Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Panenka k prvním narozeninám

0.0
Panenka k prvním narozeninám

Potřebné ingredience

Jen pro ispiraci

Postup přípravy

Můj druhý potahovaný dort.Dort jsem pekla ze třech dávek. Dvakrát upečený korpus kulatý a jedna bábovka. Vše promazané jíškovým krémem a potažené hmotou z bonbónů.
Hmota z bonbónů:
Na tento dort jsem použila na růžovou hmotu 1sáček růžovo-bílé pěnové bonbóny Jojo marshmallow 90g a na modrou hmotu modro-bílé Haribo šmouly 175g.
Celý sáček nasypu do misky a zakapu trochou citrónové šťávy (tak malá lžička) a dám do mikrovlnky. U malého sáčku tak 1min a velký tak 1min 30vteřin. Chce to sledovat po prvních 30vteřinách vypnu, zkusím zamíchat,dám zase tak 10-20vteřin a tak dál až je hmota taková tekutá a jde míchat. Míchám nožem. Přidám přesátý cukr moučku a míchám nožem v té misce,dost to lepí a když už to nejde pracuju rukama a stále podsypávám tím cukrem dokud to jde.Někdo dává vodu,já ne a hmota je i na dortu stále taková měkká,dobře se krájí ,ale zároveň dobře drží.A pak už jen vyválím placku a vykrajuji. Když potřebuji něco slepit tak to trošku potřu vodou.

Tak tady je naskládaný a promazaný.Naspodu čtyři kulaté pláty a na to bábovka jednou promazaná

Tak tady je už vložená panenka,vevnitř vycpané piškoty,aby dobře držela a nahoru jsem ještě vyřezala kolečka z piškotu,aby byl hezký tvar a celé trochu ořezala do zvonu.Pak jsem vše velmi lehce natřela krémem a potahovala.

Tady je celý dort potažený hmotou.Nejdřív jsem myslela ,že to jen dozdobím a bude,ale nějak se pod tím nehezky rýsoval ten korpus, tak jsem nakonec přidala ještě dvě sukénky.

Tak s dalšími sukničkami, všechny jsem vykrajovala ve tvaru kruhu.

Tak tady je finále,uf.
Představa byla sice úplně jiná,ale nakonec se mi to i tak líbí.Fotečka z bočku.
Korále a kytičky ty větší nahořej sou vykrojené z marcipánu.Srdíčka jsou nalepené sypání na dorty. A spodní kytičky koupené ozdoby na dorty z bílkové polevy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie