(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Kokosky - bleskovky :o)
Potřebné ingredience
1 kondenzované mléko SALKO, 250g kokosu
Postup přípravy
obojí řádně promíchat - jde to opravdu ztuha, doporučuji přidávat kokos postupně, já loni dávala nakonec jen 200g a stačilo :o) Vznikne pěkně tuhá hmota, se kterou se výborně tvaruje a nestéká!
Lžičkou tvoříme na plech ( doporučuji použít peč. papír ) malé pusinky, které sušíme v mírně vyhřáté troubě do růžova.
Lžičkou tvoříme na plech ( doporučuji použít peč. papír ) malé pusinky, které sušíme v mírně vyhřáté troubě do růžova.
Tak takhle by mělo vypadat "těsto" :o)
a takhle vypadají kokosky ještě před pečením. Je to první plech, další nakonec dělám vždycky menší, docela pečením nabudou.............
kokosky těsně po vytažení z trouby. Tohle je první plech, pečený na 150 st., a doporučuji teplotu snížit. Další jsem snížila na 120st., a nebyly tak placaté :o))) Ovšem, zas ty narychlovku jsou mekčejší!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vercabo
(upraveno)
13. 12. 2006, 22:19
Tak teď jsem kokosky dodělala, rovnou ze dvou dávek a jsou fakt super. Musím je schovat, aby mi do vánoc něco zbylo. Díky za super recept.
Jana V.
(upraveno)
13. 12. 2006, 21:30
Dnes jsem upekla a jsou opravdu vynikající. Nevěřím, že vydrží až do Vánoc. Děkuju za recept.
madda
(upraveno)
13. 12. 2006, 21:15
Vynikající recept. Budu je dělat už po páté . Doufám, že tentokrát vydrží
lase
(upraveno)
11. 12. 2006, 11:51
Myslela jsem, že budou přeslazené díky tomu kondenzovanému mléku, ale super, a stačí opravdu těch 200g kokosu. Jsou výborné
Ašek
(upraveno)
11. 12. 2006, 11:48
Taky chválím rychlý jednoduchý , mizí mi to tu pod rukama , jedna dávka je už nenávratně pryč :-.Dělám druhou asi to budu muset lépe schovat, jinak se vánoc nedožijou , jsou vážně super dávám za 1 s (*
Ašek
(upraveno)
11. 12. 2006, 11:48
Taky chválím rychlý jednoduchý , mizí mi to tu pod rukama , jedna dávka je už nenávratně pryč :-.Dělám druhou asi to budu muset lépe schovat, jinak se vánoc nedožijou , jsou vážně super dávám za 1 s (*
Leňula*B
(upraveno)
10. 12. 2006, 13:40
super receptík neroztekly se, mají krásný tvar jen pár menších pěkně zkaramelizovalo, ale i ty jsou perfektní děkuji
2Káčka
(upraveno)
9. 12. 2006, 21:37
Taky jsem vyzkoušela, jsou super, půlka už je v čudu Neroztekly se, pekla jsem na 150 a pak 120, jsou krásný a mooooooooc dobrý a hlavně - pro mě důležitý - za chviličku hotový a strašně jednoduchý! Díky za super recept!!!!
Yvetta
(upraveno)
9. 12. 2006, 20:31
Dnes jsem je vyzkoušela jsou perfektní ,a hned je ušetřena práce. Děkuji Iveta
bernadetta
(upraveno)
9. 12. 2006, 19:49
Recept je dobrý, ale neztvrdnou mi do Vánoc? A nevšimla jsem si, že musím dát na pečící papír, tak mi pak nešly z plechu moc dobře dolů, pár jich je napadrť,a le jsou vátečné! Lucka
lucosek
(upraveno)
9. 12. 2006, 20:42
@bernadetta
Pečící papír už jsem doplnila přímo do receptu, tak snad už nehody nebudou Mám veškeré cukroví na balkoně a tam mi kokosky nikdy neztvrdly Lucka
ronda
(upraveno)
7. 12. 2006, 22:07
tak je taky ted pecu..teda posledni plech uz..a jsou superni..a vubec se mi nerozpekly,ze zacatku jsem je dala na 180stupnu az trosku zhedly a pak jsem teplotu snizila na 120 stupnu ajen dodelavala..kokosu jsem davala teda vice..abych testicko mela co nejvic hustejsi..a tim padem se neroztecou a jsou pekne hromadky..vsem vrele doporucuji..dobrou chut..katka
kikinda
(upraveno)
7. 12. 2006, 17:08
Super, právě jsem je dopekla a jsou moc dobré. Iveta
Leilinka
(upraveno)
7. 12. 2006, 15:30
Tak uz mam taky upeceno,hned na poprve povedene a VYBORNE Dekuji moc za recept
Raduska
(upraveno)
7. 12. 2006, 13:45
Dobrý den, tento recept je opravdu skvělý, dělám je také a vždy se povedou a výborně chutnají
bohdana
(upraveno)
7. 12. 2006, 13:16
Už se povedly, jupííí!!!
strip
(upraveno)
7. 12. 2006, 13:26
@bohdana
A v čem byl teda problém že se roztekly?Já je nějak přesušila
bohdana
(upraveno)
7. 12. 2006, 13:38
@strip
Předtím jsem je dělala na 150C a ted tedy na 120C,ale paní psala,že je dělala i na 180C a neroztekly se jí,tak vlastně nevím..
lucosek
(upraveno)
7. 12. 2006, 18:26
@bohdana
Já se přiznám, že taky moc nechápu, čímto, že se občas roztečou? Na těch 180 to asi ani nemohly stihnout, to byla fakt bleskovka Tak hlavně, že druhý pokus byl úspěšný
strip
(upraveno)
7. 12. 2006, 12:37
Prosím o radu ,pekla jsem je dnes a jsou asi víc vysušené ale k jídlu jsou...myslíte že zvlhnou???
adam04
(upraveno)
6. 12. 2006, 22:15
Tak jsem bleskovky vyzkoušela a hned na poprvé výborne. Opravdu skvělý recept. Martina
Ašek
(upraveno)
6. 12. 2006, 17:58
Taky jsem právě dopekla , jsou super , provoněly celý byt , moc díky za jednoduchý receptík, jen doufám že do vánoc vydrží
keltka
(upraveno)
6. 12. 2006, 14:21
kokosky jsou velmi jednoduché,žádná práce a velký úspěch!díky za fajn recept já je pekla při 160 velmi kratičkou dobu a rozteklé jsem je neměla vůbec.spodek jsem ještě natřela čokoládou.
strip
(upraveno)
6. 12. 2006, 22:05
@keltka
A pekla jste je hned po umatlání ?
keltka
(upraveno)
7. 12. 2006, 12:51
@strip
no ihned ne,asi po hodině uležení.naopak mi to krásně jakoby vyběhlo a mají tvar jak má být.možná je to tím,že jsem je pekla při vyšší teplotě než tady všichni uvádějí.večer se do nich pustila rodinka a divili se jak jsou kokosky vláčné.fakt super recept
bohdana
(upraveno)
4. 12. 2006, 12:07
Já taky vyzkoušela, jsou moc dobré,ale jaksi se mi všechny roztekly . Pekla jsem je na 150C, myslíte, že je to moc?
lucosek
(upraveno)
5. 12. 2006, 22:14
@bohdana
Nic si z toho nedělejte Já je právě dopekla a první plech jsem taky zkoušela na 150 a taky byly malinko placatější Další jsem dala na 120, a Ale zas ty první byly měkčejší