(recept
si oblíbilo 185 návštěvníků)
OŘECHOVÉ ŘEZY SE ŽLOUTKOVOU POLEVOU

Potřebné ingredience
Ořechové těsto:25dkg cukru moučka,28dkg HERY (másla),28dkg mletých vlaš.ořechů,14dkg pol.mouky,ze 6 bílků sníh. Poleva:6žloutků,25dkg cukru moučka.
Postup přípravy
Cukr ,Heru a ořechy umícháme a až je těsto rozmíchané přidáme mouku a nakonec vmícháme sníh.Dáme upéct na moukou vysypaný plech.Ještě na horké nalejeme polevu a necháme schládnout.Poté krájíme na malé řezy.
Polevu ze 6žloutků a cukru mícháme metličkovým šlehačem až je krásně napěněná a hladká.Pokud je moc hustá přidáme trošku mléka.
Výborné vánoční cukroví co nemá chybu :-).
DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!
Polevu ze 6žloutků a cukru mícháme metličkovým šlehačem až je krásně napěněná a hladká.Pokud je moc hustá přidáme trošku mléka.
Výborné vánoční cukroví co nemá chybu :-).
DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
danielka09
(upraveno)
9. 2. 2013, 11:44
opravdu je moc dobrej, u nás známý jako "JARNÍ ŘEZ"
nahlásit

Trysky
(upraveno)
23. 12. 2012, 8:47
Tak jsem včera upekla a musím říct, že výborný!!!Krásně se mi povedlo, je jednoduché a hned hotové...a přitom výborné, zařazuji do vánoční kuchařky!!!moc děkuji za super změnu...
nahlásit

sudina
(upraveno)
18. 12. 2012, 21:50
včera se mi teda nevedlo nic...........
, bohužel ani toto cukroví.........ted jsem rozdělala krabici a ta poleva zmizela
už tam je jen jakoby vaječný povlak.......... nevypadá to vábně



nahlásit

Marule
(upraveno)
21. 12. 2015, 9:26
@sudina
Jak píše paní Kamila, a ještě vychytávka - je dobré dát řezy s polevou "zaschnout" do vypnuté, vlažné trouby...a pak hned nakrájet nožem namočeným v horké vodě...Tak se poleva nepoláme, řez je rovný...Jinak se dost bortí a drobí...Tak ať se daří...
nahlásit

blikama
(upraveno)
7. 3. 2014, 16:48
@sudina
Musíte moc a moc našlehat do pěny a nalít na horké.Poprvé se mi to také nepovedlo-takže šlehat a šlehat

nahlásit
Renka81
(upraveno)
18. 12. 2012, 16:53
je výborné

nahlásit
KAMCA1980
(upraveno)
16. 12. 2012, 18:25
Také by mě zajímalo kdy péct,aby se neskazili.


nahlásit
Lucinecka121
(upraveno)
16. 12. 2012, 17:22
Taky letos chci vyzkoušet, jen nevím, kdy to tak udělat, aby to dlouho vydrželo, ale chtěla bych to zkusit vykrojit vykrajovátkama různých tvarů. Pamatuji si je jako dítě od prababičky, bylo to mé nejoblíbenější cukroví, tak se na něj těším
krásný advent


nahlásit

Boňule
(upraveno)
16. 12. 2012, 10:21
Tak ten rozhodně zkusím! Jen se chci zeptat, jak řezy krájíte, že máte okraje tak pěkně zarovnané?


nahlásit

blikama
(upraveno)
7. 3. 2014, 16:46
@Boňule
Zubatým nožem na chleba

nahlásit
alemach
(upraveno)
16. 12. 2012, 10:11
Dobrý den, mohu se zeptat, jak dlouho před vánocemi se má dělat a jak dlouho vydrží ( tedy za předpúokladu, že se dřív nesní
) . Děkuji

nahlásit

blikama
(upraveno)
7. 3. 2014, 16:47
@alemach
Já peču asi 10dnů před vánoci,ještě se nikdy nezkazil.Nedávat do vlhla,poleva by změkla.
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 12. 2012, 9:19
také zkusím.

nahlásit

handulkav
(upraveno)
9. 12. 2012, 8:59
tohle dělávala babička, připomnělo mi to dětství. Vyzkouším

nahlásit
usmevpocelyden
(upraveno)
9. 12. 2012, 8:49
to je to nejlepší co existuje

nahlásit

najaad
(upraveno)
6. 12. 2012, 17:00
Tenhle moučník je vzpomínka na mojí babičku
a na moje dětství
Dělám ho každý rok ,je výborný...trochu kalorická bomba,ale to už k tomu patří
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)




nahlásit
Sophie70
(upraveno)
6. 12. 2012, 10:09
každý rok ich robíme a sú fantastické..... domáce vajíčka nemáme a nikdy sme s tým žiaden problém nemali..... Keď sa dajú vyšľahané žĺtka na horúci koláč, tak je to v pohode a aj dobre drží


nahlásit
Uska
(upraveno)
6. 12. 2012, 8:57
Chtěla bych se zeptat, je tohle cukroví .nebo spíše zákusek.Může se udělat na vánoce už teď???Děkuji
nahlásit

žingi
(upraveno)
6. 12. 2012, 9:01
@Uska
rozkrájí se na malé obdélníčky a je to jako cukrové,u nás nesmí chybět,ale teda teď bych ho nepekla

nahlásit
Uska
(upraveno)
6. 12. 2012, 10:39
@žingi
děkuji,myslela jsem si to
nahlásit

žingi
(upraveno)
5. 12. 2012, 22:34
taky u nás nesmí chybět,jen pod polevu natírám pikantní marmeládu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98582&user=34593
nahlásit

londra
(upraveno)
5. 12. 2012, 15:38
Opravdu lijete tu polevu na horké těsto , ja naopak čekám až vystydne. Ale při krájení se mi to odsebe odděluje....
nahlásit

Sofika
(upraveno)
5. 12. 2012, 23:56
@londra
My ho robime už 20 rokov aj moja mamina a nikomu sa nikdy nič nestalo ,ale musite natriet to žltko na horuci koláč







nahlásit

blikama
(upraveno)
5. 12. 2012, 22:10
@londra
Ano ,já nalévám na vřelé-vytažené z trouby a krásně drží.
nahlásit

Kamis1
(upraveno)
5. 12. 2012, 13:04
Znám je jako "řezy touhy"

nahlásit

mates29
(upraveno)
5. 12. 2012, 13:23
@Kamis1
Naše babička tomu říkala a u nás říkáme pořád "koláč touhy"

nahlásit

Atek
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:56
Taky je dělám,syn je od malička miluje.Je mu 36 roků a salmonelu z nich ještě nedostal.Taky jsme ji v rodině měli,ale ne z tohoto cukroví.
nahlásit

evicela
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:37
Je to určitě výborné, ale já se to bojím dělat, bojím se těch syrových žloutků, salmonelu už jsem měla , a tedy nic moc zážitek, nebojíte se to dávat třeba děckám, jsem asi srágora, no nevím


nahlásit

Šarda
(upraveno)
9. 12. 2012, 8:59
@evicela
já bych to taky nedala bojim se
ani perníčky po upečení nepotírám vajíčkem

nahlásit

blikama
(upraveno)
5. 12. 2012, 22:12
@evicela
Máme domácí vajíčka ,takže se nebojíme,ještě jsme žádnou nemoc nedostli


nahlásit

jardis
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:45
@evicela
moje maminka je dělá tak, že je už hotové i s tou polevou dá ještě do trouby, ale nevím, na jak dlouho, taky právě kvůli těm syrovým žloutkům
nahlásit

lidare
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:25




nahlásit