(recept
si oblíbilo 131 návštěvníků)
LINECKÉ CUKROVÍ - recept přímo z Rakouského Lince
Potřebné ingredience
360g polohrubé mouky, 120g moučkového cukru, 240g másla, 4 vařené prolisované žloutky, šťáva + kúra z 1/2 citronu
Postup přípravy
Mouku prosejeme na vál, smícháme s moučkovým cukrem a přidáme rozsekané máslo. Dlaněmi rozdrobíme, uděláme důlek a přidáme prolisované žloutky a šťávu a kúru z citronu. Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň hodinu v chladu odpočinout.
Jde to moc dobře a úžasně voní :-) Zkoušela jsem letos poprvé, takže množství na fotografii je z poloviční dávky (raději vždy nový recept zkouším zprvu z půlky, kdyby se nepovedlo, ať nevyhodím moc :-) Příště určitě už minimálně z celé dávky. Je fakt úžasné, i když ještě není uleželé a s marmeládkou...
Bohužel si už přesně nepamatuji, odkud recept mám, asi z nějakého časopisu (měla jsem ho v kuchařce na lístku napsaný už déle, ale až letos jsem se k němu odhodlala)...
Pokud tu už recept je, tak se omlouvám, ale bohužel nemám čas probírat se třiceti stranami receptů jen na linecké :-(
Jde to moc dobře a úžasně voní :-) Zkoušela jsem letos poprvé, takže množství na fotografii je z poloviční dávky (raději vždy nový recept zkouším zprvu z půlky, kdyby se nepovedlo, ať nevyhodím moc :-) Příště určitě už minimálně z celé dávky. Je fakt úžasné, i když ještě není uleželé a s marmeládkou...
Bohužel si už přesně nepamatuji, odkud recept mám, asi z nějakého časopisu (měla jsem ho v kuchařce na lístku napsaný už déle, ale až letos jsem se k němu odhodlala)...
Pokud tu už recept je, tak se omlouvám, ale bohužel nemám čas probírat se třiceti stranami receptů jen na linecké :-(
hotové těsto
vykrájené tvary na plechu
hotové - detail, jen slepit marmeládou :-)
zde již s marmeládou :-)
opět s marmeládou - detailněji
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
českolipačka
(upraveno)
8. 12. 2015, 7:40
Ano mohu potvrdit, jsou naprosto luxusní, famózní. Ty vařené žloutky tomu dodají jemnost. Léta se mi všichni divili, že dělám linecké bez syrového vejce a ještě z polohrubé mouky, ale jsou mnohem lepší než z hladké. Kdo ochutnal už jiné nedělá.
BRAVO
(upraveno)
8. 12. 2015, 18:31
@českolipačka
děkuji, uvidíme, až budou uleželé, jaká to bude dobrota