(recept
si oblíbilo 988 návštěvníků)
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM
Potřebné ingredience
Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.
Postup přípravy
Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
ještě nepolité
touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.
další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.
dobře vyšlehaný sníh
do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr
vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.
po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
j.schodula
(upraveno)
20. 11. 2009, 8:58
Tak jsem indiánky vyzkoušela a byli vynikající no prostě ňámka
ssonda
(upraveno)
20. 11. 2009, 17:59
@j.schodula
paráda
Grena 73
(upraveno)
19. 11. 2009, 11:12
už se bobánci chladí
ssonda
(upraveno)
26. 11. 2019, 21:36
@Grena 73
simlicek
(upraveno)
18. 11. 2009, 17:43
Vyzkoušela jsem a po indiánkách se jen zaprášilo.Fakt velká bašta , jendoduché a rychlé!!!
ssonda
(upraveno)
21. 11. 2009, 14:23
@simlicek
Jojo,jako u nás taky se hned sež....
zuzik709
(upraveno)
11. 11. 2009, 22:14
Výborný!!!!!!! Včera jsem dělala. Dělali se v pohodě. Akorát s tou polevou mi to moc nešlo, ale stejně se hned se snědli. Děkuji za skvělej receptík
ssonda
(upraveno)
12. 11. 2009, 19:02
@zuzik709
Díky
luciana de chile
(upraveno)
11. 11. 2009, 18:41
ruzicka1981
(upraveno)
11. 11. 2009, 18:29
Ahoj Soni,musím říci,že se mi povedli,jen s tou čokoládou to bylo horší!Jakou čokopolevu jsi použila prosím?A i holčičkám se to líbilo zdobit,nebyly to teda indiánci,ale i tak to bylo moc dobré a pěkné.Děkujeme za recept!!
ssonda
(upraveno)
12. 11. 2009, 16:38
@ruzicka1981
Ahoj Pavlo.POužívám na polévání klasiku-čokoláda na vaření + ztužený tuk.Vše rozpustím ve vodní lázni,na indoše to chce mít polevu trošku řidší.Na 1 čokoládu 100gr dávám tak 5 dkg tuku. Jsem ráda že chutnali.
Jeane9
(upraveno)
8. 11. 2009, 14:16
Soni,moc děkuji za tento receptík,jsou úžasné, dělala jsem je v pátek na včerejší mamčinu oslavu a měli moccccccccccccccccccccccc velký úspěch... všem moc chutmali,ještě jednou děkuji Jana
ssonda
(upraveno)
9. 11. 2009, 15:15
@Jeane9
Jani,není zač ,jsem ráda že vám chutnali
mon-cheeris
(upraveno)
6. 11. 2009, 12:34
Soničko moooooooooooo děkuji za recept právě jsem je dodělala a ted odpočívají v lednici sice je nemám tak krásný ,ale vše šlo krásně moc mě to bavilo a už se těším na kávičku s indiánkem
ssonda
(upraveno)
6. 11. 2009, 17:09
@mon-cheeris
To je dobře že chutnají.Máte je pěkné,koukala jsem do hobby.
mon-cheeris
(upraveno)
6. 11. 2009, 18:50
@ssonda
Děkuji Soni měla jsem z nich trochu strach ,ale nakonec to byla sranda .Už jen jim dát lepší tvar Mooooooooc děkuji za recept všem maminkám doporučují
Luciášš
(upraveno)
3. 11. 2009, 15:17
vypadají skvěle, kolik jste měla z této dávky ks, chci to dělat v so na oslavu tak, abych měla představu.díky
ssonda
(upraveno)
3. 11. 2009, 18:51
@Luciášš
Lucko,měla jsem velká vejce a bylo jich kolem 50.Taky záleží jak jsou velký piškoty.
kytka74
(upraveno)
2. 11. 2009, 20:43
vypadají nádherně už jsem zkoušela špičky a byli výborné a teď se chystám na vaše INDIAŃKY ale chtěla jsem se zeptat,,,jak dlouho vydrží ???, díkyJitka
ssonda
(upraveno)
3. 11. 2009, 14:36
@kytka74
Jitko,jak dlouho vydržím nevím,neboť u nás se hned sež.... Ale myslím že tak 2-3 dny jo,je to polité čokoládou takže neoschnou.
kytka74
(upraveno)
3. 11. 2009, 18:15
@ssonda
mě bylo jasný že se hned sež.. ale když je uchráním tak abych věděla jak dlouho je můžu bránit
kalamity
(upraveno)
29. 10. 2009, 19:04
děkujeme za prima receptík. jednoduchý a velice dobrý. osmiletá zvládla indiánky skoro sama. ani jsem její hotové dílko nestihla vyfotit - už jsou dávno pryč . zdraví jana a
ssonda
(upraveno)
30. 10. 2009, 14:17
@kalamity
Tak jsem ráda.Se mi začínalo zdát že se povedly jen mě
Radlík
(upraveno)
28. 10. 2009, 18:18
Můžu se zeptat..... čím stříkáte pěnu na piškoty???Díky moc za odpověď
ssonda
(upraveno)
28. 10. 2009, 18:32
@Radlík
Cukr .sáčkem a hladkou (neřezanou) špičkou
ditule76
(upraveno)
28. 10. 2009, 17:29
Po týdnu jsem zkoušela znovu a povedli se místo jahodové marmelády jsem dala rybízovou a bylo to vynikající , děkuji za skvělý recept .
ssonda
(upraveno)
28. 10. 2009, 19:05
@ditule76
paráda
janakeb
(upraveno)
26. 10. 2009, 18:06
Dobrý den Soni , dnes jsem zkoušela indiánky a docela se povedly . Neměla jsem je tak krásné jako Vy, ale byly dobré, rodinka je ocenila A hlavně jsem si receptík "osahala" a příště budou určitě ještě lepší . Díky za super receptík
ssonda
(upraveno)
26. 10. 2009, 18:07
@janakeb
Není zač,jsem ráda
ditule76
(upraveno)
25. 10. 2009, 18:17
Dobrý večer Soňo, zkoušela jsem Váš recept a nedopadlo to dobře a . Prosím o radu, jak dlouho asi jste šlehala bílky s cukrem? Já 1/2h a úplně tuhé to nebylo. Je možné, že je to tím, že jsem měla jen jeden bílek a poloviční dávku cukru? Že by to nebylo možné pořádně prošlehat? Po té 1/2 hodině jsem to už nevydržela a dala nad hrnec s vařící vodou z piškotu to ale potom ztékalo Příště zkusím znovu.
Mmajula
(upraveno)
29. 10. 2009, 10:48
@ditule76
Dito, zkuste nejdříve vyšlehat bílky dotuha, potom tam nasypat ten cukr a to uz slehat nad parou. Dodrzuji tento postup a povede se vzdy... Proste bilky vyslehat nejprve SAMOTNE!!! Snad se bude darit...
ssonda
(upraveno)
26. 11. 2010, 19:50
@Mmajula
sharien
(upraveno)
27. 10. 2009, 18:43
@ditule76
Nemela jste uplne cerstva vajicka? Z tech se dost casto neusleha super snih.
ssonda
(upraveno)
26. 10. 2009, 15:17
@ditule76
Dito,já nevííííím.Zkoušela jsem je jen jednou a povedli se skvěle.Ale 1/2 hodiny jsem je určitě nešlehala.Jedna mamča tu radí vypláchnout misku a metly před šleháním octem.Neměla jste v bílku třeba kousek žloutku?To se pak nevyšlehá taky.Tak držím palce
GabcaK
(upraveno)
19. 10. 2009, 15:46
Tak nevím,kde udělali soudruzi z NDR chybu? Přiznám se,že jsem je zkoušela udělat a vůůůbec se mi to nepovedlo První kroky v pohodě,našlehalo se to nádherně,chut¨Tově to bylo výborné,i tvar se povedl,ale i když jsem je nechala 4 hodiny v lednici,tak se mi při namáčení v polevě rozpadaly Co dělám špatně???
Karkulka11
(upraveno)
23. 10. 2009, 15:21
@GabcaK
A co sníh nebyl moc řídký? Jestli ano tak při polévání padají z piškotů byl tohle váš případ jestli ano tak pomůže dát do sněhu kiselinu citronovou ta to utuží a ještě je dobré před šleháním bílků vioctovat misku a metli. Jinak nevím co bych poradila.Zkuste to a uvidíte
ssonda
(upraveno)
23. 10. 2009, 19:50
@Karkulka11
ssonda
(upraveno)
19. 10. 2009, 18:14
@GabcaK
Gábi,tak to nevim Já je dělala jen jednou a povedly se skvěle.Nebyla čokoška hodně horká??Ale to by snad nemělo vadit.
GabcaK
(upraveno)
20. 10. 2009, 14:46
@ssonda
Byla teplá Tak fakt nevím.Zkusím to tedy ještě jednou a víc to našlehám
sestynka
(upraveno)
20. 10. 2009, 11:52
@ssonda
Soni, já ty svoje máčela do celkem teplé čokolády a OK. Za moje patli matli mohu s klidem v srdce říci, že bude druhé kolo. Recept je super a výsledek ještě lepší. E.
ssonda
(upraveno)
20. 10. 2009, 14:38
@sestynka
Tak to je super já je dělala podle tohoto receptu jen jednou a povedly se super a všechno šlo v poho.Dřív jsem zkoušela do sněhu lít cukerný rozvar ale to se mi nepovedlo nikdy.
shuli
(upraveno)
19. 10. 2009, 13:08
nááádhera
ssonda
(upraveno)
12. 12. 2011, 20:40
@shuli
sestynka
(upraveno)
19. 10. 2009, 7:07
Krásné ránko, pekla jsem indoše v sobotu a paráda!!!! Žádný problém nenastal a moc jsem si to užívala. Místo jahodové marmoši jsem dala rybízový rosol a chuťově je to velice dobré! A co dodat? Už se snědly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Děkuji za super recept!!!!!!!!! Evča
Dočka
(upraveno)
19. 10. 2009, 6:27
Soňi bezvadný indiánky ,o výkendu zkusím a pak Vám písnu ale určitě nebudou tak krásný jako vaše . já to říkám furt že máte kouzelné a šikovné ručičky
ssonda
(upraveno)
14. 12. 2009, 16:23
@Dočka
Marti,dík
331975
(upraveno)
18. 10. 2009, 18:16
Vypadají paní Soňo úžasně,nádherně a chutnají určitě skvěle. Eva
ssonda
(upraveno)
18. 10. 2009, 18:44
@331975
Ano,jsou moc dobrý a jednoduchý.Děkuji