Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1073 návštěvníků)

České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

5.0
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

Postup přípravy

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.

Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.

Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.

Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí

Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***

takto nakynou

už upečené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

verenika 18. 5. 2012, 14:05
(Y) (Y) Jsou super (H) Všem moc chutnají (L)
Česťa kuba 18. 5. 2012, 14:06
@verenika Jsem moc ráda :-) děkujíííííí (L)
hhandulina 16. 5. 2012, 10:41
Dobrý den. Tak jsem se pustila do vašeho recepty na buchty. Dělám to v pekárně a zatím přisypávám pořád mouku, je to řídký, tak nevím, kde jsem udělala chybu :-( Ale těsto už voní buchtama :-) Akorát teď nevím, jak velkej pekáč mám na ně vytáhnout *-)
Česťa kuba 16. 5. 2012, 13:19
@hhandulina 40 x 25cm je velikost pekáče, ve kterém peču. Měl by být vysoký. Možná jste chybu neudělala nikde, ono to není hutné jako na chleba. Držím palce (Y)
jaja val 15. 5. 2012, 14:09
Ted jsem vyndala z trouby (jidlo) (jidlo)jsou vážně výborný (pl) (pl) jen jsem musela dát víc mouky než máte napsané,,,jiné už péct nebudu než ty vaše,,velká pochvala (L) (L)
Česťa kuba 15. 5. 2012, 15:03
@jaja val Mooooooooooooc děkuji (L) (L) (L)já mám právě v receptu mouku odhadem, já to nevážím. Je lepší míň, vždy se ta mouka dá přisypat (F) (F) (F) (hello)
Maty 14. 5. 2012, 22:14
Mohu se zeptat, jak asi velká mají být ta vykrajovaná kolečka? A kolik náplně do nich? A jak balíte-nejsou buchty spíš pak do kulata než do hranata? Děkuji (hello)
hankaa3 19. 5. 2012, 15:13
@Maty Já jsem vykrajovala klasickým hrnkem (Y) Náplň jsem dávala 1 vrchovatou lžičku marmelády, tolik, aby se vám to dobře balilo. Celkem jednu sklenička malá marmelády padla. A nebojte, normálně uděláte kuličky naskládáte vedle sebe a je to. Jako ve školce. Také jsem měla strach a super.
Maty 21. 5. 2012, 12:40
@hankaa3 Super, děkuji (Y)
Česťa kuba 15. 5. 2012, 7:04
@Maty Je jedno, jakou vykrajovačku použijete (kulatou), můžete mít mít spoustu maličkých buchet, nebo větší, žáleží na vás. Na náplni nešetřete, ony ještě nakynou a po upečení také, tak se nebojte tam toho dát hodně. Já jsem na jedno kolečko dávala 1 vrchotatou lžičku. Balit to budete v dlani a to tak, jako byste chtěla udělat měšec. Jak se vám to bute trhat, tak je chyba v tom, že máte tuhé těsto. Kulaté buchty dávejte vedle sebe, ale netlačte je na sebe. Potřebují místo na kynutí. Potom budete mít ty kostky jak jsou na obrázku :-)Ať se daří (hello)
Maty 15. 5. 2012, 9:46
@Česťa kuba Super, děkuji za radu (L) Tento víkend se do nich pustím. Mějte se fajn (plaz) Katka (hello)
Česťa kuba 15. 5. 2012, 12:12
@Maty Není zač, Vám taky krásný den (plaz) (kytara) (kytara) (kytara)
Romca1R 14. 5. 2012, 14:12
Dobrý den, včera jsem se dala do pečení buchet dle Vašeho receptu. (Y) (Y) (Y) Buchty mohu jen vřele doporučit. Povedly se mi, fakt jsou úžasné, nadýchané, přesně tak jak je popsáno v receptu, tak to bylo. Je jich už jen malinko. :-) Mockrát děkuji a jiné zkoušet ani nebudu. Takže za nás (Y) (Y) a doporučujeme (L)
Česťa kuba 14. 5. 2012, 19:15
@Romca1R Tak to mě MOOOOOC těší :-) děkuji (L) (L) (L) (F)
Pepulka 14. 5. 2012, 14:07
Buchtičky jsem včera upekla a mela jsem co dělat abych si schovala k snídani ,-) ta divá zveř u nás se na to vrhla že by to snedli i s talířkem. (Y) (Y) Takže i já moc děkuji za receptík.. (L) (F)
Česťa kuba 14. 5. 2012, 19:16
@Pepulka Také moc děkuji (L) (F) (F) (F)
Olynka 13. 5. 2012, 18:58
Děláte mi chutě, tak bych je chtěla umět. Jenže mě ne a ne se povést :-S Se ale hecnu, a zkusím tento recept. Třeba konečně budu mít štěstí.
Česťa kuba 13. 5. 2012, 21:18
@Olynka Řiďte se podle receptu a určo se povedou (Y)
hansib 12. 5. 2012, 19:49
připojuji se k řadě spokojených jedlíků :-) :-) :-) buchtičky jsou BEZKONKURENČNÍ !!!!! (clamp) (clamp) (clamp) Díky moc, budou v seznamu rodinných mňamkových "jistot" Díky moc Hanka
Česťa kuba 12. 5. 2012, 19:56
@hansib Moc děkuji za velikou pochvalu (L) (L) (L) jsem moc ráda, že jsou u vás v oblibě |:o) já jsem tento recept dělala vždy od oka, nic jsem nevážila, vybavovala jsem si kolik tam toho všeho je a těší mě, že se daří nejen mě, ale i ostatním (Y) (F) (F) (F)
henča 12. 5. 2012, 15:37
úžasný receptík, dnes som piekla, (zajic) (zajic) (zajic) a už nie sú :-D :-D, už iné ani nebudem (F) (F) (F) (F)ďakujem za recept (L)
Česťa kuba 12. 5. 2012, 16:12
@henča Já moc děkuji, jsem ráda, že zachutnaly (L) (F) (F) (F)
sieta (upraveno) 12. 5. 2012, 21:35
Buchty u nás se pečou velmi často a dělám tyhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=80641, jsou výborné, ale ty Vaše jsou dietnější, teda levnější ,-)- jen jedno vejce a 50 másla, tak to vyzkouším (F)
Česťa kuba 12. 5. 2012, 16:11
@sieta ano, určitě jsou, až na ten pekáč vymazaný sádlem. 1 vejce a nezapomeňte na 2 žloutky (L)
sieta 12. 5. 2012, 21:34
@Česťa kuba Jo aha, já myslela, že tam máte jen jedno vejce ,-), tekže tři jako v tom "mém" tak tam máte akorát míň másla, pekáč se musí vymazat, to je jasné, vymazávám máslem (H)
dadakan 11. 5. 2012, 17:40
(Y) (Y) (Y) Ako hovorí môj syn buchty, také natískané ako vežiaky. (Y) (Y) (Y)
Vera N 11. 5. 2012, 17:32
(Y) (F) (Y) (Y)
Dada34 10. 5. 2012, 22:29
(Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 11. 5. 2012, 9:46
@Dada34 (L) (F) (F) (F)
Tyna12 7. 5. 2012, 9:14
Jsou super (zajic) (Y)
Česťa kuba 7. 5. 2012, 9:26
@Tyna12 Už jste zkoušela? To jste rychlík (Y) Děkuji (L)
koblizecek 7. 5. 2012, 7:16
Tyhle buchty delam i ja,mam recept od sve mamky.Jsou uzasne.... (Y)
Česťa kuba 7. 5. 2012, 8:47
@koblizecek ,-) to je skvělé, maminky jsou nejšikovnější (L)
Vanusak 6. 5. 2012, 17:26
Hmm, vypadají skvěle - tou 1/4 másla myslíte celou kostku 250g? (F) A suroviny do pekárny dávat v tom pořadí, jak uvádíte nahoře viz. Potřebné přísady, anebo jak jsou v postupu? Většinou se přece dává do pekárny od tekutých po sypké. Díky.
Česťa kuba 6. 5. 2012, 20:58
@Vanusak 1/4 kostky myslím 1/4 z 250g. suroviny v pořadí jak jsou v potřebných ingrediencích (F) (hello)
stambi 12. 5. 2012, 13:47
@Česťa kuba vážně tak jak je to napsané?Na pečení chleba se nejprve ávají tekuté a až potom sypké,takže vlastně cukr a sůl až na mouku,právě se mi to válí v pekárně,tak jsem zvědavá (L)
Česťa kuba 12. 5. 2012, 13:55
@stambi Přesně tak, jak je to napsané (L)
stambi 12. 5. 2012, 17:04
@Česťa kuba těsto super,jen po upečení se mi zdá,že jsem náplně dala málo a přitom jsem při balení buchtet dávala akorát,někde se to i trhalo.Ach jo,ale určitě příště zas vyzkouším.Tentokrát jsou s jablky
Vanusak 7. 5. 2012, 15:42
@Česťa kuba Díky. (L) Ono se totiž "čtvrtka másla" po kuchařsku používá jako název pro 250g a "osminka" pro půlku z toho. ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie