Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 156 návštěvníků)

Koleje s vláčkem

0.0
Koleje s vláčkem

Potřebné ingredience

Potřebujete: 2 upečené korpusy v srnčím hřbetu (já měla jeden světlý a druhý kakaový), krém (používám uvařený puding s máslem), čokoládovou polevu (na potření), bílou čokoládu v sáčku (na koleje), kokos (obarvený zeleným poptravinářským barvivem), mašinku a vagónky (tyčinky deli, nakrájené a obalené v marcipánů + kolečka s lentilek), jakýkoliv náklad do vagónků (bombonky, želé, oříšky,...), marcipánové květinky, zvířátka,...Těsto: světlé - 4 vajíčka, 120 g ml. cukru, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. tmavé - 4 vajíčka, 120g ml. cukru, 120 g pol. mouky, 20 g kakaa, 30 ml. vody.Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 200g ml. cukru, 2 másla.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto nalít do vymazané a vysypané formy. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.
Krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý pudink.

Korpusy si nakrájíme a lepíme je krémem k sobě do dlouhého hada.

Schválně mám hada zahnutého, protože měřil něco přes metr a já neměla tak dlouhý tác, na kterém bych dortík mohla mít. Tenhle dort jsem pekla v zimě, takže místo ledničky mi posloužil balkon, jinak si musíte dát pozor, aby se vám vlezl do ledničky. (dát raději na 2 tácy a po vyjmutí z ledničky je spojit.)

Celého hada potřeme čokoládovou polevou.

Posypeme obarveným kokosem, aby to vypadalo jako tráva a z bílé polevy si namalujeme koleje.

Výroba vagónků...

Dozdobíme podle fantazie a je hotovo. Dortík se pak krájí šikmo.

Pohled z druhé strany...

Detail...

Detail...

Detail...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie