Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 201 návštěvníků)

Domácí Pribiňáček

0.0
Domácí Pribiňáček

Potřebné ingredience

Maminky, včera jsem brouzdala po Facebooku a tento recept byl na stránkách VZP. Dnes jsem vyzkoušela, a je opravdu k nerozeznání od koupeného Pribiňáčku (moje dcerka je miluje). Akorát vyjde to ohodně levněji. Potřebujeme: (nechá se udělat i z poloviční dávky) 500g měkkého tvarohu (nejlépu polotučný nebo plnotučný) (Kaufland cca 20Kč 500g vanička) 2x smetana ke šlehání také 500ml ale 31% (cca 15Kč/ks) 4x vanilkový cukr (cca 1,50Kč/ks) 2-3 lžíce hnědého třtinového cukru

Postup přípravy

Já toto vše dala do robotového šlehače a nechala jsem šlehat. Krásně to zhoustlo, udělalo to uvnitř ty bublinky jak se to našlehalo. A je opravdu výborný.
Doporučuju pro malé mlsounky, moje dcerka právě porcičku zpapala moc jí chutnal...:)

Vyšlo mě to cca na 60Kč, měla jsem dražší tvaroh, ale je toho fakt hodně, příště udělám jen poloviční dávku...A malý Pribiňáček 80g stojí cca 15Kč pokud není v akci. A velký kolem 20Kč.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kopretina123 22. 3. 2013, 18:16
,Je tu už několik receptů na pribiňáky, ale tam se míchá tvaroh s uvařeným pudingem. Toto se asi víc přibližuje originálu. Kdysi jsem dělávala ze žervé a bylo to také moc dobré.
janinka012 5. 4. 2013, 8:24
@kopretina123 Hani, tak s pudinkem jsem nezkoušela..ale dělám takhle tvaroh + pudinky krém na piškot, na to ovoce a želé..a je to výbroné...tak by to také nemuselo být špatné... :) Nemám ráda máslové krémy...a tohle je takové lehké. (Y) (Y) (Y)
dolik76 21. 3. 2013, 19:10
pro děti bych nahradila smetanu mlékem a vanilkový cukr bych vynechala, použila bych lusk vanilky nebo ovoce
Fetík 22. 3. 2013, 9:56
@dolik76 s mlékem by Vám to nejspíš nezhoustlo.
janinka012 22. 3. 2013, 16:59
@Fetík souhlasím...proto tam je šlehačka aby to bylo husté...a vanilkový cukr není podle mě nic škodlivého. příp. hnědý třtinový cukr..jiný dceři nedávám....a smetana nevadí, je ve všech koupených dezertech.
Maxinka 21. 3. 2013, 19:09
Místo cukru bych rozmíchala čerstvý, nebo mražený ovoce (H)
janinka012 22. 3. 2013, 17:02
@Maxinka jo ovoce klidně, ale stejně to bude kyselé a bez chuti..stejně budete muset přisladit.. :)
JANUŠKA. 4. 4. 2013, 19:55
@janinka012 neušlehala jste tu šlehajdu zvlášť?vše do robotu,neva to? :-)
omandra 4. 10. 2013, 15:10
@JANUŠKA. já šlehala vše dohromady, jak píše autorka a vpohodě, krásně se to ušlehalo za momentík, jen mi vadí křoupající cukr mezi zubama, doufám, že se nejak ještě rozpustí (Y) |:o)
Tina1506 21. 3. 2013, 15:36
taky jsme ráno dělali a baštili (Y) (Y)
janinka012 21. 3. 2013, 19:07
@Tina1506 |:o) |:o)jéé tak to je fajn...hlavně jestli chutnalo..to je hlavní... (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie