(recept
si oblíbilo 1949 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Yvetaaa
(upraveno)
1. 12. 2012, 20:10
...souhlasím ,druhá luxusní záležitost po Izidor košíkách....
Kaaaacka
(upraveno)
1. 12. 2012, 20:01
Výborné, děkuji za recept
bramburka2311
(upraveno)
30. 11. 2012, 8:16
Loni jsem tento recept zkoušela poprvé, je úžasný . Rohlíčky jsme si hned zamilovali a letos budou na našem stole také . Už je mám upečené a naplním později . S těstem se hezky pracuje, já jen vtlačuji do formiček na rohlíčky. Je to mňaminka .
brčule123
(upraveno)
20. 11. 2012, 16:04
Zkusíme
ORCHIDEJ77
(upraveno)
19. 11. 2012, 20:39
kdy můžu začit s pečenim nezkazi se do vanoc ??? nebo si upect rohličky a polevu až těsně před vanoci ???
ladulka.035
(upraveno)
21. 11. 2012, 7:24
@ORCHIDEJ77
Evi řekla bych ,že je na pečení ještě brzo ,rohlíčky jsou dost křehké,asi by se lámaly a je tam hlavně máslový krém,ten by se pokazil,ale jestli jste nedočkavá, můžete si rohlíčky upéct už teď a dát je do mražáku jak to dělám já .
ORCHIDEJ77
(upraveno)
21. 11. 2012, 17:53
@ladulka.035
DÍKY ,PLNĚNI JE MI JASNE TO TAK ASI TYDEN PŘED ,ALE ZAKLAD BY SE UŽ MOHL NÉÉÉÉÉÉ??? ,MĚJTE SE
enkka
(upraveno)
7. 10. 2012, 11:26
určitě na vánoce vyzkouším
pbuck
(upraveno)
7. 10. 2012, 11:09
Místo rohlíčků dělám košíčky, lépe se mi plní a zalévají čokoládou. Chuťově je to to samé a můžu říct, že tento recept je fakt mňamka.
Jája
(upraveno)
14. 11. 2012, 7:13
@pbuck
Ty jo dobrej nápad, udělám košíčky
pavlinaprat
(upraveno)
18. 1. 2012, 18:19
Vynikající recept.. těsto super,krém ze salka,už zkaramelizovaného.Vynikající.. krém nám chutnal natolik,že jsem udělala ještě jednu dávku a plnila jsem jími trubičky a ty byly snad ještě lepší... fantastický recept..děkuji..
ivculinek
(upraveno)
5. 1. 2012, 16:12
Dobrý den všem, rohlíčky musím pochválit, recept výborný. I můj manžel, který má " z cukroví nejradějí řízek" je slupnul do posledního. Krém jsem dělala z hotového karamelu v plechovce a těsto jsem natlačila do pracničkových formiček a šlo to všechno krásně. Čokoládou jsem rohlíčky jen pocákala, aby byla vidět krásná karamelová barva. Škoda, že jsem je nestihla vyfotit . IvanaV.
pusicek
(upraveno)
30. 12. 2011, 14:42
Dobrý den, tak jsem letos vyzkoušela Váš recept a můžu říct super. S těstem se pracovalo výborně. Válela jsem přes sáček, ale já tak válím všechny těsta, projistotu Salko jsem koupila Ranko a uvařilo se na jedničku, nešlo vůbec z plechovky, takže krém taky fajn . Před namáčením do čokošky jsem na Vaši radu rohlíčky na chvilku šupla do mrazáku a oplatilo se. Celkově chuť výborná, moc povedený receptík
peke
(upraveno)
28. 12. 2011, 14:19
Rohlíčky jsem dělala už po druhé a taky mi tekl krém. Letos jsem ale použila kupované Salko karamelové a asi někde soudruzi z NDR udělali chybu Jinak těsto bylo super, vůbec se nelepilo, já teda válím mezi foliemi a asi záleži na druhu mouky...
xmilenax
(upraveno)
28. 12. 2011, 14:01
Děkuju za skvělý recept, rohlíčky už došly, a to jsem udělala z dvojí dávky. Ještě jednou díky moc.
6Zuzanka6
(upraveno)
27. 12. 2011, 19:17
Dobrý den. Musím vám složit poklonu protože toto cukroví byla má první věc, co jsem kdy vytvořila v kuchyni sama a dala se jíst Rodina rohlíčky hned snědla a velice si je pochvalovala Děkuju děkuju děkuju
allfice
(upraveno)
26. 12. 2011, 8:42
Letos jsem vyzkoušela jen krém s čokoládou a zdobila jsem jím linecká kolečka, kterých jsem měla letos strašně moc, musím říct, že je to také vynikající. Za rok udělám i s těstem pro porovnání. Super recept!!!
Pavlína Čadová
(upraveno)
25. 12. 2011, 17:15
Když jsem četla komentáře k receptu, trochu jsem se bála, ale mě se s těstem pracovalo skvěle, měla jsem ho na silikonovém vále a nebyla ani potřeba mikroten.vrstva nahoru, vykrajovala jsem z toho jakoby měsíčky... a krém - mám fígl, dá se koupit salko rovnou zkaramelizované, je to hnědá plechovka Salko Karamel, stojí asi 45 Kč a zatím jsem ho objevila v Hypernově a v Kauflandu - a máte to bez práce . Všechno bylo rychlé, z jedné dávky jsem měla asi 160 Ks. A po uležení (cca 2 dny v chladu) nemají chybu .
janiska01
(upraveno)
22. 12. 2011, 18:55
Strašně mi teče krém co s tím,dělala jsem jak z kupovaného karamelu,i jsem ho vařila,pořád teče
juditap
(upraveno)
22. 12. 2011, 18:44
Při čtení komentářů jsem raděj udělala košíčky,než abych nadávala u drobících se rohlíčků a přidala o 3dkg másla a trochu cukru navíc.(žloutky mám domácí-větší,než u kupovaných vajec).S těstem se díky tomu pracovalo dobře.Když jsem košíčky ochutnala bez krému,nic moc,ale krém a čokoláda tomu teprv dodaly správnou chuť,takže se připojuju k chvále! KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM MAMINÁM-PEKAŘKÁM! Jitka
mimi1968
(upraveno)
21. 12. 2011, 20:40
Martík99
(upraveno)
20. 12. 2011, 14:04
Musím také přidat komentář - vyzkoušela jsem a výsledek je super!!! Všude sklízím chválu, takže mooooc děkuji za inspiraci!!
andulik88
(upraveno)
19. 12. 2011, 22:25
fakt vynikající cukroví zapisuji si ho do deníčku.vše se povedlo jak ma.dala jsem to do formiček tak těsto v poho ,krem je mnamka,polila jsem ho polevou no prostě (Ymam to na balkoně a oba z přítelem na to chodíme jsem zvědava jestli to vydrží do vanoc a nebo budu muset ještě přidělat těsto hihi