)
Česťa kuba 20. 10. 2013, 21:21
@Martinaak Děkuji (L) (L) (L) (L) (L)
image.lbc 14. 10. 2013, 13:37
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)naprosto super (clamp) (clamp)těsto je famozní nádherně se zadělává a buchty byly (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (F) (F)
Česťa kuba 16. 10. 2013, 10:41
@image.lbc To je super |:o) díky (L) (L) (L)
Taloš 9. 10. 2013, 12:40
(Y) famózní.....dala jsem 1/3 celozrnné mouky..... (zajic)...i druhý den (jsou možná i lepší). Zkusím z nich i koláče. Děkuji za bezva recept, u kterého určitě zůstanu. |:o) |:o) |:o) (F)
Česťa kuba 9. 10. 2013, 20:42
@Taloš To jsem moc ráda (L) s celozrnnou moukou jsem nezkoušelo, to prubnu ^o) (L) (L) (L)
Havlousek 6. 10. 2013, 14:42
naprosto identicky recept je v Albert kucharka Od jara do zimy co vyslav roce 2012. Buchty sem jeste nezkousela ale asi na brzy dojde
Česťa kuba 6. 10. 2013, 21:28
@Havlousek Tak to mi to někdo pěkně OKOPÍROVAL :-@ tohle těsto dělám "od oka" Já jsem to pracně vážila, aby tu maminky měly pořádnej recept na mňamózní buchty a ono se někdo pochlubí MÍM receptem pod vlastním jménem. Ale no co, takovej je život :-S Vyzkoušejte je, jsou super (L) (L) (L)
simonakl 30. 9. 2013, 23:42
tak tyhle zkusím na 100% velmi brzy, už teď se mi sbíhají sliny ,-)
kvítečko 31. 8. 2013, 21:28
vypadá moc hezkyyyyy (Y)
Česťa kuba 1. 9. 2013, 18:35
@kvítečko Děkuji (L) tak je vyzkoušejte, je to závislost :-D
lidare 31. 8. 2013, 9:36
(Y) :-)jsou krásné (clamp)
Česťa kuba 31. 8. 2013, 11:11
@lidare děkujiiiii (L) (L) (L) (F) (F) (F) určitě vyzkoušejte (L)
PistalkaS 30. 8. 2013, 16:16
Buchtičky neměly chybu (Y),recept výborný,dělala jsem těsto v pekárně a jedli jsme je teplé.........nedalo se to vydržet ,čekat (clamp) (clamp) (clamp)
Česťa kuba 31. 8. 2013, 8:49
@PistalkaS Tak to je super ,-)díky moc (L) (L) (L) (L) (L) (L)
fojaa 26. 7. 2013, 20:03
Česťa kuba 28. 7. 2013, 11:53
@fojaa Moc děkuji (L) (L) (L) vypadjí náááááádherně (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
vtipálek 8. 6. 2013, 21:59
Vážně výborné! (Y) Děkujeme. (hello)
Česťa kuba 9. 6. 2013, 9:07
@vtipálek Jani, moc děkuji (L) (L) (L) (hello)
zuzzanaa 1. 6. 2013, 13:05
jsou opravdu luxusnííííííííííííííííííííííííííííííííííí!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) děkuju moc za recept!
Česťa kuba 1. 6. 2013, 20:59
@zuzzanaa Moooooooooooooc děkuij (L) (L) (L) (F) (F) (F)
Thrate 1. 6. 2013, 0:06
Je mi to až hloupé po tolika kladných komentářích, ale u nás se buchty neujaly. S těstem se pracovalo na jedničku, krásně nakynulo, ale chuťově nás zklamaly, takže se vracíme k našemu starému a osvědčenému receptu (jidlo) .
Česťa kuba 1. 6. 2013, 8:34
@Thrate Každý máme jiné chutě, takže nemůže VŠEM chutnat VŠECHNO. (L) (hello)
BRAMBURKA35 31. 5. 2013, 21:08
už jsem vyzkoušela více receptů a hledala to nejlepší, pořád to nebylo úplně na jedničku podtrženou, ale toto :-$ to nemá prostě chybu, ty buchty byly prvotřídní prostě paráda, byla jsem na sebe pyšná ,-) co jsem dokázala upéct. Takže za mně veliká pochvala a doufám, že příště se mi povedou znovu!!!! Jestli ano tak jsem objevila nejúžasnější kynuté těsto a slibuju, že jiné už zkoušet nebudu. (clamp) (Y) (L)
Česťa kuba 1. 6. 2013, 8:34
@BRAMBURKA35 Báro, jsem ráda a mooooc děkuji (L) (L) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie