(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
majambrozova
(upraveno)
30. 12. 2010, 19:09
S drobnými obavami jsem se do pečení pouštěla, ale ten výsledek, ten byl!! Vynikající, na jazyku se jen rozplývala, opravdu se vyplatí na ni těch pár hodin počkat a přitom dělat cokoli jiného, než pořád jen podlévat a hlídat. Všem doporučuji a děkuji za super recept! M.
charlie 2013
(upraveno)
29. 12. 2010, 13:18
Musím se přidat k hodnocení, takovou výbornou kachnu jsem dlouho nejedla.Pekla jsem sice 5 hod na 150 st.,ale stálo to za to!! I doma všem moc chutnala, děkuji za úžasný a jednoduchý recept!!
Andris44
(upraveno)
27. 12. 2010, 13:26
Právě jsem ji ,fakt úžasná,už nikdy jinak!!!
Majci12
(upraveno)
26. 12. 2010, 20:08
Dobrý večer Andrejko, dnes jsem dělala 2 kačenky podle Vašeho receptu. Sice jsem trošku obavy měla, ale když jsem četla recenze, tak jsem si říkala, že to nemůže špatně dopadnout. A musím potvrdit to, co ostatní - kačeny byly úžasné, měla jsem jednu cizinku a jednu vodňanskou, ve finále mezi nimi rozdíl nebyl. Za mě dík za úžasný recept. Sklidila jsem velkou pochvalu a všichni jsme si pochutnali.
kostěj
(upraveno)
26. 12. 2010, 17:17
dnes byla k obědu!!!Supeeeer receptík,kachna bzla úžasná
zdenča50
(upraveno)
26. 12. 2010, 16:42
Dnes jsem pekla podle Vašeho receptu. Děkuji sklidila jsem samou chválu. Jinak už nebudu dělat. Krásné svátky.
janaforyou
(upraveno)
22. 12. 2010, 17:17
Andrej, vy ji ničím nepodlíváte?
Zazinka
(upraveno)
19. 12. 2010, 21:04
prosím můžu péct i půlku kachny první půlku jsme jakž takž rozkousali můj první pokus a teď nevím co s druhou půlkou aby nedopadla stejně .Můžu na váš recept použít jen tu půlku?
Marhulka1
(upraveno)
26. 12. 2010, 9:48
@Zazinka
J8 taky peču půlky - ale musí se to péct kratší dobu - jinak se to maso úplně rozpadne -takže já tu půlku peču tak 3 hodiny a stačí to -je
kizu
(upraveno)
14. 1. 2011, 18:55
I ja jsem delala svou prvni kachnicku podle tohoto receptu a byla fakt vynikajici!!! byla tak mekka, stavnata, kurcicka vypecena . Navic je peceni bez prace, myslim podlivani a polivani, takze diky za recept a doporucuju . Zuzka
Paluna
(upraveno)
19. 11. 2010, 19:39
Dneska jsem pekla kachnu už po druhé dle tohoto suprového receptu a opravdu vynikající je marůdek, tak jsem ho chtěla potěšit a to se na 200% povedlo
vcelka01
(upraveno)
14. 11. 2010, 13:11
Pěkné odpoledne. Máme Martinské posvícení a tak po dlouhé době jsem měla dělat kachnu, jak mě se do ní nechtělo. Včera večer jsem sedla k počítači a koukala jak ji udělat. Padl mi do oka tento recept a musím říct je ssssuuuupppprrrroooovvvveeeejjjj . Lepší kachnu jsem nejedla, všichni jsme spokojeně nacpaný. Moc, moc děkuji za recept. Řadim se do fronty doporučující tento recept. Díky
tyleka
(upraveno)
17. 10. 2010, 11:32
Kachnu jsem pekla podle mimibazaru veleúspěšně nejméně pětkrát, pak ale přišla na řadu kachna číslo 6 a něco se nezdařilo. Byla tuhá, nedopečená, světlá... velmi těžko se takový problém napravuje, když je rodina hladová, zelí hotové a knedlíky se vaří v hrnci. Nedovedu si to vysvětlit. Jediná změna byla v původu: předchozí kachny byla zmrzlé cizinky koupené v supermarketech (Kaufland, Hypernova...), tentokrát byla tuzemská z Vodňan (taky mražená, koupená v Rabbitu, s názvem kachna chovná), vždycky mají tak 2,1 - 2,3 kg. Hrozně mě to rozladilo, i když chlapi ji se spožděním spolkli bez řečí. Hlavně se ale bojím dalšího pokusu
taba
(upraveno)
13. 11. 2011, 9:31
@tyleka
..řekla bych, že kachna chovná je něco jako vynesená slepice.....
pudelka
(upraveno)
28. 12. 2010, 8:03
@tyleka
Karolínko, mě se to stalo také, pekla jsem ji takto asi 4x a po páté byla tuhá jak žvýkačka, taky nevim čím to, tak jsem zkusila ten zbytek co zbyl v pekáči ještě asi třičtvrtě hodiny dopéct a bylo to lepší holt některá kachna potřebuje víc času
tyleka
(upraveno)
23. 4. 2011, 23:38
@pudelka
Tak po půlroční pauze to zítra zase zkusím, jsou tu hosté, tak jsem zvědavá, jak se to povede...
Evka,Evka
(upraveno)
16. 10. 2010, 16:02
Výborný recept ,jinak už kačenu ani péct nebudu ,moc nám chutnala a to já jsem vždycky tvrdila,že ji nejím ,ale ted už jo,ale jen takhle pečenou.Děkuji za super recept
luccka
(upraveno)
30. 9. 2010, 13:51
Tak jsem jí dnes pekla podle vašeho receptu, kachna byla úžasná, křehounká, šťavňatá ale né mastná, prostě super. už jí jinak péct nebudu
Ramb.ík
(upraveno)
5. 9. 2010, 13:45
Tak dneska peču tuhle dobrotku i s nádivkou, trochu jsem se bála , aby se mi nádivka nepřipekla, tak jsem kačenu naplnila jen tak lehce do plna, ale vyšlo to super, zbytek nádivky jsem dala vedle, až když jsem kačku odkryla, aby zčervenala ..je to fakt suprový recept ..už ji peču poněkolikátý ..a i děcka ji baští jako o závod
beziv
(upraveno)
25. 6. 2010, 13:31
Tak já se také musím přidat k mega spokojeným strávníkům. Na obídek byla i mamča a když viděla co peču a jak peču, byla z toho celkem hotová a rozpačitá. Ovšem výsledek byl famózní a kačena chutnala nám všem. . Jiný recept už nemá smysl zkoušet. Kachnička vážila 1,8kg a pekla jsem ji přikrytou cca 3,5 hodinky a pak chvilku odkryté aby se dopekla kůrčička. Takže díky, díky, díky. Iva
Bohunkau
(upraveno)
22. 5. 2010, 17:59
Byla dnes k obědu, a dávám 1 . SUPER. Kachnička 2 kg pečená při 120 cca 3,5 hodiny a 20 min na 180.
gabikapl
(upraveno)
17. 5. 2010, 18:37
Andrejka tá kačica je fakt super. . Mäso sa len tak rozpúčťa v ústach. Môj malý synátor mäso papa len v zemiakovej kaši, ale na tomto si pochutnal i bez nej. . Supeeeeer
Petule007
(upraveno)
24. 4. 2010, 21:15
Tak jsem dnes dělala tuto kačenu (již podruhé) a je to fakt největší žrádýlko navíc úplně bez práce a člověk sklidí samou chválu. Jiný recept u mě nemá šanci
afinka
(upraveno)
6. 4. 2010, 8:07
Přidávám se ke chvále,kačenka dle tohoto receptu je jako dort,jinak jí už nebudu dělat.