Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 48 návštěvníků)

dortík s beruškou

0.0
dortík s beruškou

Potřebné ingredience

Korpus: 6vejec,12 dkg cukru, 16 dkg polohrubé mouky, 1/2 prdopeče, marmeláda na promazání Krém: 250ml mléka, 1 máslo,2lžíce cukru Falešná marcipánová hmota

Postup přípravy

Korpus: 6vejce,12 dkg cukru, 16 dkg polohrubé mouky, 1/2 prdopeče marmeláda na promazání Krém: 250ml mléka, 1 máslo,2lžíce cukru

Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků,odvážíme si cukr a mouku. Vymažeme si formu a zapneme troubu.Tento recept je velice jednoduchý a určitě se vám všechno povede,ale musíte mít všechno předem připraveno než začnete těsto dělat.
Bílky by měli mít pokojovou teplotu- ušleháme z nich opravdu pevný sníh,postupně začneme přidávat cukr když je sníh důkladně prošlehaný začneme přidávat žloutky PO JEDNOM míchejte lehce.Po zamíchání žloutků opět postupně a lehce vmíchat mouku,k a prdopeč. Hotové těsto přelijeme do máslem vymazané a hr.moukou vysypané formy a dáme péct.

Krém:
Oslazený pudink uvaříme ve 250ml mléka(nejlépe v mikrovlnce-průběžně míchat!!!) uvařený pudink necháme vychladnout a našleháme s máslem do nadýchaného krému

Vychladlý korpus v polovině rozřízneme potřeme marneládou a krémem.obě poloviny sesadíme a dortík poctivě obmažeme krémem,dáme stuhnout do lednice a pak můžeme vesele dozbobit marcipámem

:o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie