Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Narozeninová rychlovka z formy na plněný dort

0.0
Narozeninová rychlovka z formy na plněný dort

Potřebné ingredience

Pečeno ve formě na "plněné dorty". KORPUS: vyšlehat tuhý sníh ze 4 bílků (velikost vajec alespoň M), zašlehat 200g krupicového cukru, a pak krátce a rychle zašlehat žloutky, 80g oleje a 150g vody. Poté ručně opatrně zapracovat 300g hladké mouky s 1 prdopečem. Pokud chceme tmavé teěsto, přidáme do mouky 2 pol. lž. kakaa. Všechny 3 díly formy vymažeme a vysypeme v místech, kde přijdou do styku s těstem, a nalijeme těsto. Pečeme podle vlastní trouby, já pekla horkovzduchem na 175 stupňů 30 minut. Po upečení oba korpusy vyklopíme a necháme "odfouknout". NÁPLŇ - jakákoliv, já použila tvarohový krém (vyšlehat 1 šlehačku se ztužovačem a pak přidat tvaroh a moučkový cukr dle chuti) a 2 nakrájené banány, důkladně jsem vycpala vnitřek dutého korpusu a přiklopila druhým, nízkým kulatým. Svrchu jsem omazala nugetou (byla jsem už líná dělat pod marcipán máslový krém ,-) ) a ozdobila.

Postup přípravy

Nejdřív jsem nechtěla péct nic, potahovku už nemůžu ani vidět... ale děti by nic jiného nejedly... tak aspoň jednoduše zdobený, ať je tam co nejmíň hmoty. Takže nakonec vzniklo za hodinku i s pečením toto.
Poprvé jsem si vyzkoušela formu na plněný dort a měla strach, kolik těsta do ní dát, aby ho nebylo ani málo a ani mi neteklo z formy ven. Naštěstí se povedlo hned napoprvé, a proto to dávám i sem, třeba se to někomu bude hodit. .

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

HHaannuullee 21. 2. 2010, 21:56
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie