Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Kokosky - bleskovky :o)

0.0
Kokosky - bleskovky :o)

Potřebné ingredience

1 kondenzované mléko SALKO, 250g kokosu

Postup přípravy

obojí řádně promíchat - jde to opravdu ztuha, doporučuji přidávat kokos postupně, já loni dávala nakonec jen 200g a stačilo :o) Vznikne pěkně tuhá hmota, se kterou se výborně tvaruje a nestéká!
Lžičkou tvoříme na plech ( doporučuji použít peč. papír ) malé pusinky, které sušíme v mírně vyhřáté troubě do růžova.

Tak takhle by mělo vypadat "těsto" :o)

a takhle vypadají kokosky ještě před pečením. Je to první plech, další nakonec dělám vždycky menší, docela pečením nabudou.............

kokosky těsně po vytažení z trouby. Tohle je první plech, pečený na 150 st., a doporučuji teplotu snížit. Další jsem snížila na 120st., a nebyly tak placaté :o))) Ovšem, zas ty narychlovku jsou mekčejší!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jana9 3. 12. 2006, 12:28
Tak jsem dneska dopoledne dělala kokosky a jsou úžasný a hlavně mooc chutnají děkuji za receptík (Y) (Y) (Y) (Y) určitě budu dál čerpat nějaké recepty z MMB
jbz 2. 12. 2006, 15:02
Loni jsem je dělala pro velký úspěch 3x. Jsou fakt moc dobré a hlavně rychlé a žádné velké patlání :-D.
lucosek 1. 12. 2006, 13:48
Díky, díky (Y) Jsem opravdu ráda, že Vám všem chutnají ;-) Lucka
eliska05 1. 12. 2006, 12:59
Právě jsem dodělala vaši dobrůtku, je to opravdu rychlé a výborné. Těším se, že potěším manžu, má je hrozně rád, tak bude zírat, jak jsem šikovná a vzorná manželka :-) Děkuji vám Eliška (F)
Magdam 1. 12. 2006, 9:06
Jsou výborné! :-P :-P :-P Díky za skvělý a jednoduchý recept. Už ho mám v oblíbených. ;-) :-D
Ivanicka 29. 11. 2006, 18:33
Tak jsem dneska kokosky vyzkoušela a jsou moc moc dobré a hrozně rychlé jelikož už skoro žádné nezbyly budu dělat na vánoce nové díky za super receptík Ivana (Y) (Y) (Y)
lucosek 29. 11. 2006, 19:45
@Ivanicka Za málo ;-) Lucka
fordanek 28. 11. 2006, 18:36
holky já tedy dělám kokosky z ušlehaného sněhu z bílků, ale tohle je natolik lákavé, že hnedkom zítra vyzkouším, salko doma mám :-D ;-) (Y)
veronova 28. 11. 2006, 17:38
tak jsem je dnes vyzkošela,asi jsem něco dělala špatně protože se mi nepovedly,tak se chci zeptat :dává se to na vymazaný plech olejem?a taky nechápu jak to mám sušit?na kolik stupňů?mám plynovou troubu a jak dlouho?mě se teda připálily a ještě roztekly
lucosek 28. 11. 2006, 18:51
@veronova Jejda, Verunko, nezoufejte, chyba určitě nebyla ve Vás ;-) Mno, já osobně je dávám na pečící papír a přiznám se, že s tou teplotou, to docela neřeším :-D Měly by se opravdu jako každé jiné pusonky pozvolna sušit, v mírně rozpálené troubě, ale já jsem od přírody docela nedočkavý člověk, takže jak mi přijde, že to trvá dlouho, rozžhavím troubu na 180 a jsou hned :-P Je sice pravda, že takhle byly malinko žvýkací, ale jedlé a moc dobré! Hotové jsou, až jsou zvrchu narůžovělé. Tak snad jsme Vám malinko pomohohla a nezanevřete na ně, a druhý pokus už bude určitě úspěšný! (Y)
veronova 30. 11. 2006, 14:13
@lucosek Kdepak Luci,já na Vás nezanevřela :-Djen jsem se obrnila trpělivostí na druhý pokus.Právě jsem je dodělala a jsou super ;-)Jsem ráda,že se mi povedly,nejsem žádný mistr pekař :-P.A hlavně jsem totiž trochu nervík když mi něco nejde :-D.Jsou fakt výborné,chtěla jsem je nechat na vánoce ale asi nezbydou :-DDíky moc za rady (F) (F)
lucosek 1. 12. 2006, 13:51
@veronova Joooo, nervík, to já znám :-D Taky nejsem zrovna kliďas, navíc, když se nedaří 8o| A u těhle pusinek jsem si taky zalamentovala, když jsem je dělala poprvé :-P Ale výsledek stojí za to, jsem ráda, že se Vám, Verčo, povedly :-) Lucka
Mibea 26. 11. 2006, 12:17
Tak mi to nedalo a musela jsem kokosky vyzkoušet. Původně jsem je chtěla k nedělní kávičce, jenže nezbyly. Jsou opravdu výborné, mňam. Díyk za recept
lucosek 26. 11. 2006, 19:41
@Mibea Jéje, Petro, vy jste bleskovka! :-o Zapoměla jsem dopsat, že by se měly nechat odležet :-D :-P Ale jak vidím, není to nutné ;-)
natana 26. 11. 2006, 9:21
Tohle jsem dělala minulý rok,výborný :-)) (Y)
Mibea 25. 11. 2006, 21:41
prosím, to Salko má být slazené nebo neslazené? Jinak receptík je moc lákavý, určitě ho vyzkouším :-)
lucosek 26. 11. 2006, 11:26
@Mibea No, jasně, slazené ;-) Já měla za to, že Salko je jen slazené, tak se omlouvám, že jsem to neupřesnila hned :-)
luciasanta 25. 11. 2006, 21:55
@Mibea Já myslím, že určitě slazené - kokosky přeci musí být slaďoučké. S neslazeným salkem by byly bez chuti ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie