Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 898 návštěvníků)

Medové řezy - lepší než medovník a hlavně - je toho hodně !!!!! :-))

0.0
Medové řezy - lepší než medovník a hlavně - je toho hodně !!!!! :-))

Potřebné ingredience

Těsto - 50dkg hladké mouky, 20dkg rozpuštěného másla nebo Hery, 20dkg cukru, 2 lžíce medu, 2 vejce, 2 lžičky jedlé sody rozpuštěné ve 2 lžičkách mléka.Hmota z ořechů - 40dkg ořechů nahrubo nasekaných, 12dkg másla, 8dkg cukru, 3 lžíce medu.Krém - 1a1/2 hrnku mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce Solamylu, 10dkg cukru, 20dkg másla, šťáva z 1 citronu.

Postup přípravy

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly - pokud to lepí, přidáme ještě trochu mouky ).
1.díl těsta - vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku přeneseme na pečícím papírem vyložený plech - upečeme 15-20 minut na 150°C-180°C ( podle toho, jak peče trouba )
2.díl těsta - těsto vyválíme, přeneseme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme hmotou z ořechů a upečeme stejně jako 1.díl.
HMOTA Z OŘECHŮ - na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme ořechy a trošku osmažíme. přidáme cukr a med, když to začne růžovět, odstavíme a dáme na připravené těsto a společně upečeme.....
KRÉM - kaše : mléko, mouku, Solamyl a cukr uvaříme na hustou kaši. Po zchladnutí přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém, pak opatrně vmícháme šťávu z citrónu.

Vychladlé placky polijeme rumem - nešetříme, jinak zůstanou placky tuhé a nebudou krásně vláčné. Na 1. upečenou placku natřeme krém, navrch položíme placku s ořechovou krustou.
Necháme v chladu uležet ( alespoň 1 den ), nejlépe chutnají 3.den, ale málokdy vydrží tak dlouho.....

Z uvedených přísad vypracujeme těsto.....

Ustřihneme si pečící papír o velikosti plechu a přímo na něm si vyválíme placku z poloviny těsta.

Těsto rozválíme po celém pečícím papíru, co přebývá, odkrojíme a doplníme tam, kde chybí..... Odpadne nám nepříjemné přenášení placky pomocí válečku a také zbytečné podmoučování....

Na pánvi si připravíme ořechovou směs.

Na další pečící papír rozválíme placku stejným způsobem, jako první a rozprostřeme ořechovou směs.

...obě placky upečeme dorůžova a pocákáme je rumem ( pro malé děti mlékem ).

Z mléka, mouky a Solamylu uvaříme kaši a necháme ji zcela vychladnout.

Do zchladlé kaše zašleháme změklé máslo nebo Heru a opatrně vmícháme šťávu z citronu.

Na spodní placku naneseme krém....

...a na ní položíme placku s ořechovou krustou..... Necháme minimálně do 2. dne odležet, nejlepší jsou ale řezy až 3. den, kdy krásně zvláční..... Dobrou chuť přeje LUCKA !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenkavm 7. 10. 2011, 11:09
opravdu fantasticke! Jen mi bohuzel popraskala ta horni placka s orechy, kdyz jsem ji pokladala na krem, tak to nevypada prilis pekne, ale ta chut je uzasna!! (L)
kopretina123 13. 8. 2011, 23:24
Jo jo, známé "Nebe v hubě". Nemá to chybu.
Amálečka 13. 8. 2011, 22:24
díky moc za recept,kamarádka přivezla na ochutnání a je to výborné,opravdu kvěle a kam s e medovnik hrabe,domáci moučník je domácí A (clamp) (flower) (child2) (child1) (wash) [A] :-) :-$ ,-) (leto)
iwulik 6. 3. 2011, 15:19
Jsou výborné (clamp) (clamp) (clamp) pekla jsem i jako vánoční cukroví a všem moc chutnalo (Y),v chladu vydrží určitě 14 dnů (F)
Ledura 16. 10. 2010, 23:38
(Y) (Y) (Y)
Franzovka 21. 2. 2010, 17:28
opravdu vynikající a lepší než medovník. Nejlepší jsou ten 3. den, ale musíte si je uchránit, aby vůbec zbyly (box) (radost)
mohos 21. 12. 2009, 12:25
Lucko, tak jsem je upekla v sobotu večer, teď jsem ochutnala malý kousíček a za chvilku si uvařím kafe a dám si víc ;-) (Y)! Jsou vynikající a myslím, že je můžu dávat spolu s cukrovím na stůl. Díky za bezva recept, určitě se k nim vrátím a budu je dělat častěji (clamp) (Y) (clamp)!
Katulka3 7. 11. 2009, 15:29
Dobrý den Lucie, upekla jsem vaše řezy a jsou k sežrání, chtěla sjem je úpéct i jako Vánoční cukroví, jak dlouho myslíte, že vydrží????Díky K (F) (F)
Lukrato 8. 11. 2009, 10:54
@Katulka3 Káťo, pokud je budete mít v chladu, myslím, že vydrží docela dost dlouho, ale rozhodně ne tak dlouho, jako klasické cukroví. Myslím, že v chladu klidně 2 týdny by mohly vydržet. Když je uděláte těsně před svátky, do Silvestra Vám určo vydrží - ale musíte je fakt mít v chladu, nejlépe venku.
pjetrunka 6. 9. 2009, 21:45
chtěla jsem se zeptat, jesti mám dát řezy uležet do lednice?chystám se je péct....díky Petra
gabb 7. 6. 2009, 9:03
Prostě výborné (clamp) (clamp) (clamp .
Swinga 16. 5. 2009, 21:15
MŇÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM (Y)
Lupitka 14. 4. 2009, 8:53
Tak jsem tento moučník zkoušela o víkendu a je opravdu výýýborný!!! (Y) (Y) (Y) Zbyl mi krém z dortu, tak jsem nedělala tento podle receptu, ale dala jsem tam čokoládový a bylo to úžasné!!! (clamp) (clamp) Všem doporučuji!! (flower) (flower)
misuler 23. 3. 2009, 11:49
opravdu super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) moučník (jidlo) (clamp)
misuler 23. 3. 2009, 11:47
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y
Spolek holek 6. 2. 2009, 19:43
Moc dobré,trošku náročnější na přípravu,ale opravdu luxusní. Je to úplná slast,když sousto této mňamky přehazujete v ústech. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) :-) :-)
Dannylla 23. 10. 2008, 21:51
Dobrý večer Luci, já peču řez již podruhé /poprvé minulý týden ;-)/ a opět se povedl. Není na něm asi co pokazit, takže i začínajícím kuchařinkám doporučuji....... Všem (jidlo) chutná, recept už má celá rodina, moc děkujeme za bezva mňaminku. Xeňa s (child6) Eliškou
janikaika 23. 10. 2008, 19:38
Tak včera jsem upekla opět podle Vás tuhle vynikající dobrůtku Moc za receptík děkuji (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1414449 Jana
Evika 5. 10. 2008, 11:31
hmmm vypadá to moc lákavě (zajic) (zajic) (zajic)
palouk 2. 10. 2008, 7:41
Tak tuhle dobrůtku jsem jedla u švagrové a opravdu veliká ňamka (flower)
ViliViki 1. 10. 2008, 20:29
Dneska jsem pekla,a už jsem na ně byla v lednici,mnamka mnamka mnamka VÝBRONÉ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Lukrato 2. 10. 2008, 7:10
@ViliViki Super ! Jsem ráda ! (F) (F) (L) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie