Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 231 návštěvníků)

Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

0.0
Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami

Potřebné ingredience

4 ks vepřové pečeně bez kosti, 2 menší cibule, koření na steak (př. 7 druhů pepřů), hladká mouka, olej, worchester (nebo sojovka), sůl, pepř, hranolky, plátek másla

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme marinádou ze dvou lžiček koření a trochy oleje - dle množství masa. Necháme hodinku, dvě odležet a poté posypeme moukou. Smažíme narychlo na rozpáleném oleji asi 4 min. z každé strany. Vyndáme maso a ve výpeku smažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po chvilce zakápneme worchesterem, posolíme a zalijeme asi 1/4 litrem vody (i více). Vložíme zpět maso do omáčky. Přidáme plátek másla, necháme rozpustit, případně omáčku ještě trošku zahustíme lžicí hladké mouky. Vaříme pod poličkou asi 10 minut. Hranolky mezitím pečeme v troubě, dáme na talíř, přidáme maso s cibulkovou omáčkou a přelijeme šťávou a cibulkou. (Pokud nemáte rádi v omáčce kousky cibule, doporučuju omáčku rozmixovat, připadně ji můžete ještě trochu zahustit.)
Dobrou chuť:))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

brčule123 6. 6. 2012, 14:54
Vyzkoušíme.vypadá to mooooc dobře
ONdráčci 3. 6. 2012, 12:31
Určitě vyzkouším. Vypadá to úžasně. (Y) (clamp) (Y)
1Lenka4 3. 6. 2012, 11:59
Je to super jídlo, díky za typ. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (hello)
Marsseilka 28. 4. 2012, 10:08
Vyborne!!!! maso jsem si nalozila den predem, cela lednice jim vonela!A dnes uvareno za 20min! Fakt mnamkozni rychlovka! moc dikyyyy!!! (Y) (clamp) (Y) (clamp) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Marcela 1980 16. 12. 2011, 9:02
to vypada uzasne (Y)
millihu 14. 12. 2011, 14:59
Tak jsem taky neodolala a udělala jsem dnes k obědu......nejsem zrovna zdatná kuchařka,ale zvládnula jsem to :-) (L)Jednoduchý a moc dobrý recept (Y) (F)
morcica 16. 12. 2011, 8:55
@millihu Tak to jsem moc ráda :-) Hlavně se nepodceňovat a všechno jde :-)
barbinka3 25. 10. 2011, 9:12
Kamčo měli jsme v neděli k obědu (Y)moc dobréééééé (Y)vynikající jídlo (clamp) (clamp)Děkuju za receptík (clamp) (clamp)Hezké podzimní dny přejeme (hello) (child8)
morcica 12. 11. 2011, 17:34
@barbinka3 Já děkuju za vyzkoušení receptu :-)
lidare 18. 10. 2011, 20:19
(Y)to vypadá úžasně dobře,určitě brzy vyzkouším,dobrý tip (clamp)
morcica 23. 10. 2011, 9:09
@lidare Díky - a navíc je to i jednoduché na přípravu :-)
solvi 19. 9. 2011, 17:06
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela váš recept a chválím. Je to moc dobré! Díky za recept (Y)
morcica 16. 10. 2011, 11:29
@solvi Já děkuju za komentář :-)
violka60 28. 1. 2011, 14:39
Prosím, prosím, mohli by ste mi napísať čo je to "vepřová pečeně"????? U nás krkovička alebo karmenádla???? Ďakujem
morcica (upraveno) 9. 4. 2011, 15:38
@violka60 Dobrý den, je asi jedno, z jakého masa to spácháte. Důležité je, mít ho co nejlibovější. Nejsem velký znalec názvů masa (a už vůbec ne ve slovenštině ,-)) Ale myslím, že karmenádla je totéž, co u nás kotleta - z té by to bylo skvělé - znamená to totiž přímo pečeni, která je v originálním receptu (Y). Nebo můžete použít i kýtu či plecko (ale jak je to po vašem, to bohužel nevím ,-)) Doufám, že vám bude chutnat!
marthina 23. 1. 2011, 13:43
(Y) Opravdu DOBROTA (Y) Díky za fajn receptík (F) Zdraví Romana (flower)
morcica 28. 1. 2011, 14:36
@marthina Všem vám děkuju za chválu, jsem ráda, že chutná :-)
MAJSTŘICE 5. 12. 2010, 22:16
(clamp) (clamp) (clamp) fakt mňamka, od té doby co jsem tenhle recept u vás četla, dělám ho každý víkend a ještě se nám nepřejedl (Y), dělám ho se sojovkou a je to fakt výborný (L). Lenka M. (X)
jiviji 28. 11. 2010, 12:08
Přidáno do oblíbených..........fakt je to mňamka. My k tomu měli opečené plátky brambor a taky (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 12. 9. 2010, 13:19
Děkuji za výborný recept ke kterému se určitě budu vracet. Dnes jsme měli k obědu a i když s bramborama, byla to veliká mňamka (Y) (Y) (Y).
morcica 25. 9. 2010, 18:17
@ Já děkuju za pochvalu (L)
katka247 29. 6. 2009, 19:44
recept jsem dnes udělala přesně podle Vás a bylo to fakt super, až na ty hranolky, které jsem měla nějaké míně kvalitní, takže rozhodně nevypadaly tak lákavě. Jinak maso jsem měla jen s kostí, ale už jsem nechtěla čekat další den, až koupím jiné :-). Díky moc za inspiraci (F) (F) (F)
morcica 9. 1. 2010, 17:35
@katka247 (L)
levandule08 22. 3. 2009, 14:28
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Moc děkuji za recept-chystám se ňamku udělat k večeři-vypadá to fakt lákavě :-) :-) Dala jsem si "bokem" kousek vepřového-prostě mi to nedalo... ;-) (hello) (hello) (hello) (hello)
morcica 21. 6. 2009, 16:54
@levandule08 Doufám, že se dílo podařilo :-)
morcica 20. 3. 2009, 21:14
Díky za chválu všem (L) (L)
Přívětice 10. 3. 2009, 10:37
Výborné |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (flower) (child1)Sklidila jsem o víkendu takovou pochvalu, že budu dělat (pl) (pl) znovu. Moc a moc děkujeme za bezva recept. (F) (F) (jidlo) (jidlo) (jidlo) Krásný (plaz) Hrusková
monchere 21. 2. 2009, 13:12
Paní Kamčo, právě jsme dojedlu tuto mňamku, všem moc chutnalo a já dostala pochvalu :-), recept už mám v oblíbených a ráda se k němu budu vracet. Dělala jsem ho jak píšete jen v tlakovém hrnci, pod pokličkou asi 7 min., masíčko bylo parádní! (Y)
Jitulag 25. 9. 2008, 11:24
Tak jsem, Kamčo, na oplátku koukla na vaše recepty a tuhle mňamku určitě brzy vyzkouším, vypadá nááádherně (pl)..už se těšíííím (Y)
morcica 3. 10. 2008, 9:51
@Jitulag Super (Y) doufám, že bude chutnat :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie