Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 2011 návštěvníků)

Řezy KARAMELKA

5.0
Řezy  KARAMELKA

Potřebné ingredience

200 g polohr. mouky, 4 vejce, 150 g mouč.cukru, 4 lžíce teplé až horké vody. Na povrch: 1 marmeláda či džem, cca 1,5 balíčku piškotů, rum+voda (cca 1dcl v poměru 1:1), čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření+kousek tuku, můžeme přidat i rozpuštěnou čokoládu - kaštany ). Krém: 1 Salko (slaz.kond.mléko) nebo hotové Salko Karamel, 1 tvaroh (doporučuji vaničkový ne nízkotučný) a kostka másla (nejraději na to používám Zl.Hanou nebo podobná másla). Na plech: tuk a hr.mouka na vysypání plechu či peč.papír.

Postup přípravy

Když jsem jednou čekala návštěvu, zkusila jsem tento recept. A bylo to tááááák dobré, že se nám návštěvy nejen za řezy vracejí :-)) . Ač to vypadá složité, tyto řezy jsou jednoduché.

Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slaz.kond.mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou), v téže vodě pak necháme vychládnout. Vychládlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
Nebo: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše optrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme. NEBO může použít svůj oblíbený recept na korpus řezů či koláče.
Vychládlý korpus potřeme marmeládou či džemem, aby držely piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1) nebo můžou být i máčené v kávě. Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povch dvoubarevný jak já, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo.
Dáme ztuhnout do lednice a dobře uschováme :-)... Mňam.
Dobrou chuť !

Daší tipy:
* od Radka N.(Dadia) ID 117678: naskládala jsem na korpus Be-Be sušenky a pak to polila kávou s rumem .
* od Hanka C. (Mourinka) ID 17016: Pro ty, co to náhodou ještě nedělali, těch Salk (nebo jak se to skloňuje) se dá najednou uvařit víc a v lednici vydrží opravdu hoooodně dlouho. Je to docela úspora energie a hlavně je vařené Salko rychle k dispozici
* od Barbora D. (Bára D.) ID 25238: Místo piškotů jsem dala Be-be sušenky . Je to také vynikající.
* od Jana V. (jana1976) ID 79185: Nechtělo se mi šlehat těsto, tak jsem udělala jen hrníčkový míchaný a myslím že to mělo stejný efekt.
* od Ilona H. (matylda04) ID 85222: Místo vody a rumu,svařím 1/4l silné kávy + 1/4l rumu a v tom ty piškoty namáčím a je to fakt dobrota.To kafčo trošku srazí to sladký. Jo a maminky, když nemáte doma salko-nic se neděje já dělám krém ze: 3dkg másla a 3dkg hladké mouky udělám světlou jíšku,přiliju 1/4l mléka a povařim. Utřu kostku másla a 15dkg mouč.cukru a k tomu pak přidám tu vychladlou jíšku.
* od Veronika K. (Berčík) ID 11095: piškoty jsem namočila do medu rozmichaneho s vodou, o to míň sladké jsem to dělala a musim říct, že to bylo BÁJEČNY.
* nebo také jako Olga Š.(Olulu) ID 78825 : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15703)
* karamel ze Salka je sám o sobě hodně sladký, tak kdo tolik sladké nemusí, tak může vyzkoušet tip od: Pavla K. (Pavla s) ID 58963 - Salko nahradit karamelovým pudinkem.
* od Zuzka L.(Zuňulka) ID 20050: Při prvním pokusu se krém po přidání tvarohu srazil, piškoty jsem namáčela málo (byly pak někde suché a tvrdé) a dala jsem moc marmelády. Při druhém pokusu jsem také dala vaničkový tvaroh, ale už ne nízkotučný, a nechala jsem ho skoro celé dopoledne hezky na lince rozmíchaný v míse. Když jsem ušlehala Salko s máslem, přidávala jsem tento máslový krém po lžících do tvarohu. Hezky pomalu jsem rozmíchávala, a světe div se - nic se nesrazilo . Krém pak opravdu i jinak chutná, nejen vypadá . Upečený piškot jsem pomazala lehce marmeládou (ne jako u prvního pokusu, kde jsem dala silnou vrstvu - bylo toho moc), opravdu jen aby se piškoty nehýbaly, až na ně budu dávat krém (také by šlo piškot lehce namazat hotovým krémem - rada pro ty, co nechtějí marmeládu). Na to jsem dávala piškoty namočené v kávě s rumem, rumu jsem dala málo a ještě jsem ho tam nalila do horké kávy, tak alkohol byl dle mého nulový - rozhodně si nikdo nestěžoval, že by to bylo moc rumové . Piškoty jsem tentokrát namáčela hodně a ještě jsem na ně i rozlila zbytek kávy s rumem, co mi zbyla po namáčení. Celkem jsem spotřebovala cca 2-3 dcl. Na piškoty jsem dala nesražený krém , šoupla na chvilku do lednice, než se mi rozpustila čokoláda s kaštany a kouskem másla (půlka tabulky čokolády na vaření, půlka kaštanů a plátek másla - dle potřeby, aby to bylo tekuté ). Pak jsem rozlila polevu na trochu ztuhlý krém a vidličkou dodělala.
* od Jitka H. (ruzenaji) ID 496059: hodně žen píše, že krém se jim nevydařil. Rada od farské - ní kuchařky:
stačí vše s mísou vložit do hrnce s horkou vodou a míchat a míchat. Po chvíli, kdy vše má stejnou teplotu se krém spojí a vyhladí.

... neotevřenou plechovku Salka asi 2 hodinky vaříme, pak ji v téže vodě necháme vychládnout. Nebo dle tipu - Lenka B. (terymarti) ID 490557 - vaříme cca 25 minut v tlakovém hrnci.

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše optrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme do zlatova (cca 15-20 minutek na cca 200°C). Pekla jsem na nízkém velkém plechu, bylo to na to akorát.

... upečený korpus potřeme marmeládou či džemem a naskládáme piškotky.

... ušleháme karamel.krém, který potřeme na piškotky.

... a polijeme čokoládovou polevou. Pomocí vidličky se nám takto propojí. A šup s tím do ledničky a pak jen ukrývat před rodinou, nebo pro návštěvu nevydrží ... :-)
Má poleva nevypadá moc esteticky, místo čokolády na vaření (kterou jsem zrovna neměla) jsem improvizovala a rozpustila Mikuláše a čok.figurky z Vánoc :-) , proto je ta čok. poleva i o malinko světlejší než obvykle.
Dobrou chuť !

Další detaily řezu.

Další detaily řezu.

Další detaily řezu.

... úžasné ! Takhle skvěle se to povedlo paní Daně ! (Dana S. (tchyne) ID 51785) Děkuji za fotečku :-)

... takto krásně se můj receptík povedl Pavlínce ! (Pavlína V. (Pája a Ája) ID 3109) Děkuji za fotečku :-)

... a ještě jedna fotečka od Pavlínky (Pavlína V. (Pája a Ája) ID 3109). Moc se jí to povedlo ! Děkuji za fotečku :-)

... takhle nááádherně se to povedlo zase Nadi (Naďa M. (Filďa) ID 52663). Díky moc za fotečku !!!

... a ještě na řezu (Naďa M. (Filďa) ID 52663). Fakt super ! Když to vidím, tak mám na ně zase chuť ! :-) Díky za foto :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Berrunka 22. 5. 2008, 14:56
Petro, jestli chcete-jukněte do rodinných..nakonec jsem tam tu fotku dala ;-) sice to nevypadá tak krásně jako to máte vy, ale chuť je vynikající..tedy byla (zajic) ;-) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1061325
Gitty 23. 5. 2008, 7:03
@Berrunka Nevadí ! Hlavně, že chutnalo (zajic) ! Příště se to určitě povede (clamp) !
Prdelačka 22. 5. 2008, 14:01
Ahojky, tak jsem ho právě dodělala (Y) (Y) (Y) Odpoledne má přijít babička na kafíčko, tak doufám, že bude chutnat!!! (clamp) (clamp) (clamp)
Gitty 23. 5. 2008, 7:06
@Prdelačka Skvělé, tak ať babičce chutná (zajic) :-) ! Jestli máte po ruce foťáček, tak předem moc díky za (P) ! Mějte se krásně, (hello) Petra a 2 (pirko)
Berrunka 20. 5. 2008, 14:12
Tááák, dneska se na ně chystám ^o) Vypadá to úžasně!!! (zajic) Už se těším až ochutnám...jen by mě zajímalo, jakou marmeládu mám použít *-) rybízovou?Můžu vědět, jakou používáte vy?? (hello) (L)
Gitty 20. 5. 2008, 15:01
@Berrunka To je jednoduché, aby to bylo co nejlepší, tak určitě u Vás doma tu nejoblíbenější (zajic) :-) U nás doma vede naše domácí jahodová. Tak s chutí do toho, budu se těšit na hodnocení výsledku, předem moc díky (H) . Petra (hello) a 2 kluci (pirko)
Berrunka 20. 5. 2008, 20:00
@Gitty Péťo, tak řezy už jsou hotové...jen čekat, až se vychladí |-) obávám se, že to nevydržím ;-) vypadá to nádherně-nakonec jsem dala tu rybízovou-jahodovou taky děláme, ale je dost sladká, tak uvidíme.Zítra bude i fotečka (L) Děkuji za príma recept-opravdu to není složité (hello)
Gitty 20. 5. 2008, 21:33
@Berrunka Díky, jste šikovná (clamp), na fotečku se budu těšit :-) a předem za ni moc díky ! (hello)
HANĎA1303 18. 5. 2008, 22:35
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)dobrooooooooooota!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clam Dneska nás tím mamuška překvapila a my jen zírali |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Gitty 19. 5. 2008, 12:46
@HANĎA1303 :-)Díky moc za pochvalu, taková potěší (L) ! Mějte se krásně, Petra a 2 raraši (hello) (pirko)
adula 5. 5. 2008, 13:09
mňam,je bezvadná a chutnala všem! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) Jenom ten krém mě trošku sjížděl ;-), tak to příště zkusím i s karamelovým pudinkem a uvidíme! díky za recept |:o) (L) |:o) Pavlína (F)
Gitty 5. 5. 2008, 20:30
@adula Díky za pochvalu :-), pudink klidně zkuste, řezy se dají obměňovat různě (Y). Mějte se krásně, Petra (hello) a 2 kluci (pirko)
tchyne 23. 4. 2008, 20:15
DOBRÝ DEN (L)TAK DNES JSEM PEKLA VAŠÍ BUCHTU A CO MÁM ŘÍCT |:o) |:o)NAPROSTO UŽASNÁ KOMBINACE A TA CHUT SE NEDÁ POPSAT A ABY JSTE MI VĚŘILA KOUKNĚTE DO RODINEJCH FOTEK .TAKŽE DÍK ZAS MÁM ČÍM VÍTAT HOSTY |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)
Gitty 23. 4. 2008, 21:47
@tchyne Díky, jsem ráda, že řezy měly úspěch :-) ! A jak jsem se dívala, tak se Vám to mooooc povedlo (Y) (Y) (Y) ! Petra (hello) a 2 kluci (pirko)
ovecka17 17. 4. 2008, 16:33
Prosím, šlo by místo másla použít k vyšlehání salka tvaroh?
Gitty 18. 4. 2008, 20:17
@ovecka17 Nezkoušela jsem, ale určitě by to šlo. Jestli to zkusíte, tak určo písněte výsledek, díky moc, budu se těšit na nový tip (clamp) ! Petra (hello)
recko 13. 4. 2008, 23:49
FAKT BOMBA, MĚLA JSEM SICE JINÝ KORPUS, ALE ZBYTEK BYL PODLE VÁS. JE TO U NÁS TEĎ HIT |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)DĚKUJI (hello)
Gitty 14. 4. 2008, 9:30
@recko Skvělé (clamp), fantazii se meze nekladou :-) (Y) Mějte se krásně, Petra (hello)
JíťaMachkova 12. 4. 2008, 9:40
takže dneska se na to vrhám, jsem zvědavá, jaké to bude, protože to vypadá úúúúúúúúúúúúúúžasně, pak písnu (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Gitty 12. 4. 2008, 10:52
@JíťaMachkova S chutí do toho, je to dobrůůůůůtka :-p Pak písněte, jak chutnalo, budu se těšit :-)! Petra (hello)
Gohlik 10. 4. 2008, 18:11
Zitra na to vlitnu,vypada to skvěle (Y) (Y) (pes)
Gitty 10. 4. 2008, 22:25
@Gohlik Jen do toho, je to mňááááámka (zajic) , pak určo písněte jak doma chutnalo, budu se těšit :-) Hezký večer, Petra (hello)
gigina4 10. 4. 2008, 12:25
Dobrý den Petro :-) chtěla jsem se zeptat, jesli jen špatně vidím a nebo se do těsta opravdu nedává pr. do pečiva *-)? Jinak to vypadá moc pěkně a jednoduše (Y) A určitě podle ohlasů to bude velká dobrota, už se těšim až se do toho pustim ;-) (flower) Snad se mi povede (radost) |:o) Zatím se mějte Jana (hello) (L)
Gitty 10. 4. 2008, 17:43
@gigina4 Jani, děkuji za pochvalu, určo zkuste, je to fakt dobrůůůůůtka (zajic) ! Těsto je nadýchané sněhem z bílků, ale může se použít jakýkoliv jiný korpus, na který jste zvyklá (Y) , např. takový ten rychlý hrnkový s práš.do peč. Záleží na chuti, zvyku i fantazii (clamp) . Mějte se krásně, pak určitě připište, jak doma chutnalo (zajic), budu se těšit :-) ! Hezký den, Petra a 2 (Z) (Z)
mohos 5. 4. 2008, 20:48
Petro, tak jsem je dnes také vyrobila.... nemám je sice tak hezké jako Vy ( :'(, viz rodinné fotografie), ale chuťově (Y) (Y) (Y). Děkuji za prima recept. Odnesla jsem kamarádce na talířku, její chlapeček má vysoké teploty a nechce nic jíst, ale psala mi zprávu, že řekl, že je to móóóc dobré a dal si! :-) :-) :-)
Gitty 6. 4. 2008, 11:02
@mohos Tak to je skvělé (zajic) (dance) !!!!!!! Jsem ráda, že chutnalo, Vaše řezy jsou moc povedené (Y) !!! Hezké jarní dny ! Petra (hello)
blesk 4. 4. 2008, 17:45
Dobrý deň (F)Koláčik sme robili už dva krát a vždy sa po nich len zaprášilo ;-) ;-)Súú vynikajúúce a hlavne neni to nič zložité (Y) (Y)Túto náplň som dala do dortu a ten je mňamózny (Y) (Y)Mooc ďakujem za super inšpiráciu. (L)Adriana
Gitty 4. 4. 2008, 19:15
@blesk Já také děkuji za takovou pochvalu :-), ta opravdu potěší (L) ! Mějte se moc hezky, Petra (hello) a 2 kluci (pirko)
Adela2000 4. 4. 2008, 15:17
Řezy právě dělám....tedy už se chladí v lednici, jen jsem se chtěla zeptat, na jak veliký plech je rozpis. Udělala jsem to na klasickej vyšší plech apřišlo mi, že mám málo krému (ušlehala jsem máslo se Salkem bez pudinku). Piškoty mám potřené jen zlehka :-$ Ivana PS: věřím, že chuťově to bude super |:o)
Gitty 4. 4. 2008, 19:14
@Adela2000 Ivanko, já dělám řezy také na klasický velký vyšší či nižší plech. Nevadí, že krému nebude tolik, někdo říká, že krém je dost sladký, tak byto bylo moc, hlavně když se překryjí piškotky, pak ještě přelije čokoládkou ... mňam :-p ... a dobrůtka je na světě (zajic) ! Mějt se krásně, Petra (hello)
2007 2. 4. 2008, 12:19
super výborný recept (Y) (Y) moc děkujeme chutnalo nám tak že za 2h nic nebylo ;-) (L) (Y) (Y) (Y)
Gitty 2. 4. 2008, 13:55
@2007 Tak to je skvělé ;-) (zajic) Díky, mějte se krásně, Petra (hello) a 2 kluci (Z) (Z)
DAPED 1. 4. 2008, 20:00
ŘEZY SE MI POVEDLI ODPOLEDNE JSEM JE UPEKLA A UŽ JE SKORO PŮL PLECHU PRYČ....TAKŽE PŘEDÁM RECEPT URČITĚ DÁLE A I VZHLEDOVĚ VYPADAJÍ SUPR...URČITĚ SI HO HNED ZAPÍŠI DO MÉHO SEŠÍTKU...DAGMARA (child9) (child9) (child9)
Gitty 2. 4. 2008, 8:08
@DAPED Děkuji a gratuluji (Y) , zvládla jste to skvěle ! (clamp) Moc děkuji i za fotečky (P) ! Hezký den, Petra (hello)
DAPED 1. 4. 2008, 13:26
MLÉKO JSEM ÚSPĚŠNĚ UVAŘILA PLECHOVKA NEBOUCHLA, TEĎ JEŠTĚ ABY RYCHLE VYCHLADLO A MOHLA JSEM POKRAČOVAT, PIŠKOT UŽ MÁM TAKY UPEČENÝ TAK AŽ BUDE VYCHLADLÝ TAK HO POMAŽU MARMELÁDOU NASKLÁDÁM PIŠKOTY A BUDU ZVĚDAVÁ JAK MI PŮJDE TEN KRÉM NATŘÍT NA TY PIŠKOTY Z TOHO MÁM TROCHU STRACH A PAK JEŠTĚ Z POLEVY ABY TO ŠLO ROZETŘÍT...HEZKÉ SLUNEČNÉ ODPOLEDNE DAGMARA
Gitty (upraveno) 1. 4. 2008, 16:30
@DAPED To jde dobře, marmeláda ty piškoty přilepí (Y)
DAPED 1. 4. 2008, 11:46
DÍKY MOC ZA ODPOVĚD, A JEŠTĚ SE ZEPTÁM A JAK DLOUHO ASI CHLADIT...VAŘÍM TO TAKHLE POPRVÉ NIKDY JSEM TO JEŠTĚ NEPOUŽÍVALA...DAGMARA
Gitty 1. 4. 2008, 12:54
@DAPED Nejlépe přes noc, pokud spěcháte, tak jak bude voda studená. Hezký den, Petra (hello)
Denisaaa 1. 4. 2008, 11:10
Opravdu se nic nestane když to budete 2 hodiny vařit. Nebojte, mám to ozkoušené. To je asi jedno, od jaké firmy to mléko máte.
Gitty 1. 4. 2008, 11:32
@Denisaaa (clamp) (Y) .. má řeč :-)
DAPED 1. 4. 2008, 11:07
DOBRÝ DEN, POTŘEBUJI NUTNĚ CO NEJRYCHLEJI VĚDĚT, ZDA MÁM TO MLÉKO VAŘIT OPRAVDU DVĚ HODINY A NIC SE NESTANE NEBOUCHNE PLECHOVKA NEBO TAK PODOBNĚ...A JESTLI MŮŽU POUŽÍT JAKÉKOLIKV KONDENZOVANÉ MLÉKO SLAZENÉ...KOUPILA JSEM NĚJAKÉ LAKTOS SALCO NEMĚLI...DĚKUJI ZA RYCHLOU ODPOVĚD...DAGMARA
Gitty 1. 4. 2008, 11:31
@DAPED Dobrý den Dášo, nemusíte se obávat nic se nestane, je to léty odzkoušený (Y) rodiiný recept. Může být slaz.mléko i jiné značky. Hodně úspěchů při pečení (C) a hezký den, Petra (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie