Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 222 návštěvníků)

Baileis aneb vaječný koňak bez vajec

0.0
Baileis aneb vaječný koňak bez vajec

Potřebné ingredience

2ks slazeného salka, 2ks šlehačka nebo hodně tučná smetana(je to jemnější,ale můžete dát i 12% nebo tu rostlinou), 0,5l rumu (tady se množství meze nekladou) a pokud by bylo moc řídké,stačí uvařit hustý karamelový puding a rozmixovat

Postup přípravy

Nesnáším takový ten klasický vaječný koňak který vám slepí pusu jako lepidlo a tak už několik let dělám tuhle děsně kalorickou bombu na vánoce.Ale co je to jednou za rok tak si trošku zahřeším.


Zavřené konzervy salka dáme do vodní lázně (aby byly konzervy celé ponořené,pokud plavou sem tam je pootočíme) a vaříme 3 hodiny. Otevřeme a máme krásně hustý karamel,pokud né nevadí i tak to bude dobré :o)) Když karamel vychladne dám ho do mixéru přidám rum a rozmixuju na hladkou hmotu,doleju zbytek rumu a šlehačky(neušlehané),pořádně zamíchám a je hotovo.Rumu můžete dát více či méně,to samé platí o šlehačce. Mńám úplně jsem při psaní na něj dostala chuť. Klidné a pohodové vánoce přeje MArkéta a fazolci :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie