Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 988 návštěvníků)

INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM

5.0
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM

Potřebné ingredience

Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.

Postup přípravy

Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.

ještě nepolité

touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.

další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.

dobře vyšlehaný sníh

do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr

vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.

po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

j.schodula 20. 11. 2009, 8:58
Tak jsem indiánky vyzkoušela a byli vynikající (clamp) (clamp) no prostě ňámka (zajic) (zajic)
ssonda 20. 11. 2009, 17:59
@j.schodula paráda |:o) |:o) |:o)
Grena 73 19. 11. 2009, 11:12
už se bobánci chladí (Y) (Y) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
ssonda 26. 11. 2019, 21:36
@Grena 73 :-)
simlicek 18. 11. 2009, 17:43
Vyzkoušela jsem a po indiánkách se jen zaprášilo.Fakt velká bašta , jendoduché a rychlé!!! |:o) |:o) |:o) |:o)
ssonda 21. 11. 2009, 14:23
@simlicek Jojo,jako u nás taky se hned sež.... :-D (F) (F) (F) (F) (F)
zuzik709 11. 11. 2009, 22:14
Výborný!!!!!!! (Y)Včera jsem dělala. Dělali se v pohodě. Akorát s tou polevou mi to moc nešlo, ale stejně se hned se snědli. Děkuji za skvělej receptík (clamp) (zajic)
ssonda 12. 11. 2009, 19:02
@zuzik709 Díky :-) :-) :-)
luciana de chile 11. 11. 2009, 18:41
(Y) (Y) (Y)
ruzicka1981 11. 11. 2009, 18:29
Ahoj Soni,musím říci,že se mi povedli,jen s tou čokoládou to bylo horší!Jakou čokopolevu jsi použila prosím?A i holčičkám se to líbilo zdobit,nebyly to teda indiánci,ale i tak to bylo moc dobré a pěkné.Děkujeme za recept!! (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) :-$ :-$ :-$
ssonda 12. 11. 2009, 16:38
@ruzicka1981 Ahoj Pavlo.POužívám na polévání klasiku-čokoláda na vaření + ztužený tuk.Vše rozpustím ve vodní lázni,na indoše to chce mít polevu trošku řidší.Na 1 čokoládu 100gr dávám tak 5 dkg tuku. Jsem ráda že chutnali. :-) :-) :-) :-) (F) (F) (F)
Jeane9 8. 11. 2009, 14:16
Soni,moc děkuji za tento receptík,jsou úžasné, dělala jsem je v pátek na včerejší mamčinu oslavu a měli moccccccccccccccccccccccc velký úspěch... (clamp) (clamp) (clamp)všem moc chutmali,ještě jednou děkuji Jana (L) (F)
ssonda 9. 11. 2009, 15:15
@Jeane9 Jani,není zač ,jsem ráda že vám chutnali (L) (L) (L) (L)
mon-cheeris 6. 11. 2009, 12:34
Soničko moooooooooooo děkuji za recept právě jsem je dodělala ^o)a ted odpočívají v lednici :-) :-)sice je nemám tak krásný ,ale vše šlo krásně moc mě to bavilo a už se těším na kávičku s indiánkem ^o) (C) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ssonda 6. 11. 2009, 17:09
@mon-cheeris To je dobře že chutnají.Máte je pěkné,koukala jsem do hobby. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
mon-cheeris 6. 11. 2009, 18:50
@ssonda Děkuji Soni měla jsem z nich trochu strach ,ale nakonec to byla sranda .Už jen jim dát lepší tvar ;-)Mooooooooc děkuji za recept všem maminkám doporučují (L) (L) (L) (L) (L) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Luciášš 3. 11. 2009, 15:17
vypadají skvěle, kolik jste měla z této dávky ks, chci to dělat v so na oslavu tak, abych měla představu.díky (^)
ssonda 3. 11. 2009, 18:51
@Luciášš Lucko,měla jsem velká vejce a bylo jich kolem 50.Taky záleží jak jsou velký piškoty. (F) (F) (F) (F)
kytka74 2. 11. 2009, 20:43
vypadají nádherně (^) (^) (^) |:o) už jsem zkoušela špičky a byli výborné (L) a teď se chystám na vaše INDIAŃKY (zajic) ale chtěla jsem se zeptat,,,jak dlouho vydrží ???, díkyJitka
ssonda 3. 11. 2009, 14:36
@kytka74 Jitko,jak dlouho vydržím nevím,neboť u nás se hned sež.... ;-)Ale myslím že tak 2-3 dny jo,je to polité čokoládou takže neoschnou. (L)
kytka74 3. 11. 2009, 18:15
@ssonda mě bylo jasný že se hned sež.. (zajic) ale když je uchráním :-$ tak abych věděla jak dlouho je můžu bránit :-p
kalamity 29. 10. 2009, 19:04
(Y) (Y) (Y) (Y) děkujeme za prima receptík. jednoduchý a velice dobrý. osmiletá (X) zvládla indiánky skoro sama. ani jsem její hotové dílko nestihla vyfotit - už jsou dávno pryč (zajic) (zajic). zdraví jana a (X)
ssonda 30. 10. 2009, 14:17
@kalamity Tak jsem ráda.Se mi začínalo zdát že se povedly jen mě (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (F)
Radlík 28. 10. 2009, 18:18
Můžu se zeptat..... *-)čím stříkáte pěnu na piškoty???Díky moc za odpověď :-)
ssonda 28. 10. 2009, 18:32
@Radlík Cukr .sáčkem a hladkou (neřezanou) špičkou (L)
ditule76 28. 10. 2009, 17:29
Po týdnu jsem zkoušela znovu a povedli se (Y) místo jahodové marmelády jsem dala rybízovou a bylo to vynikající |:o), děkuji za skvělý recept (L).
ssonda 28. 10. 2009, 19:05
@ditule76 paráda (Y) (Y) (Y) (Y)
janakeb 26. 10. 2009, 18:06
Dobrý den Soni (F), dnes jsem zkoušela indiánky a docela se povedly :-). Neměla jsem je tak krásné jako Vy, ale byly dobré, rodinka je ocenila :-D :-D A hlavně jsem si receptík "osahala" a příště budou určitě ještě lepší ;-). Díky za super receptík (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
ssonda 26. 10. 2009, 18:07
@janakeb Není zač,jsem ráda |:o) |:o) |:o) |:o)
ditule76 25. 10. 2009, 18:17
Dobrý večer Soňo, zkoušela jsem Váš recept a nedopadlo to dobře a (N). Prosím o radu, jak dlouho asi jste šlehala bílky s cukrem? Já 1/2h a úplně tuhé to nebylo. Je možné, že je to tím, že jsem měla jen jeden bílek a poloviční dávku cukru? Že by to nebylo možné pořádně prošlehat? Po té 1/2 hodině jsem to už nevydržela a dala nad hrnec s vařící vodou :-| z piškotu to ale potom ztékalo :'( Příště zkusím znovu. (hello)
Mmajula 29. 10. 2009, 10:48
@ditule76 Dito, zkuste nejdříve vyšlehat bílky dotuha, potom tam nasypat ten cukr a to uz slehat nad parou. Dodrzuji tento postup a povede se vzdy... Proste bilky vyslehat nejprve SAMOTNE!!! Snad se bude darit... (Y)
ssonda 26. 11. 2010, 19:50
@Mmajula (Y) (Y)
sharien 27. 10. 2009, 18:43
@ditule76 Nemela jste uplne cerstva vajicka? Z tech se dost casto neusleha super snih.
ssonda 26. 10. 2009, 15:17
@ditule76 Dito,já nevííííím.Zkoušela jsem je jen jednou a povedli se skvěle.Ale 1/2 hodiny jsem je určitě nešlehala.Jedna mamča tu radí vypláchnout misku a metly před šleháním octem.Neměla jste v bílku třeba kousek žloutku?To se pak nevyšlehá taky.Tak držím palce (F) (F) (F) (F) (F)
GabcaK 19. 10. 2009, 15:46
Tak nevím,kde udělali soudruzi z NDR chybu? ;-) ;-) ;-)Přiznám se,že jsem je zkoušela udělat a vůůůbec se mi to nepovedlo 8o| 8o| 8o|První kroky v pohodě,našlehalo se to nádherně,chut¨Tově to bylo výborné,i tvar se povedl,ale i když jsem je nechala 4 hodiny v lednici,tak se mi při namáčení v polevě rozpadaly :'( :'( :'(Co dělám špatně??? (comp)
Karkulka11 23. 10. 2009, 15:21
@GabcaK A co sníh nebyl moc řídký? Jestli ano tak při polévání padají z piškotů byl tohle váš případ jestli ano tak pomůže dát do sněhu kiselinu citronovou ta to utuží a ještě je dobré před šleháním bílků vioctovat misku a metli. Jinak nevím co bych poradila.Zkuste to a uvidíte :-)
ssonda 23. 10. 2009, 19:50
@Karkulka11 (L)
ssonda 19. 10. 2009, 18:14
@GabcaK Gábi,tak to nevim *-)Já je dělala jen jednou a povedly se skvěle.Nebyla čokoška hodně horká??Ale to by snad nemělo vadit. (F) (F) (F) (F)
GabcaK 20. 10. 2009, 14:46
@ssonda Byla teplá *-)Tak fakt nevím.Zkusím to tedy ještě jednou a víc to našlehám *-)
sestynka 20. 10. 2009, 11:52
@ssonda Soni, já ty svoje máčela do celkem teplé čokolády a OK. Za moje patli matli mohu s klidem v srdce říci, že bude druhé kolo. Recept je super a výsledek ještě lepší. E.
ssonda 20. 10. 2009, 14:38
@sestynka Tak to je super já je dělala podle tohoto receptu jen jednou a povedly se super a všechno šlo v poho.Dřív jsem zkoušela do sněhu lít cukerný rozvar ale to se mi nepovedlo nikdy. (L)
shuli 19. 10. 2009, 13:08
nááádhera (Y) (Y) (C)
ssonda 12. 12. 2011, 20:40
@shuli (F) (F) (F)
sestynka 19. 10. 2009, 7:07
(Y) (Y) (Y)Krásné ránko, pekla jsem indoše v sobotu a paráda!!!! Žádný problém nenastal a moc jsem si to užívala. Místo jahodové marmoši jsem dala rybízový rosol a chuťově je to velice dobré! A co dodat? Už se snědly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Děkuji za super recept!!!!!!!!! Evča
Dočka 19. 10. 2009, 6:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Soňi bezvadný indiánky ,o výkendu zkusím a pak Vám písnu ale určitě nebudou tak krásný jako vaše . (Y) (Y) (Y) (Y) já to říkám furt že máte kouzelné a šikovné ručičky (L) (L) (L) (L)
ssonda 14. 12. 2009, 16:23
@Dočka Marti,dík (L) (L) (L)
331975 18. 10. 2009, 18:16
(F) (F)Vypadají paní Soňo úžasně,nádherně a chutnají určitě skvěle. (F) (F) Eva (hello)
ssonda 18. 10. 2009, 18:44
@331975 Ano,jsou moc dobrý a jednoduchý.Děkuji (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie