(recept
si oblíbilo 216 návštěvníků)
Postup na růži a recept na čokohmotu
Potřebné ingredience
10 dkg hořké čokolády, 1 lžíce kukuřičného sirupu
Postup přípravy
Vkládám sem opět jeden z mých postupů, tentokrát na růži z čokolády, moje růžička není dokonalá, ale třeba se postup bude někomu méně zkušenému jako jsem já hodit. Je to na páteční čokoládový dortík, který bude s úžasným krém z ledových kaštanů - též v mých receptech.
A jak na čokohmotu? V mikrovlnce rozpustíme čokoládu (já používám čočky - čokoládová poleva, je levná), pak přidáme sirup (ne do horké čokolády, jen vlažné). Mícháme až se začne čokoláda odlupovat od misky. Pak necháme úplně vychladnou v ledničce. Vydrží tam dlouho do trvanlivosti čokolády a sirupu. Pro práci necháme chvíli povolit v mikrovlnce a proděláme jako modelovací hmotu. Můžeme s ní potahovat a modelovat.
Podrobnější postup a jiné postupy viz http://www.lukanad.huu.cz/
A jak na čokohmotu? V mikrovlnce rozpustíme čokoládu (já používám čočky - čokoládová poleva, je levná), pak přidáme sirup (ne do horké čokolády, jen vlažné). Mícháme až se začne čokoláda odlupovat od misky. Pak necháme úplně vychladnou v ledničce. Vydrží tam dlouho do trvanlivosti čokolády a sirupu. Pro práci necháme chvíli povolit v mikrovlnce a proděláme jako modelovací hmotu. Můžeme s ní potahovat a modelovat.
Podrobnější postup a jiné postupy viz http://www.lukanad.huu.cz/
hmotu vyválíme a vykrojíme kolečka
z jednoho kolečka si vytvoříme kužílek ve velikosti průměru kolečka, které jsme vykrajovali
jedním kolečkem obtočíme kužílek
každé kolečko na jedné straně ztenčíme, stačí prsty, čokoláda je dost měkká, a pak takto vkládáme do sebe, vždy lístek dovnitř druhého lístku
takto vypadá základ růžičky ze 4 lístků okolo
stejným postupem děláme druhou řadu, ale tentokrát ze 6 lístků
doupravíme lístky
a začínáme třetí řadu - ta bude z 8 lístků
a je hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dadulka19
(upraveno)
14. 10. 2009, 21:27
KŘENIK
(upraveno)
13. 10. 2009, 23:18
určitě vyzkouším
Katynka*
(upraveno)
13. 10. 2009, 21:07
Péťo s čokohmotou také ráda pracuji máš krásnou růžičku
petatrn
(upraveno)
14. 10. 2009, 8:18
@Katynka*
díky
tetinka
(upraveno)
13. 10. 2009, 19:52
Zlamalka
(upraveno)
13. 10. 2009, 19:51
Nádherná růže a zrovna se mi ten postup hodí Moc děkuji
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 20:47
@Zlamalka
není zač
Kuželinda
(upraveno)
13. 10. 2009, 18:27
perfektní díky za radu a postup
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 20:48
@Kuželinda
děkuji a není zač
aero-orion
(upraveno)
13. 10. 2009, 18:15
Peti krásná růže.
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 20:48
@aero-orion
Zdeničko moc děkuji
mrakinka
(upraveno)
13. 10. 2009, 18:13
nádherná
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 20:49
@mrakinka
díky
Jáňa2
(upraveno)
13. 10. 2009, 18:00
Super růžička
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 20:49
@Jáňa2
díky
Ilonáček
(upraveno)
13. 10. 2009, 17:45
vychod
(upraveno)
13. 10. 2009, 17:42
a namiesto kukuričneho sirupu nemože tam ist niečo ine,myslim med...?
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 20:51
@vychod
jednou jsem zkoušela med - domácí, šlo to, ale netuhne to tak a špatně se s tím dělá, dříve jsem zkoušela dávat i med do marcipánu - můžu jen doporučit kukuřičný nebo pšeniční sirup - krásně to s nimi a rychle tuhne jak marcipán tak čokoláda
federka
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:46
krásná růže i postup...
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:57
@federka
díky
cajule
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:34
Nádhera prosím nemazat určitě vyskouším začínám se učit růžičky děkuji ta postup
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:42
@cajule
děkuji a nesmažu pro takový zájem určo ne
chopper Jája
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:30
je super
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:42
@chopper Jája
díky
malmar
(upraveno)
13. 10. 2009, 14:29
darinka30
(upraveno)
13. 10. 2009, 14:15
uz davno chcem toto skusit a chcem sa spytat..ked sa robia tie ruzicky netopi sa to?predsa je to cokolada??inak ruzicka je krasna...
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:41
@darinka30
už si zkoušela dělat s WI ? tak s čokoládou je to lepší, také v ruce povolí, ale ne tolik - ale stačí dát na chvíli do ledničky a pokračujem. A když je hotovo, díky sirupu krásně i mimo ledničku ztuhne, a v ledničce pěkně do tuha
jazavka
(upraveno)
13. 10. 2009, 13:38
...super...
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:39
@jazavka
díky
JITAMICHAL
(upraveno)
13. 10. 2009, 13:38
Růžička je krásná!!!Určitě někdy vyzkouším.Super postup.Díky
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:39
@JITAMICHAL
díky moc
kopretin.a
(upraveno)
13. 10. 2009, 13:24
super, kolik se z těch 10 dkg udělá té hmoty (kromě toho že 10 dkg ) ? Stačí to na potažení jednoho dortu?
petatrn
(upraveno)
13. 10. 2009, 16:38
@kopretin.a
z té jedné dávky je zhruba 13 dkg, což je málo - na potažení dortu o s marcipánem je třeba 500g na dortík s průměrem 23 cm, u čokolády o něco více, ale lepší než potahovat - je dle mne lepší polít dortík hustou čokoládovou polevou, je s ní lepší práce a řekla bych že dortík i lépe vypadá
Lexi
(upraveno)
13. 10. 2009, 13:21