(recept
si oblíbilo 340 návštěvníků)
ORANŽOVÉ RIZOTO
Potřebné ingredience
na větší pekáč-2 velké cibule,40 dkg mletého vepř.masa,sůl,pepř,masox v prášku nebo normální,mražená zelenina hrášek s mrkví,1 malé lečo,rýže-asi tak 30 dkg v syrovém stavu.
Postup přípravy
Uvaříte si rýži.Vedle na pánvi osmahnete 2 velké cibule nadrobno,na to vepřové mleté maso,osolíte,opepříte,já dávám ještě prášek Knorox,to je něco jako rozdrobený masox,orestujeme maso,trošku podliju,chvilku dusím,pak přidám mražený hrášek s mrkví,dusím do měkka,a nakonec přidám jedno malé lečo i s nálevem,a nechám povařit asi 10 minut,aby tam nebylo tolik vody.Pak smíchám s rýží v pekáčku-neděste se,když to bude jako kejda-v troubě se to vydusí!!,a dám do trouby na 200 stupnů dodělat,ta štáva se krásně vsákne do rýže,a rizoto je takové kypré a moc dobré.Dobrou chut:-)
Jelikož se maminky často ptají,jakéže to lečo do rizota patří,jestli v plechovce nebo ve sklenici,tak doplnuji,že ve skleničce:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alica
(upraveno)
24. 3. 2006, 10:57
Moc dobré,všem nám chutnalo.Muž si pochvaloval,že není suché.
Leňucha7
(upraveno)
15. 3. 2006, 19:07
Taky musím pochválit je tu super a moc dobroučké!Další receptík do mojí domácí kuchařky
Paady
(upraveno)
15. 3. 2006, 9:41
Věrko, opravdu výtečné!!! Všichni jsme si moc pochutnali!!! Manžel mi ho chválil a baštil, až měl boule za ušima Gábina
petrasi
(upraveno)
10. 3. 2006, 18:20
Taky se přidávám je výborný, naše rodinka je závislá na rizetu, ale takhle dobré jsme ještě nejedli. Souhlasím s Jarčou díky MMB mne začne vaření bavit a hlavně nebudeme jíst to stejný pořád dokola.
spáč
(upraveno)
10. 3. 2006, 18:16
Mockrát děkuju za recept.Rizoto je výborné,dnes jsem ho kuchtila.Chystám se i na další recepty-vypadá to,že mě díky MMB začne bavit vařit
kafinka
(upraveno)
9. 3. 2006, 15:36
Dnes jsem jej dělala a i manžel, jak moc rizoto nemusí si šmakoval. Monika
Jana V.
(upraveno)
9. 3. 2006, 11:42
Dnes jsem ho chtěla zeptat, ale tak mi napadá, je myšlena směs na lečo ve sklenici nebo klasické lečo konzerva? Díky. Jana.
kosina
(upraveno)
9. 3. 2006, 12:52
@Jana V.
Holky,ve sklenici a úplně nejlepší je domácí
petrulka
(upraveno)
9. 3. 2006, 12:51
@Jana V.
Jano, já tam dávala čistě zeleninové, bez buřta tedy ve sklenici Petra
moninani
(upraveno)
9. 3. 2006, 11:30
Věrko,musím se přidat,rizoto je výborné,chutnalo dokonce i malé a to je co říct.Děkuji za úžasný recept,zařadím si ho mezi své oblíbené.Monika
petrulka
(upraveno)
8. 3. 2006, 14:55
Tak dneska jsem rizoto taky uvařila, je to naprostá špica... Petra
Jana V.
(upraveno)
8. 3. 2006, 11:25
Určitě vyzkouším. Jen chci říci, že jsem se naučila rýži nikdy nevařit předem, ale se surovinami ji narychlo orestuji na pánvi, dám do skleněné mísy, zaleju vývarem z masa a dodělávám to v troubě. Přijde mi to daleko chutnější. Používám jedině rýži Parboiled. Kdo ji nevyzkoušel, tak honem do toho, nevíte o co přicházíte.
vercabo
(upraveno)
7. 3. 2006, 14:12
Dobrý den Věrko! Tak jsem právě dodělala rizoto. Je fakt super. Doufám, že bude chutnat i manželovi. Díky moc za skvělý recept. Veronika
kosina
(upraveno)
7. 3. 2006, 17:52
@vercabo
Za málo,jak jsem koupila,tak předávám dál
vivina
(upraveno)
7. 3. 2006, 13:10
Teda Věrko, moc moc díky za super recept. Rizoto je vynikající, hned jsme ho celé snědli, a na to jsme byli jen my 2 s manželem , prcek nám jen sekundoval . Bylo fakt vynikající, kypré, no prostě bomba. Silva
kosina
(upraveno)
7. 3. 2006, 14:04
@vivina
Super,koukám,že za chvíli ho vyzkouší celý MMB jen bych pro ostatní chtěla podotknout-po dnešním dotazu od jedné maminky-jestli dát velké nebo malé lečo-dát malé!Dobrou chut Věra
pedl
(upraveno)
6. 3. 2006, 8:46
Dobrý den Věrko, děkuji moc za recept mám moc ráda rizoto, ale nikdy jsem neměla dobrý recept, ale tento je můj favorit povedlo se mi to a hrozně Nám to chutnalo. s pozdravem Petra
kosina
(upraveno)
6. 3. 2006, 12:13
@pedl
Petruš,tak to je super,neskromně musím říct,že zatím chutnalo každýmu,kdo ho u mně jedl,asi že je takové nasáklé tou dobrou štávou.Díky za pochvalu