Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 298 návštěvníků)

Dvoubarevný tvarohový věnec

0.0
Dvoubarevný tvarohový věnec

Potřebné ingredience

Recept je z posledního sešítku Malované Velikonoce od Dr. Oetkera. Pro váš velký zájem jsem ho pro vás opsala...................Těsto: 200 g hladké mouky, 1 PL kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, špetka soli, 100 g Hery nebo másla….Náplň: 150 g másla, 750 g nízkotučného tvarohu (dala jsem vaničkový), 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový pudink Dr. Oetker, 3 vejce, trošku citrónové kůry, 1 lžička kakaa….Dále: čokoládové polevy světlá a tmavá.

Postup přípravy

Těsto zpracujeme na vále, vytvarujeme delší válec, vložíme do vymazané a vysypané formy na věnec a na okrajích přitiskneme ke stěnám formy do výšky asi 5 cm.

V míse ušleháme šlehačem tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a kůru dohladka. Nakonec ručně vmícháme rozpuštěné vychladlé máslo. Většinu náplně nalijeme do formy, zbytek obarvíme kakaem a nalijeme nahoru. Vidličkou spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. (Mně se to nepodařilo, zajela jsem málo do hloubky, možná by to šlo špejlí líp, vidlička je dost široká.) V předehřáté troubě na 170°C pečeme asi 60 minut. (Pozor na máslo, které vytéká do trouby. Je potřeba pod formu použít plech.)

Věnec necháme ve formě vychladnout. Pak uvolníme nožem od okrajů formy a vyklopíme na tác. Polijeme čokoládovou polevou. ( V receptu je věnec politý bílou polevou a na ní dvoubarevné čokoládové hoblinky.)

tentokrát jsem dělala z poloviční dávky do srnčího hřbetu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 9. 3. 2010, 7:26
Vypadá parásně (Y) musím vyzkoušet (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Pajinka05 9. 3. 2010, 7:24
to je nádhera (Y), jen nemám formu na věnec, ale vzhledově to vypadá jako moje bábovková forma 2v1 s dortovou - šlo by tohle množství na ni použít? jaký máte průměr toho věnce?
spero 9. 3. 2010, 12:26
@Pajinka05 Pavli, píšou formu průměr 26 cm, ale já dělala ve formě 24, asi to je taková jak píšete, 2 v 1 s dortovou.
Rek 9. 3. 2010, 5:59
teda nádhera,Ivanko,taky ho mám doma,jsou tam úžasné recepty,a tento věnec mne taky zaujal,moc se Vám povedl.Hezký den (Y) (Y) (Y)
GoryIva 9. 3. 2010, 0:06
Tak to vypadá luxusně (Y) (Y) (Y) (Y) ... musím zkusit *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie