Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 306 návštěvníků)

Lasagne naše nejoblíbenější

0.0
Lasagne naše nejoblíbenější

Potřebné ingredience

lasagne, větší cibuli, 4 stroužky česneku, cca 400g mletého masa, 2 konzervy rajčatového protlaku (popř. kečup), sůl, pepř, 3 lžíce provensálského koření, kelímek bílého jogurtu, kelímek smetany na šlehání (nebo zakysané smetany nebo tvarohu nebo ještě jeden bílý jogurt), cca 200g strouhaného sýra

Postup přípravy

Protože naše rodiny lasagne miluje, tak jsem zkoušela spoustu receptů lasagní. Ale tento je rozhodně nejlepší. Prý mám dělat jen tento a již nemám experimentovat.
NA pánvičce na troše oleje osmažíme cibulku s česnekem. Pak přidáme mleté maso a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Když je maso orestované, přidáme protlaky, osolíme a okořeníme. Podlijeme trochou vody a za občasného promíchání dusíme cca 30minut. Do hotové omáčky vmícháme jogort a smetanu a necháme ještě chvilku provařit.
Nyní již lasagne nevařím a dávám je do pekáčku suché. Dříve jsem lasagne postupně vkládala do hrnce s vroucí osolenou vodou.
Pekáček vymažeme omáčkou a pak dáme lasagne. Potřeme je omáčkou a zasypeme strouhaným sýrem (mňam je gouda). Pak opět dáme lasagne a na ně omáčku a sýr a takto pokračujeme, dokud lasagne nespotřebujeme. Většinou dělám ze dvou balení, ale tentokrát jsem dělala pouze jedno. Poslední vrstva je omáčka a na ní sýr. (Na fotce je nahoře suchá, ale má to končit omáčkou). Můžeme je poklást i mozzarelou.
Pečeme při cca 170°C dozlatova cca 30minut.

Opečeme cibulku s česnekem a pak přidáme mleté maso.

Maso pořádně orestujeme a přidáme protlak a koření.

Omáčku dusíme a nakonec přidáme bílý jogurt.

Omáčkou vymažeme pekáček

Dáme lasagne.

Na lasagne omáčku a sýr a takto vrstvy pořád střídáme (lasagne, omáčka, sýr, lasagne, omáčka sýr...)

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucias82 5. 2. 2013, 13:52
Dobrý den Rady, lasagne opravdu chutnají skvěle (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), i přestože jsem je dělala poprvé :-) :-)
koblizek63 13. 9. 2012, 13:40
Rady,tak vaše lasagně dělám podruhé během jednoho týdne.Dnes jsem dala tvaroh a šlehačku.Nikdy jsem je nevařila ,až teď poprvé :-$.Jsou výýýbornééé (Y).Dala jsem aj trochu směsi na poslední plátky lasagní a ještě zbytek sýru a není ta horní vrstva tuhá,no prostě super (Y).Minule mě kousek zbyl,tak jsem ho dala do ledničky a za studena to chutnalo taky dobře.Děkuji moc za recept a odvahu je zkusit udělat (L)
LadyF 28. 8. 2012, 12:11
tak uvařeno.snězeno.Jen ty vrchní byly takový moc křupavý ale kdo má dobré zuby tak to zvládne (pl)
mitt2 24. 8. 2012, 18:55
MUSIM MOC POCHVALIT,JSOU OPRAVDU VYNIKAJICI! (Y)
Hakai 16. 6. 2012, 13:29
Díky za recept (Y) (Y) (Y), právě jsme je poobědvali (pl) a jsou vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L).
mnamnulka 16. 6. 2012, 23:06
@Hakai Jsem ráda, že chutnaly... (L)
Hakai 8. 8. 2012, 11:22
@mnamnulka ,-)výborné...právě je dělám zas :-) (L) (L) (L)
Hakai 8. 8. 2012, 11:22
@mnamnulka ,-)výborné...právě je dělám zas :-) (L) (L) (L)
brčule123 4. 6. 2012, 16:57
Mňam
marcelau 4. 6. 2012, 14:49
(Y)musí být vynikající (Y)
mnamnulka 7. 6. 2012, 16:38
@marcelau Jo jo - fantastické :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie