Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Prsa - a jejich obalování do marcipánové hmoty

0.0
Prsa - a jejich obalování do marcipánové hmoty

Potřebné ingredience

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 4 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 3 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Marcipán : 400g suš. mléka, 400g ml. cukru, voda dle potřeby, mandlové aroma, potrav. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto natřít na vymazaný a vysypaný plech. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.
Krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrema moukou na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme másla a po lžících do nich přidáváme vychladlý pudink.
Marcipán: Z mléka, cukru, aroma a vody vyválíme těsto, pak obarvíme barvivem. Dělá se to špatně, protože marcipánů musí být hodně, aby se jím dal obalit celý dort.

3 korpusy si naskládáme na sebe a vyřízneme do požadovaného tvaru. Ze 4 korpusu si vykrojíme 6 koleček, 2 velká, 2 střední a 2 malá. Ty taky přilepíme a promažeme krémem.

Tady jsem už hodně přeskočila postup, ale jiné foto bohužel nemám... takže když máme poskládány všechny korpusy, celý dortík obmažeme krémem, hlavně prsa, aby byla krásně kulatá a pak potáhneme marcipánem. Marcipán jsem vyválela na obrovský plát. (Válela jsem ho na zemi - samo, že přes sáček :-), protože máme malý stůl). Placka byla velká víc jak metr na metr, už si přesně nepamatuji kolik měřila... Pak jsem jí na dort položila, za asistence přítele, samotné by mi to asi nešlo a vytvarovala. Jenže mi to kolem prsíček všelijak odstávalo a pak i praskalo, že jsem musela dělat marcipám znovu a ještě jednou potáhnout samotné prsa a zamaskovat mezery. Příště bych už na to šla jinak... nejdřív bych poskládala promazané korpusy, ty pak obalila do marcipánů a na ten marcipán bych zas naskládala zbylé 2 kopce a pak do marcipánu obalila už jen je.

Původně jsem chtěla dort udělat tak, že prsa budou víc odhalená. Jenže díky těm záhybům, které už mi nešly zamaskovat, jsem musela nastříkat podprsenku. Nešly zamaskovat proto, že jsem si s tím obalováním hrála víc jak hodinu a za tu dobu mi marcipán už kvalitně ztvrdl.

Tady to vypadá docela hezky. Ještě dozdobit..

Je hotovo, ale 40-ti stupňové vedro v kuchyni pomalu dělá své... vnady se začínají odhalovat, ramínka padají a já zuřím... :-). Dort je moc velký a podnos pod ním ještě větší, do ledničky se nevleze... Základní chyba! Jak jsem mohla zapomenout? Nejdřív jsem měla vyzkoušet zda se vleze podnos do lednice. No jo no, příště budu vědět... :-)

Rychle plácám ramínka zpátky na své místo. Nejdřív jedno, pak druhé, mezitím mi to první zase sjede... Krém už došel, jak jsem věčně lepila zvniklé dírky v podprsence, takže na ramínka už nebyl náhradní. Při patlání ramínek ještě obřezávám podnos a zkouším dort rvát do lednice.

Povedlo se !!! Dort je v lednici, ale vypadá jak po náletu... :-) Nicméně oslavenci prý chutnal... :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KOFI 27. 7. 2007, 16:01
;-) ;-) ;-) Jo, tak tohle přesně znám :-) - taky "maskuju" podprsenkou. Akorát mi se ještě navíc marcipán i na několika místech natrhnul 8-| +o( :-) :-) :-)
M-kocurek 27. 7. 2007, 18:03
@KOFI O trhání jsem tam už ani nepsala +o(.
ApeTo 27. 7. 2007, 15:59
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) smekám,je perfektní. Pěkná inspirace pro mého mužského k 30-ti nám.
pralinka66 27. 7. 2007, 15:47
Po náletu??? :-o Je ÚŽASNEJ!!!!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie