Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 682 návštěvníků)

Snadné a rychlé *Salko řezy*

5.0
Snadné a rychlé *Salko řezy*

Potřebné ingredience

KORPUS : 1 sklenička cukru, 2 skleničky poloh.mouky + prdopeč., 3 vejce, sklenička mléka, půl skleničky oleje,2 lžíce kakaa.
KRÉM : uvařené salko, 1 máslo, 1 tvaroh, čokol.hoblinky......dále piškoty + kafíčko + griotka/rum.

Postup přípravy

Vajíčka utřeme s cukrem, přilejeme mléko, olej,přisypáváme mouku a kakao, ješte chvíli šleháme a vlejem na plech, pečeme na 170°asi 15min.Dále podle obrázků.....

Tato řezy jsou neodolatelné, rychlé a vždy budete nej nej cukrářka, když toto nabídnete návštěvě, zvládne každá i začátečnice, nebojte se a vyzkoušejte......doporučuji použít tento krém i na Tiramisu!!! Takovéto zákusky se u nás baští velice často, v různých obměnách krémů......

Je to jednodužší variace Sladkého Mamení, takže kdo si netroufal, nyní má možnost okouzlit svou rodinu při nedělním kafíčku!!!!!

upečený korpus

potřebné suroviny na krém....tvaroh používám, vždy vaničkový nizkotučný.

vyšleháme si změklé máslo a přidáme zkaramelizované salko - vychlazené....a vymícháme

pak přišleháme tvaroh, doporučuji vaničkový nízkotučný, krém bude krásně jemný....

slabou vrstvu krému dáme na korpus, bude se Vám zdát řídká, ale nebojte tuhne chvilku po chvilce!!!

piškoty máčíme v káfíčku do kterého pro chuť přidáme trochu griotky nebo rumu....

naskládáme na korpus s krémem......

navršíme zbytek krému...

a dozdobíme dle fantazie, cik cak čokoládou nebo hoblinkama a šup do lednice.....vychlazený je mňamózní....

a jdeme na to......

a slíbené foto řezu.....doporučuji vyzkoušet, salko je prostě 1*

Jednodužší varianta, taky u mne v receptech.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ViliViki 8. 10. 2008, 13:58
Oli,prosím můžu to salko uvařit už dnes,i když buchtu budu dělat zítra???díky martina *-) *-) *-) *-)
hanys77 8. 10. 2008, 14:04
@ViliViki (hello)omlouvám se, že do toho kecám, ale třeba nebude mít paní Olga čas odpovědět :-$tak chci poradit já. Salko může být klidně zkaramelizované i měsíc dopředu. Nic se mu nestane, a proto je lepší, když z něj pečete častěji, uvařit si třeba tři zaráz a schovat na příště. Ušetříte tím čas a energie-plyn, elektriku...tak snad jsem pomohla (flower) Jo a hlavně to Salko musí vychladnout, než jej otevřete, jinak by vystříklo a zašlehává se zchladlé. Takže i pro to je lepší uvařit předem.
KáKá 8. 10. 2008, 19:46
@hanys77 mohu potvrdit (Y),je to vše pravda,naštěstí s tím stříknutím nemám zkušenosti
OLUŠ 8. 10. 2008, 19:37
@hanys77 |:o)děkuji za zastoupení (Y)úplně souhlasím (L)
hanys77 9. 10. 2008, 13:20
@OLUŠ (hello)ještě jednou se omlouvám za drzost Vás zastoupit, :-$ ale když paní chtěla péct už dnes, tak jsem raději přispěla se svou troškou do mlýna...děkuji, že se nezlobíte (F) Taky se na Vaše řezy chystám, ale držím dietu a tak sbírám odvahu upéct a neochutnat :-S. Ale rodinka si jistě pošmákne, jsou mňam už od pohledu (Y)
Elizza 20. 9. 2008, 18:07
Olinko, Vaše řezy jsou úplná pohádka, jsme nadšený,díky za recept. (Y) (Y) (Y) (hello) (hello)
Zrušený účet 14. 9. 2008, 20:00
Oli, v pátek jsem udělala podle vašeho receptu Salko řezy na sobotní rodinnou sešlost. Přes noc krásně ztuhly a na oslavě byly naprosto vynikající! Přesně jak píšete, všem hodně chutnaly. Díky za bezva recept!!!!!! (F) (L) (F) (L) (F) (L) (F) (hello)
kohutka28 13. 9. 2008, 15:25
(Y)Dnes jsem vyzkoušela na zítřejší oslavu, vypadá moc dobře, zatím tuhne v lednici a doufám, že zítra bude všem chutnat. Díky za recept (clamp)
andol 12. 9. 2008, 8:50
Dobrý den paní Olgo, dnes jsem udělala buchtičku no je to moc moc velká dobrota jsem zvědavá co zítra řeknou hosté díky moc za receptík (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (zajic) (zajic) (hotdog)
Miruš1 7. 9. 2008, 15:14
Oli, je to óóóóbr mňamka, už dlouho jsem něco tak dobrého nejedla a nejradši bych celý plech snědla sama ;-) Chutnalo to moc všem a zase musím brzy zopakovat. Moc děkuju za super recept a doporučuji všem vyzkoušet!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
akráš 5. 9. 2008, 18:43
Dobrý den Olgo (F),dnes jsem udělala Vaší buchtu. (Z)má narozeniny a tak jsem chtěla nějakou novinku. :-)Buchta je (Y) (Y) (Y).jsem zvědavá co tomu zítra řeknou ostatní.Já jí nedělám naposledy. Díky Šárka (flower)
sima1974 31. 8. 2008, 21:02
Už dlouho jsem obhlížela recept a dnes jsem ho vyzkoušela, je vynikající! (Y)
Helusicka 30. 8. 2008, 21:52
Zkusila jsem Vaše řezy a jsou (Y) (clamp) :-) super, úžasné..... (D) Děkujeme za výborný tip (hello) :-)
trtkova 30. 8. 2008, 15:50
Dneska jsem tu buchtu zkusila a musím opravdu uznat, že je výborná !!! (Y) (Y) (Y). Všem doporučuji zkusit !! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Můžu doporučit i tvaroh z alobalu. Sice to není tak řídké, ale doma jsem jiný neměla a bylo to super i s ním |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Jita K. 30. 8. 2008, 12:25
Tak včera jsem upekla a jsou prostě super!!!!!!!!!!!!!! Rodiče mají dnes výročí svatby, tak jsem již zakrojila a musela jsem uchránit před nájezdy dětiček. Výborná chuť a velice lehké (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jitka
jennyska 25. 8. 2008, 14:06
Vypadá to krásně,a určitě to bude i tak chutnat!!Už jsem si koupila suroviny a zítra se do toho pustím. Jen se chci zeptat,to salko,po uvaření mám hnedka otevřít,nebo ho mám nechat vychladnout zavřené? Děkuju za odpověď Jana P.
OLUŠ 26. 8. 2008, 8:22
@jennyska |:o)ano otevřít až vychlazené jak píše paní níže (L) (L)
shuli 3. 9. 2008, 21:57
@OLUŠ ja jsem asi střívko ale jak otevřít?To ho vaříte ve vodě v plechovce?A jak dlouho a ve vodní lázni? :-o :-o ;-)
OLUŠ 4. 9. 2008, 8:32
@shuli :-$ano celé zavřené salko dáte do vody do hrnce, tak aby bylo celé potopené a vaříte minimálně hodinku a pak necháte v téže vodě zcela vychladnout :-) vařím si ho vždy den předem je to lepší (Y) potom otevřít jako konzervu kompotu (L) (L)
shuli 4. 9. 2008, 15:22
@OLUŠ Moooooooc děkuji. (L)
image.lbc 25. 8. 2008, 22:14
@jennyska Dobrý večer Jano receptík jsem jsem zkoušela včera a musím doporučit (Y) (Y) (Y) (Y.Manžel i dcerka si pochutnaly.Salko otevřte až po vychladnutí.Kdyby jsteho otevřela hned tak vám vystříkne 8-| mám to vyskoušené bohužel :' ;-) ;-).A hlavně po vychladnutí není řidké.Tak přeji dobrou chut (hello)
Kamek 25. 8. 2008, 9:13
(Y) (Y) (Y)Jsou vynikajcíííí |:o) |:o) |:o),moc jsme si pochutnali (clamp) (clamp) (clamp)
majdulka 24. 8. 2008, 18:47
Moc dobrý zákusek,dneska jsem pekla a už je půlka pryč ;-),díky za receptík (L)
Bylinka1 24. 8. 2008, 15:06
Tak to určitě vyzkouším :-$,jen čtu ten recept a sbíhají se mi sliny :-)
petruse78 23. 8. 2008, 22:46
I já jdu s pochvalou na vynikající řezy Salko :-) . Dnes po poledni jsem je dělala a večer je už stihla ochutnat a fakt nemají chybu (Y) ^o)
registr 23. 8. 2008, 13:41
Dobry den Oli,dekuji za skvely receptik, vyborne chutna!! (zajic) (zajic) (zajic) doporucuji vyzkouset!! P :S Ivance,dekuji za uzasny (I) ^o) (clamp) (clamp)
janba 23. 8. 2008, 12:18
dneska dopoledne jsem řezy dělala, příprava snadná a rychlá, po půl hodince v lednici jsem nevydržela a nakrojila, už to bylo celkem ztuhlé a chutnalo to výborně, jestli to s manžou vydržíme až do (C) to netuším a o dětech ani nemluvím, je to ňamka (Y) (Y) |:o) (L)
BŘEZULKA 23. 8. 2008, 11:45
Včera jsem upekla,dnes nakrojila své mlsné rodince (jidlo).Všem moc chutnalo (zajic),olizovali jsme se až za ušima.Děkuji moc za inspiraci,takové receptíky mám nejradši,rychlé a dobré. (Y) (hello) (D)
Jitka I. 23. 8. 2008, 8:01
Řezy vypadají lákavě, myslím,že je taky zkusím,jen s tím karamelem jsem na tom podobně,jako tu už někde psal, zvládla bych ho spolknout sama,než by k nějakému krému došlo :-) .Chtěla jsem se jenom zeptat,ty piškoty by šly máčet i v něčem jiném? Já kafčo vůbec nemusím.Díky za radu. Jitka
OLUŠ 23. 8. 2008, 9:56
@Jitka I. :-)zkuste klidně bez piškotů, jen krém na korpus :-$ nebo máčet piškoty v nějaké šťávě z kompotu (Y) (L) (L)
Jitka I. 28. 8. 2008, 19:40
@OLUŠ Tak jsem vyzkoušela namáčet piškoty do horké čokolády /myslím nápoj ne polevu / -tu já můžu :-) a výsledek byl taky dobrý! Chválili všichni. Hned jsem si recept přidala k oblíbeným. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie