Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 322 návštěvníků)

Krém (nejen) z ledových kaštanů

0.0
Krém (nejen) z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

Takže tady je ten žádáný recept na krém..nejen z ledových kaštanů. Originální recept je (tuším) od Bulicka. Tímto děkuji za opravdu skvělý krém. Já jsem si ho jen trošku poupravila.
Originál: 200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky, 200 g hořké čokolády, 50 Omegy, 1 máslo (mohou být 2, příp.máslo a Hera), 100 g m.cukru
Moje změna:
200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky,
250ml mléka, 1 puding (dávala jsem vanilkový), 2 lžíce cukru,
3x ledové kaštany, 50 g Omegy,
1 a 1/2 kostky másla,
moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy

Uvaříme si puding, necháme vychladnout pod igelitovým sáčkem, aby se na něm neudělal škraloup.
Z mléka a mouky si uvaříme kaši, odstavíme z plotny a přidáme kaštany a Omegu. Mícháme do rozpuštění.
Máslo utřeme s m.cukrem. Až budou všechny 3 směsi vychladlé na stejnou (nejlépe pokojovou teplotu), tak vše smícháme dohromady.
Krém je opravdu výborný. Takový lehký, nadýchaný. Obávala jsem se té kaše, ale opravdu to není nijak cítit a krém je velice lahodný. Manžel mi řekl, že nikdy lepší krém nejedl :-) Což mě veeelice potěšilo :-))

Kaštany můžete nahradit Milenou, Kofilou, nuttellou nebo bílou či jinou čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ku.Kacka 10. 3. 2009, 14:18
Věrko, mohla bys mi doporučit nějaký recept na dort, ke kterému se hodí tvůj krém z ledových kaštanů. Díky.
ddracice 10. 3. 2009, 14:24
@Ku.Kacka myslíš korpus?? Korpus dělám základní - 5 vajec, 250 pol.mouky, 250 cukru krupice, 4 lžíce horké vody. Žloutky vyšlehat s cukrem a horkou vodou, přidat sníh z bílků a mouku, promíchat. Dělám ho mramorovaný. 1/3 směsi obarvím kakaem...potom dávám do formy....lžíci kakaové směsi, 2 lžíce světlé směsi...a až do konce. (potup podle Onasi). Podle potřeby lze množství těsta zvýšit či zmenšit. Na 1 vejce-50g cukru, 50g mouky. Hotový a připravený korpus potřít marmeládou a potom krémem. Nazdobit marcipánem, ale lze i samotným krémem. (L)
Lenka74 7. 3. 2009, 16:05
Super. Určite přidejte modifikaci pro bezlepkáře, dobře funguje i s bezlepkovou moukou - Jizerka, dvě větší polévkové lžíce, ale musela jsme přidat lžičku mléka navéc. Jen pozor, rozmíchat ji ve sudeném mléce a teprve až pak přidat do horkého, podobně jako se vaří puding. Skvělý nápad, díky za něj.
ddracice 7. 3. 2009, 19:37
@Lenka74 Leni, super. Tahle změna...pro bezlepkovou dietku...je také super a určitě ji mnozí, kteří to potřebují, využijí. Díky za ně (L) (hello)
žabada 15. 2. 2009, 12:48
Použiju příští týden na dort, díky (L)
ddracice 16. 2. 2009, 9:56
@žabada jojo, určitě ho vyzkoušej :-$ :-$ :-$
zuzka89 14. 2. 2009, 12:35
Krém vypadá parádně, zaujala mě i ta obměna s Milenou či Kofilou, obě čokolády mám moc ráda, tak určitě vyzkouším, díky moc za tip (clamp)
ddracice 14. 2. 2009, 13:17
@zuzka89 Určitě vyzkoušej, je opravdu takový nadýchaný a lahodný! Aťchutná (hello) (hello) (hello)
jbanca 14. 2. 2009, 9:40
Není tam toho moc ,pudink a ještě moučná kaše??a proč je tam ještě 5 dkg.omega -tuku??ale z ledových kaštanů musí být skvělý,dělám z kaštanů i polevu na dort,nebo i buchtu a je to vynikající. (Y) Jarka
ddracice 14. 2. 2009, 10:15
@jbanca nene, opravdu toho není moc...vyzkoušej to a uvidíš...je to akorát porce na klasickou dortovou formu...a ten krém je opravdu vynikající, vůbec se toho neboj....ta omega je tam, aby se lépe rozpustila ta čokoláda
Zrušený účet 14. 2. 2009, 8:11
Věrko, tak to je paráda!!!! Dobře, že tě takováhle obměna napadla! To určitě zkusím, mně se totiž pořád nějak nechce do toho šlehání vajec nad parou a ten čokoládový mi fakt vyhovuje a všem velice chutná. Tak to určitě zkusím i s těmi ledovými kaštany nebo s Milenou anebo s Kofilou. Skvělý nápad a moc tě chválím!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
ddracice 14. 2. 2009, 9:01
@ Tak to jsem ráda. Za pochvalu velice děkuji (L) Je fakt výbornej. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie