Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 252 návštěvníků)

Výborný králík po šumavsku

0.0
Výborný králík po šumavsku

Potřebné ingredience

Zkuste králíka trochu jinak. Je to veliká dobrota, která se u nás vaří už spoustu let. Příprava marinády zabere max. 10 minut a pak už jen s pekáčem do trouby. ***Potřebujeme králíka a pokud u vás v rodině někdo králičí nemusí, nebojte se do pekáče přidat kuřecí stehna- čtvrtky, samozřejmě vše bez kůže. *** Nejlépe večer si připravíme marinádu ( ale stačí i pár hodin předem) , aby maso bylo ponořené jako na první fotce. ***Rozpis je na 1 králíka. **********Do pekáče ve kterém budeme péct nalijeme: * **700 ml vody ***Ani ne půl deci oleje*** 8 stroužků česneku - propasírovaných ***6 lžic obyčejné hořčice ***3 lžičky mleté papriky*** 2 lžičky kari ***sůl pepř

Postup přípravy

Upozornění: pokud použijete pálivé kari, bude jídlo ostré. Kupuji třeba kari Mammita v Kauflandu, to ostré není, nebo Kotanyi a Avokádo. Jiné značky vyzkoušené nemám.


Osolte víc než jste zvyklé, maso sůl vstřebá. A tohle všechno rozmíchat třeba metličkou. Naporcované maso šoupnem do marinády a necháme přes noc v chladu. Abych měla hotovo na oběd, strčím ho do trouby na 180 st. tak okolo deváté, půl desáté a peču do 12. hodin. Pečeme bez poklice , uprostřed trouby . Výborný je s červeným zelím a bramborovým knedlíčkem, ale to je jen mé doporučení, tak ho máme rádi my, samozřejmě se dá udělat jako příloha brambor, nebo i rýže, jak kdo co má rád :) . Díky skvělé marinádě, nejsou knedlíky suché a jídlo není vůbec mastné.

Ještě syrové maso v marinádě

A upečeno, marináda se zredukovala a zhoustla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Andy2 20. 11. 2011, 12:51
Gábinko (L) dnes jsem upekla předem naloženého králíčka (clamp) a opravdu jsem se mohla užrat ,-) a to králika nemusím !! všem moc doporučuji, kořeni jsem dala fakt dle vás a to mám 2 malé děti a vůbec to ostré nebylo naopak fakt chutné !!! (pusa) a tatka ten vám zasílá obr pochvalu , taky to jedl poprvé tak vynikajícího králucha :-) :-) :-)
uty.l 9. 10. 2011, 14:12
Také chci ochutnat,dnes naložím a zítra upeču.Už mě nebaví králík na suchu :-)Pak napíši (Y)
uty.l 10. 10. 2011, 14:17
@uty.l Tak p.Gábi recept je naprosto super (clamp)maso bylo křehoučké,žádné vyschlé a ani jako guma,krásně se rozplívalo na jazyku (Y) (Y) (Y)už ho budu dělat jen takto.Jen sem ho o malinko dřív vypla,aby nám tam zůstalo dost sosíku (pl)Jinak sem také neslyšela o pálivém kari,ale kdo ví :-)třeba byla pálivá hořčice :-pnic méně mi jsme pálivé jídlo neměli bylo prostě senza (F) (F) (F) (F) (F) (F)Lucka
zirk 9. 10. 2011, 9:15
(flower)
Miri0 8. 10. 2011, 22:31
určitě vyzkouším pálivé kari jsem tedy zatím neměla *-) a to ho používám několik let, slyším o tom poprvé :^) :^)
Šára 8. 10. 2011, 21:38
Výborný králíček,výborný receptíček (zajic) (zajic) (zajic) Dopručuji všem i těm,co nemusí králíka.Není znát. Jen jsem se jukla na Kari koření od Vitany a je tam psaný pepř,tak jsem kvůli dětem dala jen 1 lžičku a druhou doplnila Kurkumou a byla to také ňamka. Děkuji za ňamózní recept |:o) (F) (F) Šárka. (Y)
prima vařečka 13. 8. 2011, 23:14
Dnes jsem dělala podle vašeho receptu králíka a musím říct, že byl výborný měkoučký akorát trochu pálivý . (clamp)
ornela 10. 9. 2011, 15:01
@prima vařečka Ivčo, tak to nesmíte používat ostré koření, já dávám papriku sladkou , kvůli dětem, ale třeba moje mamča přidává trochu pálivé, aby to bylo pikantní. Skutečně zde platí jaké si to uděláš ,takové to máš :-))
vevercak78 2. 8. 2011, 21:05
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
greenova 23. 7. 2011, 13:00
Dnes jsem dělala králíka k obědu. Děti mi bohužel nechtěly jíst, pálilo je to- zřejmě to kari, takže s tím musím příště opatrněji. *-) Jinak je králík šťavnatý, mně to chutnalo (jidlo) Děkuji!
ornela (upraveno) 13. 10. 2013, 23:09
@greenova Naďo, znovu opakuji, já jsem neuvedla v receptu , že máte používat pálivé koření, kupuji kari v Kauflandu Mammita a ostré není :)
CoolKids 3. 5. 2011, 17:01
Včera jsem dělala tento recept a je opravdu báječný...Paní Gabče děkuji za recept a ostatním doporučujeme... (Y) (Y)
zopetka 23. 1. 2011, 12:28
Paní Gábo,dneska jsem pekla vašeho,teda našeho,ale podle vašeho repectu :-) Já králíka nejím,ale na tomhle jsem si opravdu pochutnala,poprvé v životě (Y) :-) opravdu mňamka největší,chutný,šťavnatý a moc dobrý..opravdu mooooc děkujeme,všichni jsme si pochutnali (clamp).Klára (hello)
ornela 4. 2. 2011, 0:29
@zopetka Klárko tak to mě těší dvojnásob ,-) super (L) Moc děkuji za pochvalu
amaca20 1. 1. 2011, 16:14
Gabi moc děkuji za výborný receptík (Y) (Y) (Y)dneska jsme měli k obědu,přišla babi i děda a moc chválili (L) (L) (L)a to nejsem žádná super kuchařinka ,-)přidala jsem ke králičím stehnům kuřecí a vepřové plátky a všechny druhy masíčka opravdu mňamka (clamp) (clamp) (clamp)s br.knedlíčkem a červeným zelím :-) :-) :-)vše nejlepší v novém roce přeje Máca a kluci (hello) (hello) (hello)
k.u.c.a. 30. 10. 2010, 20:28
Gábi, dneska jsme měli k obědu (Y), bylo to mňamózní (clamp) přidala jsem tam ještě trošku hub,taky fantastický :-) máme hodně králíků, tak zkouším novinky, ne jen pořád dokola řízky, pečený, svíčková.... :-$ králíka, pořád jenom králíka, ani (&)Jasík už to nežere... :-D takže díky za super recept (L)
zkaprova 7. 10. 2010, 9:56
(Y) (Y) (Y) králík byl výborný, díky za super recept!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ornela 6. 10. 2010, 17:59
:-$ :-$ :-$Milé kuchtičky všem vám moooc děkuji za pochvaly ,-) Papejte papejte ať jste tlustý na tři prsty (jablka) (podzim) Krásný a trochu víc slunečný podzim (Y) Gábina
porcezdravi 28. 9. 2010, 14:40
No tak to byla ňamina. Dělala jsem dnes s br. knedlíkem a červeným zelím. Všem doporučuji (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Králík není vůbec vysušenej. (clamp) (clamp) (clamp)Děkuji za bezvadnej recept, příště zkusím s kuřátkem. |:o) |:o)
vevey 12. 9. 2010, 12:57
vevey 11. 9. 2010, 16:02
(L) králík připraven....těším se na nedělní oběd (jidlo)
fojaa 10. 9. 2010, 16:21
Gábinko :-$dáváme všichni výbornou (Y) (Y) (Y)Dala jsem pekáč do trouby,řekla jsem manželovi ať si ho nevšímá a odešla jsem na nákup ,-)Když jsem přišla,už to nádherně vonělo :-pKnedlíky a zelí bylo natošup a pak už jsme se jen cpali (smich)Masíčko je úžasně šťavnaté a šťávička vynikající i pro nemilovníky kari (clamp) (clamp) (clamp) Moc děkuji za receptík (hello) (hello) (hello)
fojaa 9. 9. 2010, 15:59
Dnes naloženo,zítra bude na oběd :-)už se teda těším (hello)
JANKOVKA 5. 8. 2010, 13:08
(F) (F) (F)Tak králík byl opravdu skvělý (Y) (Y) (Y)Receptík mohu DOPORUČIT (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie