Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 230 návštěvníků)

Kynuty knedlik-jiny uz nedelam!

5.0
Kynuty knedlik-jiny uz nedelam!

Potřebné ingredience

500g hrube mouky,2 vejce,1 lžička soli NA KVÁSEK: 250 ml vlazneho mleka,1 lžička cukru a 30 g drozdi

Postup přípravy

Do mouky rozklepnu vejce,pridam sul,zamicham,aby se sul vsude dostala.Pak priliju kvasek (mel by byt krasne nadychany),a zpracuju testo.Obcas se mi stane,ze lepi,tak si ho podsypavam hrubou moukou.Dam ho odpocinout(nejlepe nekam do teplicka).Asi po 30 minutach je krasne vykynute,tak si testo rozdelim na dva díly,ze ktereho vyvalim sisky asi jako delky pekace.PROPICHAM SPEJLI-aby unikl vzduch-a tim by knedliky nemely prasknout.Necham je jeste cca 15 minut kynout-mezitim si zacnu ohrivat vodu v pekaci-na dvou plotenkach zaroven-a jde to velmi rychle.Pak kneldiky vlozim do vrouci vody a varim priklopene z kazde strany cca 7 minut.Po uvareni vyndame z vody,propichame znovu spejli,aby odesla para a potreme je olejem,aby neokoraly :-)Knedliky jsou krasne nadychane,nepraskaji a sou diky pekacku rychleji uvarene :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie