(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
Domácí pomazánkové máslo
Potřebné ingredience
1 velký bílý jogurt, 1 smetana (12 nebo 33 % - je to jedno), sůl
Postup přípravy
Metličkou lehce vyšleháme jogurt se smetanou a s půl lžičkou soli. Necháme v lednici 24 hodin odkapat na sítě s utěrkou. Druhý den dáme do misky, ochutnáme a případně ještě dosolíme. Můžeme přidat různé další přísady (bylinky, česnek, křen, šunku ap.) a tím vytvořit ochucené pomazánkové máslo.
Syrovátku lze použít k upečení moučníku.
Syrovátku lze použít k upečení moučníku.
vyšlehaný jogurt se smetanou a solí odkapává - na obrázku nejsou hrudky, ale bublinky po míchání
odkapané pomazánkové máslo připravené k namazání :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pesnio
(upraveno)
7. 5. 2014, 20:22
Z domácího másla dělám bezvadné záviny. Já si doma vyrobené máslo ukládám do mističek od pomazánkového másla. Děti pak jedí doma vyrobené a myslí si jak ho kupuji. Závin z tohoto másla je výborný rychlý a co hlavně děsně žravý. Recept jsem vložila sem - http://www.pidak.cz/recept-zavin-z-pomazankoveho-masla-neskutecna-rychlovka vsem preji dobrou chut je moc dobry a snad budete mit tip co s doma vyrobeným maslickem
ananassska
(upraveno)
23. 4. 2013, 12:09
BRAVO,SKVĚLEJ NÁPAD,DÍKY ZA RECEPTÍK
Zrušený účet
(upraveno)
20. 2. 2013, 12:58
Vyzkoušela jsem a je opravdu dobré. Vyšlo mi 250g čisté váhy.
jarla
(upraveno)
14. 2. 2013, 17:40
vyzkouším
Bylinka1
(upraveno)
5. 2. 2013, 18:01
Další typ na další pomazánku a to se vždycky hodí
lidare
(upraveno)
5. 2. 2013, 17:47
vypadá to dobře,taky zkusím
Evelyn123
(upraveno)
5. 2. 2013, 16:28
Určitě vyzkouším, díky za recept Jak tu holky napsaly, že jim to připomíná chuť Lučiny, tak jsem zvědavá. Lučinu mám ráda, ale je dost drahá. Koupila jsem třeba včera Lučinu žervé s jogurtem, 80 g a 17,90 Kč. Na krabičce napsáno 100% bez konzervantů, a České a poctivé. Malinkýma bleškama na okraji, že jsem to teď s bídou rozluštila pod lupou, napsáno stabilizátor xanthan a guma tara a jiné. Snad jsem to opsala dobře, fakt to nejde přečíst
MarcelaKa
(upraveno)
5. 2. 2013, 15:00
Včera jsem vyzkoušela a musím poděkovat za výborný recept. Všem nám moc chutnalo. Určitě budeme dělat často.
Ranlu
(upraveno)
23. 1. 2013, 15:55
Děkuji za recept.Dnes ho budu dělat znova,poprvé jenom slané,podruhé s opečenou cibulkou a dnes zkusím přidat nakrájenou šunku.Vždy jsme si celá rodina moc pochutnali.Děkuji Romana
JanaHovor
(upraveno)
9. 1. 2013, 19:39
Já to zkoušela - ale nevím, buď mi to pochytalo pachy z kovového sítka nebo z lednice - strašně mi to smrdělo, že jsem to nemohla sníst. Asi koupím plast.sítko a zkusím zas. Není možné, že bych patřila k jedinci, kt.by to nechutnalo.
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 15:01
@JanaHovor
těžko říct, mně se ještě nestalo, že by to chytlo pachy. Ještě mě napadá, že to mohlo chytnout třeba pach pracího prostředku z té utěrky
Paluna
(upraveno)
15. 12. 2012, 7:18
Vyzkoušeno, nechala jsem dokonce na sítu 2 dny v chladu a "sýr x máslo" nemělo chybu. Přidala jsem bylinky a to byla ňamina
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 15:02
@Paluna
jsem ráda, že chutnalo, my se s po tom můžem ´utlouct´
hankaa3
(upraveno)
13. 12. 2012, 15:36
Děkuji za tento jednoduchý a výýýýborný recept! Zkoušela jsem udělat bez soli, aby mohla jíst 9,5měs. dcera a nejen že se povedlo , chutnalo mi jen tak bez ochucení. Určitě budu dělat častěji a vyzkouším s bylinkami, křenem atd. Můj výsledek zde http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4258864
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 15:03
@hankaa3
už jsem vám okomentovala fotku
nekup to
(upraveno)
10. 12. 2012, 17:10
To budu muset vyzkoušet
HEIDI4
(upraveno)
10. 12. 2012, 8:46
Dobrota .............díky!
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 15:03
@HEIDI4
nemáte zač
ljusa
(upraveno)
23. 11. 2012, 18:16
výborná pochoutka, jednoduchá příprava, už se těším na léto jak budu kombinovat s čersvou zeleninou a bylinkami.
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 15:03
@ljusa
já jen doufám, že se toho do léta nepřejím
naturie
(upraveno)
21. 11. 2012, 7:33
jelikož jsem člověk ,který vyzkouší kde co,vyzkoušela jsem i toto....a musím říci,že to jím na lžíce jenom víc jak pomazánkové máslo mi to chutí připadá jako Lučina či sýr Almete...což jsou drahé sýry a zde to pořídím za pár kaček..použila jsem smetanový jogurt Holandia ,který jsem měla z akce za 10kč + šlehačku ,která stála 12 kč....recept jsem předala dál známým a i oni si to pochvalovali..myslím,že je konec kupovaným Lučinám
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 14:57
@naturie
jsem ráda, že chutnalo, já na tom v poslední době dost ujíždím
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 11. 2012, 18:02
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 15:00
@P.A.V.L.A
YVONN
(upraveno)
13. 11. 2012, 10:13
vypadá to nádherně,jestli tohle se mi povede pak už všechno jdu zkusit
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 14:59
@YVONN
není na tom žádná věda a doufám, že se vám to povedlo
Shirokko76
(upraveno)
12. 11. 2012, 9:15
Musím pochválit, opravdu chutná jako kupované. Petro C.... z 500ml jogurtu a 200ml smetany zůstalo 314g másla. Dělala jsem z Hollandie a z Kunínské smetany 31%.
Sharane
(upraveno)
15. 1. 2013, 14:59
@Shirokko76
díky jsem moc ráda, že chutná
crhakp
(upraveno)
7. 11. 2012, 20:43
jaký množství z toho nakonec je? Kolik vyteče té vody?