Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

Potřebné ingredience
4-6 plátků hovězího(šlo by i z vepřového),strouhanka,vejce na obalení a jedno vajíčko uvařené natvrdo,cibule,rajče,tatarská omáčka,olej,sůl,vegeta
Postup přípravy
Řízky podlijeme vodou,přikrýt plechem a dát do trouby dusit,já dávám asi tak na 180 st. horkovzduch asi 45 minut(míň-víc,chce to zkusit),hlídejte vodu,když tak ještě sem tam podlijte ať nejsou řízky úplně na suchu a až je vše pěkně zapečené,tak je hotovo a je to mňamka,masíčko je z trouby jak vata :o) Ještě malý tip,můžete v hrnku rozpustit třeba půl masoxu a podlít to pod řízky s tou vodou,kterou je podlíváte,taky dobré :o)
A teď naposledy,když jsem řízky dělala,jsem na každý zkusila dát navrch plátek tvrd.sýra(chvíli před dopečením) a bylo to taky dobré,sýr se na tom pěkně zapekl,doporučuji.
Jako příloha brambory,hranolky,bramb.kaše.
Je to jednoduché a rychlé.Přeji dobrou chuť.

Obalené maso ve strouhance a vajíčku osmažit na pánvi(jen zatáhnout vajíčko,nesmažit nějak dlouho) z obou stran.

Řízky dát na plech,poklást kolečkem cibule,rajčete,vajíčka a tatarkou,vylít tam i tuk z pánvičky a podlít vodou(nebo i s tím rozpuštěným masoxem,jestli chcete),přikrýt druhým plechem a dát dusit do trouby.

V průběhu pečení v troubě občas zkontrolujte,podlijte vodou,ať není maso na suchu,ať se dusí.Můžete dát na řízky chvíli před dopečením plátek sýru Eidam-nechat zapéct,je to taky dobré.

Takhle vypadají hotové zapečené řízky ,můžete servírovat na talíře :o)
Vhodná příloha jsou hranolky,brambory,bram.kaše :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




































































































































































































































