(recept
si oblíbilo 988 návštěvníků)
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM
Potřebné ingredience
Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.
Postup přípravy
Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
ještě nepolité
touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.
další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.
dobře vyšlehaný sníh
do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr
vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.
po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé