Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Edii 27. 11. 2014, 10:50
Dobrý den, vypadá to krásně jednoduše.. :) Asi také vyzkouším a mohla bych poprosit o ten krém ze salka a nějaký dobrý korpus? Děkuji Edita editr@seznam.cz
silvik001 22. 11. 2014, 22:06
Dobrý večer Zdeni, už nějaký ten pátek tu obdivuji Vaše výtvory (clamp) (clamp) (clamp). Náhderné. Manžel bude mít 35.tiny, tak bych ho chtěla překvapit. A tak jsem se rozhodla, že i já se do toho pustím *-)...mohla bych poprosit o recept na korpus a krém ze salka? A protože už jsem zkoušela potahovat - a nebylo to právě úspěšně - ráda bych se zeptala: jak se vyvarovat skladům? Marcipn dáváte na suchý korpus nebo ho mám podmazat. Pokud ano, čím? A barvičky jsou nějaké speciální nebo obyčejné potravinářské barvivo? Děkuji moc za čas a odpovědi. Silva silvik.01@seznam.cz
Lulumac 20. 11. 2014, 21:31
Dobrý večer, moc ráda bych zkusila Váš marcipánek, korpus i krém na dort pro mou dcerku. Prosím o zaslání. Děkuji lulumac@post.cz
ren.ata 20. 11. 2014, 7:20
Dobré ráno,také prosím o recept na korpus a krém ze salka.Předem moc a moc děkuji. ren.ata@seznam.cz (Y) (Y) (Y)
lplenka (upraveno) 10. 11. 2014, 15:53
Dobrý den, vaše dorty jsou nádherné, opravdu klobouk dolů.... Moc bych vás chtěla poprosit, (pokud můžete zaslat) o recept na korpus dortu a na krém. Dcera bude mít 3 roky a ráda bych něco zkusila...Moc díky, jste jistě pro mnohé inspirací (Y) (clamp). Ještě jsem zapomněla e-mail: lenka.bohunkova@seznam.cz Děkuji
lina24 7. 11. 2014, 15:29
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o osvědčený recept na dortový korpus a krémy včetně toho ze salka. A také pár rad pro začátečnici. Tím salkovým potíráte celý dort? Vaše výtvory jsou obdivuhodné. Marcipán jsem už zvládla dle Vašich instrukcí, ale můj korpus byl suchý a krém no, nic-moc. Děkuji za pomoc a radu. Budu se těšit a zkoušet znova a znova ,až se mi to jednou povede a moje dcerka má z něho radost. Hala. htrencanska@seznam.cz
octavie 6. 11. 2014, 21:31
Dobrý večer,také prosím o recept na korpus a krém.Předem děkuji. graefovi@gmail. com
drakxxx 2. 11. 2014, 21:22
Dobrý den,mohla bych i já poprosit o recept na korpus a krém.Mockrát děkuji Markéta meil:marketa090@seznam.cz
Mitsi00 21. 10. 2014, 19:23
Dobrý den, děkujeme za super recept... Mohu poprosit o recept na korpus a krém? Děkuji, Katka, email: mitsi00@seznam.cz
Ranlu 14. 10. 2014, 13:15
Dobrý den.Mohu marcipán zadělat v pekárně?Děkuji
Micha + Adinka 9. 10. 2014, 16:26
Dobrý den, chtěla bych poděkovat za úžasný a jednoduchý recept, který jsem zvládla s dcerou (přisypávala cukr a solamyl .-) Poprvé jsem se vrhla do marcipánu a povedl se úžasně! Dokonce jsme se vešly do časového limitu .-) jen ten bordel okolo, příště musím zapracovat na logistice.... Přeji hodně úspěchů a zdravím vás, Míša
Matoušek 11. 9. 2014, 20:18
Dobrý večer!Také bych měla zájem o recept na nějaký osvědčený korpus a salko krém, zatím jsem marcipánových dortů nebyla moc nadšená s vnitřkem, kde bylo piškotové těsto a strašně všechno přeslazené. Máte šikovné ručičky!! email: bluetouchi@seznam.cz
kikina78 11. 9. 2014, 17:36
Dobrý den, i já se přidávám k velkému zástupu obdivovatelek (clamp), marcipán podle Vašeho receptu dělám již několik let a vždy úspěch, jen dnes jsem místo ztvrdlého kukuřičného sirupu musela použít med a hmota je hodně lepivá, tak jsem zvědavá, jak si s tím v sobotu poradím ,-), napadá mě, skladovat mám marcipán normálně při pokojové teplotě v igelitu? A hlavně bych Vás chtěla i já poprosit o recept na krém a korpus. Moc děkuji, prosím na e-mail jana.mudrochova@centrum.cz. Krásný podzim Jana (L)
scarlet1 1. 9. 2014, 22:29
Dobrý den, s němým úžasem hledím na vaše výtvory a moc obdivuji. Máte zlaté ručičky. Taky já moc poprosím o ten korpus a ten krém z toho salka. Moc děkuji, budete li mít chvilku. Můj meil je: maruska.scarlet@gmail.com
katuska648 31. 8. 2014, 20:31
Dobrý den, taky moc obdivuju Vaše výtvory a chtěla bych Vás taky poprosit o osvědčené recepty na korpus a krémy vč. toho ze salka. A také pár rad pro začátečnici. Tm salkovým potíráte celý dort? Všimla jsem si že tu kolegyňky píší, že jim marcipán teče nebo je šedý, tak jak na to, abych se tomu vyvarovala. A ještě jaké používáte barvičky do toho marcipánu. Jak se vyhnout skladům na kulatém dortu? moc prosím o rady a receptíky, jestli budete mít chvilku času. Děkuji, Katka mmrk@centrum.cz
Tapka26 24. 8. 2014, 12:44
Dobrý den, mohu poprosit o informaci, kde koupím potravinářské barvivo? Díky moc. Petra
michita2 19. 8. 2014, 14:15
Dobrý den.Moc chválím Vaší úžasnou práci - máte zlaté ručičky (Y). Mohu také poprosit o zaslání receptu na korpus a krém na michita.236@seznam.cz???Děkuji Martina.
ulda8204 9. 8. 2014, 18:26
dobrý večer, prosím o zaslání receptu na korpus a salkový krém na mail r.ullrichova@seznam.cz předem moc díky Radka
chacki 30. 6. 2014, 12:13
Dobrý den, je tu strašně moc příspěvků, ale nemám moc čas pročítat a hledat odpovědi na mé dotazy. Bude tu dobrá duše, která mi na ně odpoví? Budu péct dort – tvar psa, lehce 3D. Chtěla bych potáhnout tímto marcipánem... Krémy a vše okolo jsou mi jasné, jen prosím upřesnit toto: Když bude čas, je lepší dělat potahovku těsně před samotným potažením dortu, nebo je lepší udělat třeba den dopředu a nechat v lednici? Druhý dotaz navazuje… Je lepší dort potáhnout den dopředu nebo třeba 3-4 hodinky před podáváním? Děkuji.
Ejus 23. 6. 2014, 7:46
Dobrý den, mohla bych se zeptat? Dá se marcipán udělat dopředu? Jak dlouho? Děkuji za odpověď. Máte moc pěkné dortíky (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie