Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1075 návštěvníků)

České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

5.0
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

Postup přípravy

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.

Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.

Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.

Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí

Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***

takto nakynou

už upečené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Grena 73 (upraveno) 23. 5. 2013, 13:53
(Y) (Y) právě jsem dopekla malé buchtičky k šodu. Těsto luxusní :-) (F) I našim papouchům přišli k chuti http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4388892 Opravdu zmizela rychle
Česťa kuba 23. 5. 2013, 13:00
@Grena 73 Děkuji (L) (F) (F) (F)
Atuna 22. 5. 2013, 16:08
Vyzkouším (Y) (Y) (Y)buchty,ty jediné se mě nedaří,snad tyto (H)
novackova 5. 5. 2013, 16:13
ty prubnu (F)
bubloš 5. 5. 2013, 15:21
Aničko, (F) dnes jsem pekla dva pekáče a jsou úúúžasné !!! (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Děkuji za receptík! (hello)
Česťa kuba 6. 5. 2013, 8:05
@bubloš Super |:o) děkuji (L) (L) (L) (hello)
peggybundova 26. 4. 2013, 19:17
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4370010 Moc děkuji za výborný recept (L) (L) (L)
Česťa kuba 26. 4. 2013, 19:24
@peggybundova Vypadají překrásně (H) není zač, já děkuji (L) (F) (F) (F)
pitra 18. 4. 2013, 15:33
Vynikající,úžásné,famózní..... (clamp) (clamp) (clamp),dnes jsem upekla a do večera asi nebudou.... |-),určitě je zkuste a budete mile překvapeni výsledkem.Aničko tleskám,a díky za recept..... (clamp) :-D (Y) (smich) (radost) (sampus)
Česťa kuba 18. 4. 2013, 20:11
@pitra Peťo, moooc děkuji (L) (L) (L) (L) (L)
mirkaberkys 17. 4. 2013, 16:31
Tak jsem se nechala zlákat kladnými ohlasy a už jsou buchty na pekáči. Jsem zvědavá na výsledek. S těstem se pracovalo dobře, jen to druhé vyvalování už příště neee.
Česťa kuba 17. 4. 2013, 17:57
@mirkaberkys jaké druhé vyvalování? *-) To je dobře, určitě budou super (H)
mirkaberkys 17. 4. 2013, 19:42
@Česťa kuba No píšete v receptu vyválet a vykrajovat kolečka. Tak zbytek těsta se musí přece taky zpracovat :). Jinak recept musím mooooc pochválit, už je jich polovina pryč. Ráda bych zjistila, jaké jsou druhý den, tak snad se nestihnou sníst. :-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4364454
Česťa kuba 19. 4. 2013, 10:50
@mirkaberkys aha ,-) já těch zbytků moc nemám ,-) moc se vám povedly (Y)druhý den i třetí jsou stále jedlé (Y)jen se musí zabalit, aby neoschly :-$
rocado 13. 4. 2013, 21:48
Dnes jsem dělala tvarohové a nutelové......jsou mňamózní, díky za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 15. 4. 2013, 14:11
@rocado To mě moc těší, děkuji (L) (F) (F) (F)
upirizub 7. 4. 2013, 14:30
Dnes jsem dělala a mužu říci jen NEJLUXUSNĚJŠÍ:::: (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 7. 4. 2013, 19:44
@upirizub Moc děkuji (L) (L) (L)
tulipanka 5. 4. 2013, 16:46
(Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 6. 4. 2013, 18:31
@tulipanka (L) (L) (L)
BKamicek 5. 4. 2013, 16:12
Tak tohle je závislost ,-) ,-) ,-) máme je snad jednou do týdne a jsou hned pryč. Už jsem říkala, že budu buchty od vás snad zadělávat v malý vaničce ,-) ,-) ,-) Zrovna mi kyne těsto a už se nemůžu dočkat. (zajic) (zajic)
Česťa kuba 5. 4. 2013, 16:19
@BKamicek :-D :-D :-Dneodoláte, že? Já se do nich pouštím večer, aby bylo na snídani. Jak je udělám teď, tak jsou hned sežraný 8o|
littlenail 26. 3. 2013, 7:54
Dělala jsem v neděli, vyšlo jich na plech 35 a kousek těsta ještě zbyl, těsto nemá chybu (K), dneska jsme dojídali poslední k snídani a stále skvělé (clamp), díky, budu dělat častěti, ta kombinace másla a oleje má asi něco do sebe, jsou jako peřinky ....
Česťa kuba 26. 3. 2013, 9:02
@littlenail Dani, děkuji (L)já je dělám každý druhý víkend (C) můj 5ti letý jich na sváču sní 5 ,-) (hello) (hello) (hello)
dunka1 24. 3. 2013, 10:29
nejlepší buchty - jiné už nepeču (clamp) díky za recept (hello)
Česťa kuba 24. 3. 2013, 13:29
@dunka1 Super |:o) moooc děkuji (L) (L) (L) (F) (F) (F) (child8)
jajulik 22. 3. 2013, 15:01
(Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 23. 3. 2013, 13:35
@jajulik (L) (F) (F) (F)
Erica 22. 3. 2013, 14:10
Odzkoušeno, napečeno, snědeno (zajic) buchty jsou naprosto luxusní (Y) jiné už dělat nebudu. Děkuji za skvělý recept (F) (L) (F)
Česťa kuba 23. 3. 2013, 13:35
@Erica Není zač (L) děkuji (L) (L) (L) (F) (F) (F)
toska 17. 3. 2013, 18:38
Buchty jsou opravdu vynikající (Y) (Y) (Y) ... dělala jsem poprvé v životě a byly přímo luxusní (clamp) ... ani se mi nechce věřit, že jsem je fakt zvládla ,-)
Česťa kuba 18. 3. 2013, 12:29
@toska Výýýýborně |:o) |:o) |:o)děkuji (L) (F) (F) (F)
kristyte 14. 3. 2013, 14:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 14. 3. 2013, 17:54
@kristyte (L)
Ally McBeal 14. 3. 2013, 14:08
Tak Aničko..mne jste přesvěcdčila a asi po 12ti letech zadělám TO VAŠE kynuté těsto.. :-$ jsem na sebe vazne zvedava,tak mi drzte palce ,-)
Česťa kuba 14. 3. 2013, 17:55
@Ally McBeal Držím všechny 4 (Y) potom dejte vědět :-$ určitě se povedou (H)
bubík4 13. 3. 2013, 22:29
vynikající (clamp) (clamp) (clamp)
Česťa kuba 14. 3. 2013, 7:33
@bubík4 To mě moc těší, děkuji (L) (F) (F) (F)
Boňule 10. 3. 2013, 19:13
Dnes jsem dělala buchty podle Vašeho receptu a už jsou na plechu jen 3 kousky. Jsou naprosto úžasné! Díky za receptík! (F) (Y) (clamp)
Česťa kuba 10. 3. 2013, 20:17
@Boňule Jak koukám, tak všude je to stejné (hello) u nás to zmizne za pár hodin ,-) Děkuji (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie