(recept
si oblíbilo 306 návštěvníků)
Lasagne naše nejoblíbenější
Potřebné ingredience
lasagne, větší cibuli, 4 stroužky česneku, cca 400g mletého masa, 2 konzervy rajčatového protlaku (popř. kečup), sůl, pepř, 3 lžíce provensálského koření, kelímek bílého jogurtu, kelímek smetany na šlehání (nebo zakysané smetany nebo tvarohu nebo ještě jeden bílý jogurt), cca 200g strouhaného sýra
Postup přípravy
Protože naše rodiny lasagne miluje, tak jsem zkoušela spoustu receptů lasagní. Ale tento je rozhodně nejlepší. Prý mám dělat jen tento a již nemám experimentovat.
NA pánvičce na troše oleje osmažíme cibulku s česnekem. Pak přidáme mleté maso a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Když je maso orestované, přidáme protlaky, osolíme a okořeníme. Podlijeme trochou vody a za občasného promíchání dusíme cca 30minut. Do hotové omáčky vmícháme jogort a smetanu a necháme ještě chvilku provařit.
Nyní již lasagne nevařím a dávám je do pekáčku suché. Dříve jsem lasagne postupně vkládala do hrnce s vroucí osolenou vodou.
Pekáček vymažeme omáčkou a pak dáme lasagne. Potřeme je omáčkou a zasypeme strouhaným sýrem (mňam je gouda). Pak opět dáme lasagne a na ně omáčku a sýr a takto pokračujeme, dokud lasagne nespotřebujeme. Většinou dělám ze dvou balení, ale tentokrát jsem dělala pouze jedno. Poslední vrstva je omáčka a na ní sýr. (Na fotce je nahoře suchá, ale má to končit omáčkou). Můžeme je poklást i mozzarelou.
Pečeme při cca 170°C dozlatova cca 30minut.
NA pánvičce na troše oleje osmažíme cibulku s česnekem. Pak přidáme mleté maso a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Když je maso orestované, přidáme protlaky, osolíme a okořeníme. Podlijeme trochou vody a za občasného promíchání dusíme cca 30minut. Do hotové omáčky vmícháme jogort a smetanu a necháme ještě chvilku provařit.
Nyní již lasagne nevařím a dávám je do pekáčku suché. Dříve jsem lasagne postupně vkládala do hrnce s vroucí osolenou vodou.
Pekáček vymažeme omáčkou a pak dáme lasagne. Potřeme je omáčkou a zasypeme strouhaným sýrem (mňam je gouda). Pak opět dáme lasagne a na ně omáčku a sýr a takto pokračujeme, dokud lasagne nespotřebujeme. Většinou dělám ze dvou balení, ale tentokrát jsem dělala pouze jedno. Poslední vrstva je omáčka a na ní sýr. (Na fotce je nahoře suchá, ale má to končit omáčkou). Můžeme je poklást i mozzarelou.
Pečeme při cca 170°C dozlatova cca 30minut.
Opečeme cibulku s česnekem a pak přidáme mleté maso.
Maso pořádně orestujeme a přidáme protlak a koření.
Omáčku dusíme a nakonec přidáme bílý jogurt.
Omáčkou vymažeme pekáček
Dáme lasagne.
Na lasagne omáčku a sýr a takto vrstvy pořád střídáme (lasagne, omáčka, sýr, lasagne, omáčka sýr...)
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucias82
(upraveno)
5. 2. 2013, 13:52
Dobrý den Rady, lasagne opravdu chutnají skvěle , i přestože jsem je dělala poprvé
koblizek63
(upraveno)
13. 9. 2012, 13:40
Rady,tak vaše lasagně dělám podruhé během jednoho týdne.Dnes jsem dala tvaroh a šlehačku.Nikdy jsem je nevařila ,až teď poprvé .Jsou výýýbornééé .Dala jsem aj trochu směsi na poslední plátky lasagní a ještě zbytek sýru a není ta horní vrstva tuhá,no prostě super .Minule mě kousek zbyl,tak jsem ho dala do ledničky a za studena to chutnalo taky dobře.Děkuji moc za recept a odvahu je zkusit udělat
LadyF
(upraveno)
28. 8. 2012, 12:11
tak uvařeno.snězeno.Jen ty vrchní byly takový moc křupavý ale kdo má dobré zuby tak to zvládne
mitt2
(upraveno)
24. 8. 2012, 18:55
MUSIM MOC POCHVALIT,JSOU OPRAVDU VYNIKAJICI!
Hakai
(upraveno)
16. 6. 2012, 13:29
Díky za recept , právě jsme je poobědvali a jsou vynikající .
mnamnulka
(upraveno)
16. 6. 2012, 23:06
@Hakai
Jsem ráda, že chutnaly...
Hakai
(upraveno)
8. 8. 2012, 11:22
@mnamnulka
výborné...právě je dělám zas
Hakai
(upraveno)
8. 8. 2012, 11:22
@mnamnulka
výborné...právě je dělám zas
brčule123
(upraveno)
4. 6. 2012, 16:57
Mňam
marcelau
(upraveno)
4. 6. 2012, 14:49
musí být vynikající
mnamnulka
(upraveno)
7. 6. 2012, 16:38
@marcelau
Jo jo - fantastické