Dinosaurus s postupem
Potřebné ingredience
naše osvědčené mramorované těsto, tentokrát jen světlé, ze šesti vajec, krém, marcipán, mašle...
Postup přípravy
korpus pečený na plechu ze šesti vajec... nakreslený obrys jedlým fixem
vyřezaný
s druhou vrstvou vytvořenou z odřezků
pomazaný a rozložený, aby se vešel do mrazáku (bez ocasu)
různé barvy hmoty, které jsem pak smíchala
hmota je tvořená modrými šmoulovými marshmallow bonbóny, bílou čokoládou, toto společně v mikrovlnce rozpuštěno a dosypáno moučkovým cukrem a sušeným mlékem, obarveno zelenou barvou a kakaem, vyváleno na škrobu.
tímto způsobem... zakroutit, stočit, rozválet (opakovat několikrát)
plát už vyválený
výjimečně jsem potahovala obráceně, tedy zespoda nahoru, dinosaura jsem jakoby zabalila...tady vypadá spíš jako papoušek ;)
touto pomůckou jsem tělo natečkovala...šlo by jistě i vidličkou...
ozdůbky na hřbet
zastrčila jsem pod marcipán jako když se špikuje maso ;)
detail na závěr... dinosaurus se nevejde do lednice, pro příště bych v místě, kde je mašle, která, ach, vtipně překrývá rozmezí dvou kusů potahové hmoty, ocas dočasně nedávala. Ocas v pohodě přidáte až po vyndání z lednice a přemístění na velký tác.
zuby jsme nakreslila jedlou fixou, ale klidně by šly třeba z papíru nebo vymodelovat...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé