Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 290 návštěvníků)

Křehké, nafouklé rohlíčky..opravdová delikateska

0.0
Křehké, nafouklé rohlíčky..opravdová delikateska

Potřebné ingredience

100 g hladké mouky, 250 g moučka cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 125 g vlašských mletých ořechů, 125 g másla

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do misky, mouku a moučka cukr prosijeme přez jemné síto , a vše spojíme v těsto. Troubu předehřejeme na 150 stupňů ( mám horkovzdušnou). Formičky na rohlíčky naplníme těstem, dáme na plech a do trouby. Já formičky nijak nevymazávám,jak je v těstě máslo bohatě to stačí a vždy se mi vyklopí. Vyklápějte ještě teplé.Během pečení rohlíčky vyběhnou. Uvnitř jsou duté.Nepečte moc zprudka, jelikož se jinak zase zploští. Che to opravdu dát troubu na míň, myslím, že v elektrické stačí 160 stupňů. Já mám změřeno že cca za 5 minut mám rohlíčky vběhlé .Jakmile rohlíčky vyběhnou necháme v troubě ještě tak dvě tři minutky max. aby nebyly moc hnědé, já je mám hodně světlé a upečé jsou dobře.Z této dávky mám cca 100 rohlíčků vel. mini
Kdo chce, může ještě okraje namočit do čokolády
Ještě jsem chtěla říct, komu se zdá že je cukru opravdu moc a rohlíčky budou hodně sladké, klidně dejte jen 200 cukru, těsto je pořád dobré a rohlíčky nejsou tak sladké, i to mám vyzkoušeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

veveřice 1 21. 11. 2008, 13:37
jóó ty znám (Y) (Y) (Y)mňam, ty se úplně rozpouštějí na jazyku, babička je peče každý rok :-$já jsem je zkusila loni a leteli do koše i s formičkama +o( +o( +o( (6) (6)nevím kde se stala chyba :-$ ;-) ;-) ;-)
Verzatilka 21. 11. 2008, 13:39
@veveřice 1 Lidu, tohle je tak sto let starý recept a josu mňamozní |:o) |:o) mám je od jedné paní jako rodinný poklad a fakt se mi daří, co ťuknu z formičkou tak jdou k rásně ven :-) ani jeden se mi nerozlomil nic..... tak raději zajděte k babičce, určitě budou i líp chutnat, když je upeče někdo jiný (Y) (Y)
pentilka 21. 11. 2008, 13:34
:-o :-o :-o :-ohmmmmm , zase nějaká vánoční dietka (banky) (kolednici) (andel) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)už se těším ^o) (L)
Verzatilka 21. 11. 2008, 13:36
@pentilka to víš tohel je na dietu jak dělaný, tož přijeď na košt :-) :-) ale rchle, jinak mi to tu ¨to moje dítě všechno sní ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie