Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 348 návštěvníků)

Pizza rohlíčky se slaninou a sýrem - rychlé a moc moc dobré. Těsto se nelepí, dobře se s ním pracuje.

0.0
Pizza rohlíčky se slaninou a sýrem - rychlé a moc moc dobré. Těsto se nelepí, dobře se s ním pracuje.

Potřebné ingredience

300ml mléka, 42g droždí, 1 lžička cukru, 150ml oleje, 600g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička sušeného oregána. Dále si připravíme vajíčko na potírání, kečup, koření na pizzu (nebo bazalku a oregáno), asi 20 dkg slaniny a asi 30 dkg eidamu - nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

Suroviny nandáme do pekárny v pořadí tekuté + rozdrobené droždí a cukr, pak mouka, sůl, oregáno.
Zapneme program těsto. Po vykynutí (krásně nakynulo - tlačilo se na víko), rozdělíme na 5 bochánků.
Každý vyválíme, potřeme slabě kečupem smíchaným s kořením, rozkrájíme rádýlkem na 8 dílů a každý poklademe slaninou a sýrem a srolujeme do rohlíčků. Potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme při 180°C 25 minut (každý dle své trouby).

Tip na obměnu: místo eidamu můžeme dovnitř dát strouhanou nivu.

...nakynuto a vyklopeno z pekárny...

...rozděleno na 5 dílů...

...jeden bochánek rozválený....

...potřeno kečupem s kořením...

...rádýlkem rozděleno na 8 dílů...

... slanina...

...sýr...

...motáme...

... a motáme...

...na plechu potřené vajíčkem a posypané sýrem...

...upečené...

...rohlíček na řezu...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

poppysek 31. 10. 2012, 8:48
(Y) Příští týden slavíme a já do toho jdu :)
Halmat 31. 10. 2012, 15:33
@poppysek (Y)Jen je zkuste (Y)uvidíte, že nezklamou (clamp)Mě to těsto hrozně překvapilo (clamp) - nelepilo se, nemusela jsem nijak podsypávat, zkrátka paráda!! Na druhý den jsem schovala dětem do školy pár kousků(asi 4)a byly pořád krásně měkké a vláčné (jidlo)Dejte pak vědět,jak se Vám povedly (hotdog)a užijte si veselou oslavu (sampus) (L) (hello)
mcm 29. 10. 2012, 13:30
(Y)
Halmat 29. 10. 2012, 14:08
@mcm (C) (L) (hello)
majulinek 26. 10. 2012, 16:05
Opravdu výborné. Sice musím dělat těsto růčo (pekárna dosloužila), ale je to super i tak. :-)
Halmat 27. 10. 2012, 10:25
@majulinek (L)ano, i ručně zadělané Vám dopřeje výbornou dobrůtku pro vaši rodinku!!! (L)
koki01 22. 10. 2012, 15:42
(clamp) Výborné (clamp) Dělala jsem z poloviční dávky.Bezva těsto, pracovalo se s ním dobře. Samozřejmě hned druhý den znova ,-) Super i dětem do školy na svačinku (Y)
Halmat 22. 10. 2012, 19:05
@koki01 (Y)Moc mě těší, že jste spokojená (clamp)naše děti měly taky rohlíčky na svačinu do školy (zajic) (L) (hello)
:-D :-) 16. 10. 2012, 17:15
tak tenhle receptík je úplně luxusní!!!!!! My si přidali ještě olivi, protože je máme rádi. A když se do těsta nedá koření je výborný na štrůdlík, i když v něm je docela dosti soli.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Halmat 16. 10. 2012, 21:14
@:-D :-) (L)díky, moc mě těší, že Vám těsto vyhovuje (clamp)soli dejte klidně méně :-)nebo ji zkuste vynechat úplně *-) mě tedy 2 lžičky - kávové - nepřijde hodně, ale záleží na Vás (hello)mějte se krásně! (jablka)
:-D :-) 22. 10. 2012, 15:48
@Halmat tu sůl jsem myslela jen ohledně toho štrůdlíku, když má být sladký i tak bylo těstos tou solí vynikajicí. Jen kdybych těsto dělala pouze na štrůdl, tak bych dala méně nebo žádnou sůl ,-)
Halmat 23. 10. 2012, 7:43
@:-D :-) ,-)už to chápu ,-) (H)špatně jsem si to vyložila (L) (H) (H) (H)
Lenka S 14. 10. 2012, 17:58
těsto výborné, pěkně se s ním pracuje, dobrůtka (Y) (Y)
Halmat 14. 10. 2012, 19:32
@Lenka S (Y)ano, taky mne mile překvapilo (Y)recept mám od kamarádky,určitě budu dělat častěji |:o)rohlíčky jsou vláčné (X)a baští je s chutí i naše v jídle vybíravá dcerka :-$Děkuji za milou zprávičku (L) (L) (L)
dorty 14. 10. 2012, 16:04
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (zajic) (zajic) (B) (hello)
Halmat 15. 10. 2012, 15:49
@dorty (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie