(recept
si oblíbilo 225 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ BORŮVKOVÉ KOLÁČE...kynuté těsto je stále krásně měkké
Potřebné ingredience
Těsto= 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 35 g droždí (necelá kostička), 115 g rozpuštěného másla, 2 žloutky ,75 g cukru ,malá lžička soli, citronová kůra, vanilkový cukr, žloutek na potření. Náplň= cca 1 litr borůvek smíchané s cukrem. Drobenka a Nakonec po upečení = rum a máslo
Postup přípravy
Klasicky zaděláme kvásek (droždí, vlažné mléko, cukr) poté ho smícháme s ostatními surovinami.Propracujeme těsto na hladké a vláčné, NENECHÁME KYNOUT a rovnou s ním pracujeme, pokud máte čas můžete nechat chvilku na teplém místě vykynout, pomocí hladké mouky si vytvoříme z těsta 5 bochánků, na plechu vytvarujeme z každého ne příliš silný koláč o průměru cca15 - 20 cm a okraje potřeme žloutkem. Posázíme borůvkami (viz. foto) a přidáme ještě drobenku. Koláče necháme tak 15 min odpočinout a poté pečeme zhruba 30 min na 170 stupňů.
PO VYJMUTÍ Z TROUBY JEŠTĚ HORKÉ KOLÁČE POKAPEME ROZEHŘÁTÝM MÁSLEM A NAKONEC RUMEM !
Koláče nádherně voní a jsou úúúúžasně měkké i další den.
Dobrou chuť o:)
PO VYJMUTÍ Z TROUBY JEŠTĚ HORKÉ KOLÁČE POKAPEME ROZEHŘÁTÝM MÁSLEM A NAKONEC RUMEM !
Koláče nádherně voní a jsou úúúúžasně měkké i další den.
Dobrou chuť o:)
Připravené koláče poklademe borůvkami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé