Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 313 návštěvníků)

Jablkové řezy mé babičky (samá jablka, SUPER!!!)

0.0
Jablkové řezy mé babičky (samá jablka, SUPER!!!)

Potřebné ingredience

300g krupice (2,5 sklenice /200ml/), 300g hrubé mouky (2,5 skl.), 300g cukr krupice (2 skl.), 1 prdopeč, 2 kg jablek (oloupat,nastrouhat), skořice, ořechy, rozinky, 125g másla

Postup přípravy

Smícháme krupici, mouku, cukr, prdopeč a tuto suchou směs rozdělíme na 3 díly.
Na vymazaný a vysypaný plech vysypeme 1.díl směsi, poklademe jablky, pocukrujeme (cca 2lžice), posypeme skořici, ořechy, rozinky, zasypeme 2. dílem směsi a znova jablka, cukr, skořice,... Ukončíme 3.dílem sypké směsi. Nakonec pokapeme cca125g rozpuštěným máslem. Peču při 180st. 40min.
Je to moc dobré a rychlé... nepočítam-li přípravu jablek. ;o)
Dobrou chuť!

...toto je 2 kg jablek, oloupeme je a robot je nastrouhá na hrubo ;o)

... dobře promíchám krupici, hrubou mouku, cukr, prdopeč v misce a rozdělím na 3 díly..

na vymazaný a vysypaný plech jsem vysypala 1.díl suché směsi a pokladla jablky, ty jsem pocukrovala, posypala sekanými ořechy, skořicí, rozinky, ... Na takto ochucená jablka vysypu 2. díl směsi a zase jablka,... no a ukončím 3. díl směsi...

... nakonec pokapeme rozpuštěným máslem

... hotovo!!! Teď jen strčit do rozpalené na 180st. trouby a počkat 35 -40 minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

smatanka-mona 17. 1. 2009, 14:17
Tak máme taky hotovo a už se to peče (Y)Voní to náramně,ale nějak se nedovedu představit to finále-spojí se to? Nebude se to drobit při krájení? :-$ *-)Dám vědět,jak to dopadlo ;-)
Kathleen9 14. 1. 2009, 16:33
Včera upečeno a opravdu veliká dobrota! (zajic)
zupkulka 30. 11. 2008, 9:23
Luxusní.... (Y) (Y) (L) úžasně jednoduchý..prostě paráda a velká dobrůtka.... Díky za receptík (clamp)
Barčidlo 8. 10. 2008, 12:00
Opravdu vynikající koláč |:o) (Y) |:o) přesně podle našeho gusta (L) děkujeme za recept :-) (Y) :-)
jerabnice 3. 10. 2008, 20:12
Je naprosto vynikající.Tedˇ jsem jí dopekla a ještě horkou jí všichni baštíme.Děkuji za moooc dobrý recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
moha 14. 9. 2008, 19:33
Dobrý den,dnes jsme vyzkoušeli a super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),celá rodinka si pochutnala a olizovala se až za ušima :-) :-) :-).Jablka jsem hodila do robota a opravdu rychlovka a velmi dobráááááá. (Y) (Y) (Y).Máslo jsem nerozpouštěla,ale pokladla plátky nahoru na konečnou vrstvu a podařilo se.Monika.
raskynka 6. 8. 2008, 20:02
tak jsem receptik dneska zkousela,ale pri krajeni hotovych rezu se nektere casti hodne drobily a lamaly, :'( :'( :'(coz teda byla velka skoda,protoze rezy byly fakt vynikajici (Y) (Y) (Y)tak me napadlo,kdybych smichala sypkou cast rovnou s rozpustenym maslem,ale to by asi zas nebyla ta super chut testa,kdy to jednu krupne a po druhe je to nadherne gumove ci jak bych to popsala,proste fakt super ;-) ;-) ;-) ;-)
Denisaaa 16. 4. 2008, 10:44
Děkuji za bezva recept, právě si na té Vaši buchtičce pochutnávám. Docela sem překvapená, kam se vytratily ty dvě kila jablek se kterýma sem se tak dlouho loupala. :-$ Mohla by na ní být dobrá i zakysaná smetana se skořicovým cukrem - to vyzkouším příště. (Y)
redyx 12. 4. 2008, 13:48
(Y)Upečeno,vychlazeno,ochutnáno (zajic) a není co dodat řezy jsou mňamózní,díky za recept Vám i babičce. (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
Destiny5 4. 3. 2008, 10:11
jééééééééééééééééé, našla jsem recept, který jsem objevila někdy před sto lety v Albertových novinách a někam se vytratil. Mooooc děkuji (L). Byl tam trošku jinak, ale ve finále to vyjde na stejno. Nedávaly se tam ořechy....ale jen ty jablíčka se skořicí a navrh, po upečení ovoce a zalít pudinkem. Jdu vyzkoušet ten Váš. (wash)
zber 23. 2. 2008, 9:21
Dobrý den Agáto, všem moc chutnalo, musí péci pořád dokola. Prima recept. Zdena
Holy50 10. 11. 2007, 19:14
Tak jsem včera večer upekla tuto buchtu.Když jsem začala sypat směs na plech,tak moje maminka kroutila hlavou *-) Trochu jsem zapochybovala i já,ale když je tu tolik kladných ohlasů..... :-) :-) :-) Buchta dopadla skvěle (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)suprová,mňamková,nic nekřupalo :-) jen na mne trochu sladší (měla jsem slaďounká jablíčka),myslíte,že bych mohla ubrat cukr bez ohledu na množství mouky a krupice? Díky za recept (Y)
vcelka 28. 11. 2007, 12:38
@Holy50 Děkuji za ochutnání a pochvalu... Samozřejmě nevadí, když dáte o něco míň cukru... Nebo už nesladit jablka. Já dávám jablka hodně kyselá... Proto je ještě doslazuji. (D)
Věrka a Anetka 6. 10. 2007, 16:28
Jéé tak tahle buchta vypadá mooc lákavě. Bohužel nemám krupici :-( Je to velký problém, nebo to můžu risknout bez ní? Nahradit jí jen hrubou moukou?? Děkuji
vcelka 22. 10. 2007, 10:40
@Věrka a Anetka Odpovídím pozdě... Tu krupici bych nenahrazovala raději ničím, ale třeba to půjde, jen s moukou jsem to nezkoušela... Ta krupice je hrubší a líp dělí ty vrstvy. (L)
ivka71 28. 9. 2007, 21:56
*-)vypadají lákavě (jablka) a pustím se do toho (L) (hello)
PECKA 28. 9. 2007, 20:51
Dobrý den, promiňte, ale nevím co je prdopeč. Petra
vcelka 6. 10. 2007, 15:33
@PECKA Dobrý den, nevšimla jsem si Vaši otázky, omlouvám se... Prdopeč je prášek do pečiva... (L)
ivka71 28. 9. 2007, 21:44
@PECKA Dobrý den,Petruš to je prášek do pečiva *-)
richi 4. 2. 2007, 13:45
Milá Agáto, (L) (L)moc děkuji,že jste se podělila o výborný recept (Y) (Y)řezy jsou rychlé a výtečné (Y) (Y) (Y)Elis
vcelka 5. 2. 2007, 20:31
@richi Eliško, moc děkuji za pochvalu ...Ta vždy zahřeje srdíčko a moooc potěší ;o)
Didyna 6. 12. 2006, 12:35
Buchtu jsem včera upekla.Nevím jestli je to tou moukou nebo cukrem ale když se do ní kousne křupe to mezi zubama jak písek.Dneska už je proleželá ale je to tam pořád cítit.Je fakt že jsem jednotlivé vrstvy jablek posypala skořicovým a vanilkovým cukrem tak možná je to tím *-)Opravdu se tam nic jiného nepřidává?Na chuť je výborná jen to sypké těsto navrchu se mi nějak nezdá... ;-)
vcelka 6. 12. 2006, 14:18
@Didyna Jsem ráda, že jste řezy vyzkoušela. Opravdu se do nich nic víc nepřidává. Cukr se teplem rozpustí, takže ten určitě nekřupe, ale může to být ta hrubá krupice, mě kvůli ní trochu křupají okraje, kde se mi poctivě nepovedou naklást jablka. Promíchala jste přísady dobře? Jinak nevím čím to je, nám moc chutná a je nás hromada a nekřupe to vůbec, jen sem tam ty okraje. ^o) :-)
Didyna 6. 12. 2006, 19:11
@vcelka řekla bych že je to skořicovým nebo vanilkovám cukrem :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie