(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Kokosky - bleskovky :o)
Potřebné ingredience
1 kondenzované mléko SALKO, 250g kokosu
Postup přípravy
obojí řádně promíchat - jde to opravdu ztuha, doporučuji přidávat kokos postupně, já loni dávala nakonec jen 200g a stačilo :o) Vznikne pěkně tuhá hmota, se kterou se výborně tvaruje a nestéká!
Lžičkou tvoříme na plech ( doporučuji použít peč. papír ) malé pusinky, které sušíme v mírně vyhřáté troubě do růžova.
Lžičkou tvoříme na plech ( doporučuji použít peč. papír ) malé pusinky, které sušíme v mírně vyhřáté troubě do růžova.
Tak takhle by mělo vypadat "těsto" :o)
a takhle vypadají kokosky ještě před pečením. Je to první plech, další nakonec dělám vždycky menší, docela pečením nabudou.............
kokosky těsně po vytažení z trouby. Tohle je první plech, pečený na 150 st., a doporučuji teplotu snížit. Další jsem snížila na 120st., a nebyly tak placaté :o))) Ovšem, zas ty narychlovku jsou mekčejší!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jana9
(upraveno)
3. 12. 2006, 12:28
Tak jsem dneska dopoledne dělala kokosky a jsou úžasný a hlavně mooc chutnají děkuji za receptík určitě budu dál čerpat nějaké recepty z MMB
jbz
(upraveno)
2. 12. 2006, 15:02
Loni jsem je dělala pro velký úspěch 3x. Jsou fakt moc dobré a hlavně rychlé a žádné velké patlání .
lucosek
(upraveno)
1. 12. 2006, 13:48
Díky, díky Jsem opravdu ráda, že Vám všem chutnají Lucka
eliska05
(upraveno)
1. 12. 2006, 12:59
Právě jsem dodělala vaši dobrůtku, je to opravdu rychlé a výborné. Těším se, že potěším manžu, má je hrozně rád, tak bude zírat, jak jsem šikovná a vzorná manželka Děkuji vám Eliška
Magdam
(upraveno)
1. 12. 2006, 9:06
Jsou výborné! Díky za skvělý a jednoduchý recept. Už ho mám v oblíbených.
Ivanicka
(upraveno)
29. 11. 2006, 18:33
Tak jsem dneska kokosky vyzkoušela a jsou moc moc dobré a hrozně rychlé jelikož už skoro žádné nezbyly budu dělat na vánoce nové díky za super receptík Ivana
lucosek
(upraveno)
29. 11. 2006, 19:45
@Ivanicka
Za málo Lucka
fordanek
(upraveno)
28. 11. 2006, 18:36
holky já tedy dělám kokosky z ušlehaného sněhu z bílků, ale tohle je natolik lákavé, že hnedkom zítra vyzkouším, salko doma mám
veronova
(upraveno)
28. 11. 2006, 17:38
tak jsem je dnes vyzkošela,asi jsem něco dělala špatně protože se mi nepovedly,tak se chci zeptat :dává se to na vymazaný plech olejem?a taky nechápu jak to mám sušit?na kolik stupňů?mám plynovou troubu a jak dlouho?mě se teda připálily a ještě roztekly
lucosek
(upraveno)
28. 11. 2006, 18:51
@veronova
Jejda, Verunko, nezoufejte, chyba určitě nebyla ve Vás Mno, já osobně je dávám na pečící papír a přiznám se, že s tou teplotou, to docela neřeším Měly by se opravdu jako každé jiné pusonky pozvolna sušit, v mírně rozpálené troubě, ale já jsem od přírody docela nedočkavý člověk, takže jak mi přijde, že to trvá dlouho, rozžhavím troubu na 180 a jsou hned Je sice pravda, že takhle byly malinko žvýkací, ale jedlé a moc dobré! Hotové jsou, až jsou zvrchu narůžovělé. Tak snad jsme Vám malinko pomohohla a nezanevřete na ně, a druhý pokus už bude určitě úspěšný!
veronova
(upraveno)
30. 11. 2006, 14:13
@lucosek
Kdepak Luci,já na Vás nezanevřela jen jsem se obrnila trpělivostí na druhý pokus.Právě jsem je dodělala a jsou super Jsem ráda,že se mi povedly,nejsem žádný mistr pekař .A hlavně jsem totiž trochu nervík když mi něco nejde .Jsou fakt výborné,chtěla jsem je nechat na vánoce ale asi nezbydou Díky moc za rady
lucosek
(upraveno)
1. 12. 2006, 13:51
@veronova
Joooo, nervík, to já znám Taky nejsem zrovna kliďas, navíc, když se nedaří A u těhle pusinek jsem si taky zalamentovala, když jsem je dělala poprvé Ale výsledek stojí za to, jsem ráda, že se Vám, Verčo, povedly Lucka
Mibea
(upraveno)
26. 11. 2006, 12:17
Tak mi to nedalo a musela jsem kokosky vyzkoušet. Původně jsem je chtěla k nedělní kávičce, jenže nezbyly. Jsou opravdu výborné, mňam. Díyk za recept
lucosek
(upraveno)
26. 11. 2006, 19:41
@Mibea
Jéje, Petro, vy jste bleskovka! Zapoměla jsem dopsat, že by se měly nechat odležet Ale jak vidím, není to nutné
natana
(upraveno)
26. 11. 2006, 9:21
Tohle jsem dělala minulý rok,výborný )
Mibea
(upraveno)
25. 11. 2006, 21:41
prosím, to Salko má být slazené nebo neslazené? Jinak receptík je moc lákavý, určitě ho vyzkouším
lucosek
(upraveno)
26. 11. 2006, 11:26
@Mibea
No, jasně, slazené Já měla za to, že Salko je jen slazené, tak se omlouvám, že jsem to neupřesnila hned
luciasanta
(upraveno)
25. 11. 2006, 21:55
@Mibea
Já myslím, že určitě slazené - kokosky přeci musí být slaďoučké. S neslazeným salkem by byly bez chuti