Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 57 návštěvníků)

Velikonoční beránek

0.0
Velikonoční beránek

Potřebné ingredience

1 dcl oleje, 150g cukru, 4 vejce, 4 vanilkové pudingy, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Celá vajíčka s cukrem vyšleháme, přidáme olej a vsypeme puding s pr.do pečem. (Puding zde nahrazuje mouku a beránek je pak krásně žlutý )
Všechny přísady smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zhruba 30minut při teplotě 180°C. A je to fakt ňamka :-))
Množství odpovídá na velkou formu, jinak si maminky zahrají pohádku Hrnečku, vař! :-))
Tak dobrou chuť a krásné Velikonoce.

P.S. Fatazii se meze nekladou, takže se může použít i jiný(třeba čokoládový, banánový, karamelový, ale i jahůdkový....)puding a beránek bude barevný :o)

Připravené množství těsta odpovídá na tuto formu. Je hooooooooodně stará :o) Ale ještě zbylo na malinkatého kamaráda.

Ještě jednou - pohled zepředu

A dílo je dokonáno :o) Může se baštit!

Trocha těsta zbyla na pidi beránečka

letošní fešáci

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzel (upraveno) 5. 4. 2007, 20:11
Dobrý den,tak beránek je opravdu super. (Y) (Y) (Y) Pořád jsem hledala nějakou změnu a ten Váš je rychlý ,málo pracný.Teda měla jsem trochu strach,bez mouky... :-) Z této dávky mám dva,jeden už jsme snědli.Mám malou formu.Fakt super. (L) Takže díky za tip,určitě jsem nepekla naposledy. (F) (F) (F) Zuzka a (child5) (child5) (child5)
Lidulinda 5. 4. 2007, 23:21
@zuzel Děkujuuuuuuu a krásné Velikonoce (F) (F) (F)
Hanka G 2. 4. 2007, 22:04
Dobrý večer, Lindo, hledám zajímavý recept na velikonočního beránka. Ráda bych zkusila ten Váš, ale dřív než se pustím do pečení, mám otázečky - nepatří tam mouka? Neopomněla jste ji napsat??? Jak moc těsto při pečení nabyde? Kolik jej mám do formy dát? Díky moc za odpověď. Hanka
Lidulinda 2. 4. 2007, 22:38
@Hanka G Haničko, místo mouky je tam ten puding a těsto nabyde dostatečně. Já ho prvně dala do menší formy a pak jsem koukala do trouby a křičela "Hrnečku, dost!" :-D :-D :-D Spousta toho přetekla mimo. Takže pokud máte malou formu, tak půl dávky. Tohle odpovídá tak na tu (třeba) kameninovou, prostě velkou (L) Tak pokud se pro něj rozhodnete, držím palečky. Je to opravdu dobré těsto, už se na něj taky těšíme (Y) Lidka
Hanka G 2. 4. 2007, 22:52
@Lidulinda Ahoj Lidušku, díky moc za rychlou odpověď. (Y) Pak dám vědět výsledek mého pečení. Jinak se omlouvám se za zkomolení Vašeho jména. Nějak mi to splynulo s Vaší přezdívkou. ;-) ;-) ;-) Hezké Velikonoce, Hanka
Lidulinda 2. 4. 2007, 23:00
@Hanka G To nevadí, jsem zvyklá. Nejste první ani poslední +o( Když mě neoslovujete Ludmilo(což jsem) tak je to úplně jedno jak (L) (L) (L) Určitě se pak pochlubte (D)
zanitah 23. 4. 2006, 22:56
Tak jsem letos Vašeho beránka dělalla pro celou rodinu, celkem 5x! Všichni byli nadšeni, a že jsou zvyklí na domácí pečení. Nejvíce jsem však nadšená já, jak je to lehké a rychlé.Nejdelší je z toho vymazat řádně formu. Díky Díky za recept.
Lidulinda 24. 4. 2006, 8:34
@zanitah Není zač :-) Jsem ráda, že vám všem chutnal taky tak jako nám. Je to opravdu lehký recept a hlavně dobrůtka (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie