(recept
si oblíbilo 1073 návštěvníků)
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké
Potřebné ingredience
UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.
Postup přípravy
JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***
takto nakynou
už upečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
verenika
(upraveno)
18. 5. 2012, 14:05
Jsou super Všem moc chutnají
Česťa kuba
(upraveno)
18. 5. 2012, 14:06
@verenika
Jsem moc ráda děkujíííííí
hhandulina
(upraveno)
16. 5. 2012, 10:41
Dobrý den. Tak jsem se pustila do vašeho recepty na buchty. Dělám to v pekárně a zatím přisypávám pořád mouku, je to řídký, tak nevím, kde jsem udělala chybu Ale těsto už voní buchtama Akorát teď nevím, jak velkej pekáč mám na ně vytáhnout
Česťa kuba
(upraveno)
16. 5. 2012, 13:19
@hhandulina
40 x 25cm je velikost pekáče, ve kterém peču. Měl by být vysoký. Možná jste chybu neudělala nikde, ono to není hutné jako na chleba. Držím palce
jaja val
(upraveno)
15. 5. 2012, 14:09
Ted jsem vyndala z trouby jsou vážně výborný jen jsem musela dát víc mouky než máte napsané,,,jiné už péct nebudu než ty vaše,,velká pochvala
Česťa kuba
(upraveno)
15. 5. 2012, 15:03
@jaja val
Mooooooooooooc děkuji já mám právě v receptu mouku odhadem, já to nevážím. Je lepší míň, vždy se ta mouka dá přisypat
Maty
(upraveno)
14. 5. 2012, 22:14
Mohu se zeptat, jak asi velká mají být ta vykrajovaná kolečka? A kolik náplně do nich? A jak balíte-nejsou buchty spíš pak do kulata než do hranata? Děkuji
hankaa3
(upraveno)
19. 5. 2012, 15:13
@Maty
Já jsem vykrajovala klasickým hrnkem Náplň jsem dávala 1 vrchovatou lžičku marmelády, tolik, aby se vám to dobře balilo. Celkem jednu sklenička malá marmelády padla. A nebojte, normálně uděláte kuličky naskládáte vedle sebe a je to. Jako ve školce. Také jsem měla strach a super.
Maty
(upraveno)
21. 5. 2012, 12:40
@hankaa3
Super, děkuji
Česťa kuba
(upraveno)
15. 5. 2012, 7:04
@Maty
Je jedno, jakou vykrajovačku použijete (kulatou), můžete mít mít spoustu maličkých buchet, nebo větší, žáleží na vás. Na náplni nešetřete, ony ještě nakynou a po upečení také, tak se nebojte tam toho dát hodně. Já jsem na jedno kolečko dávala 1 vrchotatou lžičku. Balit to budete v dlani a to tak, jako byste chtěla udělat měšec. Jak se vám to bute trhat, tak je chyba v tom, že máte tuhé těsto. Kulaté buchty dávejte vedle sebe, ale netlačte je na sebe. Potřebují místo na kynutí. Potom budete mít ty kostky jak jsou na obrázku Ať se daří
Maty
(upraveno)
15. 5. 2012, 9:46
@Česťa kuba
Super, děkuji za radu Tento víkend se do nich pustím. Mějte se fajn Katka
Česťa kuba
(upraveno)
15. 5. 2012, 12:12
@Maty
Není zač, Vám taky krásný den
Romca1R
(upraveno)
14. 5. 2012, 14:12
Dobrý den, včera jsem se dala do pečení buchet dle Vašeho receptu. Buchty mohu jen vřele doporučit. Povedly se mi, fakt jsou úžasné, nadýchané, přesně tak jak je popsáno v receptu, tak to bylo. Je jich už jen malinko. Mockrát děkuji a jiné zkoušet ani nebudu. Takže za nás a doporučujeme
Česťa kuba
(upraveno)
14. 5. 2012, 19:15
@Romca1R
Tak to mě MOOOOOC těší děkuji
Pepulka
(upraveno)
14. 5. 2012, 14:07
Buchtičky jsem včera upekla a mela jsem co dělat abych si schovala k snídani ta divá zveř u nás se na to vrhla že by to snedli i s talířkem. Takže i já moc děkuji za receptík..
Česťa kuba
(upraveno)
14. 5. 2012, 19:16
@Pepulka
Také moc děkuji
Olynka
(upraveno)
13. 5. 2012, 18:58
Děláte mi chutě, tak bych je chtěla umět. Jenže mě ne a ne se povést Se ale hecnu, a zkusím tento recept. Třeba konečně budu mít štěstí.
Česťa kuba
(upraveno)
13. 5. 2012, 21:18
@Olynka
Řiďte se podle receptu a určo se povedou
hansib
(upraveno)
12. 5. 2012, 19:49
připojuji se k řadě spokojených jedlíků buchtičky jsou BEZKONKURENČNÍ !!!!! Díky moc, budou v seznamu rodinných mňamkových "jistot" Díky moc Hanka
Česťa kuba
(upraveno)
12. 5. 2012, 19:56
@hansib
Moc děkuji za velikou pochvalu jsem moc ráda, že jsou u vás v oblibě já jsem tento recept dělala vždy od oka, nic jsem nevážila, vybavovala jsem si kolik tam toho všeho je a těší mě, že se daří nejen mě, ale i ostatním
henča
(upraveno)
12. 5. 2012, 15:37
úžasný receptík, dnes som piekla, a už nie sú , už iné ani nebudem ďakujem za recept
Česťa kuba
(upraveno)
12. 5. 2012, 16:12
@henča
Já moc děkuji, jsem ráda, že zachutnaly
sieta
(upraveno)
12. 5. 2012, 21:35
Buchty u nás se pečou velmi často a dělám tyhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=80641, jsou výborné, ale ty Vaše jsou dietnější, teda levnější - jen jedno vejce a 50 másla, tak to vyzkouším
Česťa kuba
(upraveno)
12. 5. 2012, 16:11
@sieta
ano, určitě jsou, až na ten pekáč vymazaný sádlem. 1 vejce a nezapomeňte na 2 žloutky
sieta
(upraveno)
12. 5. 2012, 21:34
@Česťa kuba
Jo aha, já myslela, že tam máte jen jedno vejce , tekže tři jako v tom "mém" tak tam máte akorát míň másla, pekáč se musí vymazat, to je jasné, vymazávám máslem
dadakan
(upraveno)
11. 5. 2012, 17:40
Ako hovorí môj syn buchty, také natískané ako vežiaky.
Vera N
(upraveno)
11. 5. 2012, 17:32
Dada34
(upraveno)
10. 5. 2012, 22:29
Česťa kuba
(upraveno)
11. 5. 2012, 9:46
@Dada34
Tyna12
(upraveno)
7. 5. 2012, 9:14
Jsou super
Česťa kuba
(upraveno)
7. 5. 2012, 9:26
@Tyna12
Už jste zkoušela? To jste rychlík Děkuji
koblizecek
(upraveno)
7. 5. 2012, 7:16
Tyhle buchty delam i ja,mam recept od sve mamky.Jsou uzasne....
Česťa kuba
(upraveno)
7. 5. 2012, 8:47
@koblizecek
to je skvělé, maminky jsou nejšikovnější
Vanusak
(upraveno)
6. 5. 2012, 17:26
Hmm, vypadají skvěle - tou 1/4 másla myslíte celou kostku 250g? A suroviny do pekárny dávat v tom pořadí, jak uvádíte nahoře viz. Potřebné přísady, anebo jak jsou v postupu? Většinou se přece dává do pekárny od tekutých po sypké. Díky.
Česťa kuba
(upraveno)
6. 5. 2012, 20:58
@Vanusak
1/4 kostky myslím 1/4 z 250g. suroviny v pořadí jak jsou v potřebných ingrediencích
stambi
(upraveno)
12. 5. 2012, 13:47
@Česťa kuba
vážně tak jak je to napsané?Na pečení chleba se nejprve ávají tekuté a až potom sypké,takže vlastně cukr a sůl až na mouku,právě se mi to válí v pekárně,tak jsem zvědavá
Česťa kuba
(upraveno)
12. 5. 2012, 13:55
@stambi
Přesně tak, jak je to napsané
stambi
(upraveno)
12. 5. 2012, 17:04
@Česťa kuba
těsto super,jen po upečení se mi zdá,že jsem náplně dala málo a přitom jsem při balení buchtet dávala akorát,někde se to i trhalo.Ach jo,ale určitě příště zas vyzkouším.Tentokrát jsou s jablky
Vanusak
(upraveno)
7. 5. 2012, 15:42
@Česťa kuba
Díky. Ono se totiž "čtvrtka másla" po kuchařsku používá jako název pro 250g a "osminka" pro půlku z toho.